Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co má se socialismem společného konstatování, že nějaká skupina obyvatelstva ve vztahu ke svým skutečným příjmům je na tom z hlediska daňového zatížení lépe než nějaká jiná? Tedy jinak řečeno, že den daňové svobody pro ní nastává dříve než pro jiné daňové soumary?

Mně se fakt líbí, že státních otroků se nikdo nezastane. Proč ?

Myslíte si, že můžete být svoboden, pokud je někdo jiný zotročen?

A skutečně ti živnostníci uživají ve stejné, ne-li ve větší školské, zdravotní, dopravní a sociální systémy  než ti zaměstnanci v poměru ke svým příjmům. Můžete vysvětlit, proč by třeba na dotace do městské hromadné dopravy, obecně do veřejné infrastruktury měli méně příspívat živnostníci než zaměstnanci v poměru ke svým dosaženým příjmům? Co je na tom efektivního?

2 4
možnosti

"nějaká skupina obyvatelstva ve vztahu ke svým skutečným příjmům je na tom z hlediska daňového zatížení lépe než nějaká jiná" To jistě hovoříte o čistých příjemcích sociálních dávek, že?

4 2
možnosti

Kde a kdy toto bylo řečeno? " totální zničení a pošlapání osobnosti člověka brutální silou, porobením a nesmírnou bídou, je cestou ke zrození nového, socialistického tvora“

1 2
možnosti
Foto

Asi jste nečetl Marxův Kapitál. ;-D

1 1
možnosti
JL

údajná Chirchillův výrok- "Kdo není v 25 liberál, nemá srdce, a kdo není konzervativec v 35, nemá rozum." - Jenomže Churchill to prý nikdy neřekl. A být liberál, svobodomyslný v mládí, má logiku, v 35 být konzervativec - jo, s Churchillovým jměním bezpochyby. Mezi liberalismem a socialismem je určitě nějaký rozdíl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.