Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D Díky za hezký "rébus", na kondom i zednickou lžíci jsem příšla a získala celkem asi 6 bodů, s čímž jsem spokojená - na ženskou na mateřské dobrý  - naposledy jsem se Excelu věnovala na SEŠ a končila jsem v r. 2004. A mé chabé znalosti mi pro běžný život stačí ;-)

0 0
možnosti
Foto

Dobré. Už za tu snahu ++.

0 0
možnosti
PJ

Mno, sice s tabulkovejma editorama trochu umím, vyráběl jsem si někdy před 10 lety v tabulkáči (tehdy OOo, teď jedu v LO) přesnou kopii docházkovýho lístku (klasický "píchačky"), aby mi po opsání časů příchodů a odchodů z tý papírový vypočetla všechny náležitosti (odpracováno, přesčasy, omluveno, fond pracovní doby atd.), který jsme si museli sami na pravou stranu nahoru doplňovat před tím, než jsme ji odevzdávali vedoucímu k podpisu a pak mzdový účetní. A započítávání obědových přestávek a zaokrouhlování na čtvrthodiny, to dalo docela zabrat. Vzorečky i s použitím funkcí.

Pak jsem měl taky vyrobenou tabulku na zapisování spotřeby energií každej měsíc, se součtama, průměrnou měsíční spotřebou atd.

V současný době používám tabulku, kde v jednom listu je kompletní seznam písniček, které hrajeme s kapelou včetně kódů, kdo v nich zpívá hlavní hlas a kdo vokál a do dalších listů je třídím podle jednotlivejch zpívajících (to aby se líp tvořily série do programu, pokud třeba zrovna ten den nebude zpěvačka moct s námi vystupovat).

...

Ale do tohodle se pouštět nebudu, to je na mě moc... nejsem finančník, nejsem ekonom, nejsem účetní... jsem sice profesí informatik, ale spíš hardwarovej a systémovej technik, zadání mi lautr nic neříká (krom těch vzhled formátovacích kroků), nikdy jsem to k životu nepotřeboval.

0 0
možnosti

I73v87o 94Ž56á92č62e62k

13. 4. 2014 16:56

Získal jsem 0 bodů. Nechám si nainstalovaný Linux a možná dnes ještě něco naprogramuji v C++.

0 0
možnosti
Foto

To šlo řešit i v Linux/LOff.

0 0
možnosti
Foto

Tak já na to koukám jak tele na nová vrata.

To jednou na linuxáckém fóru byl test, kdo dokáže převést do rozumného zápisu přibližně následující řetězec příkazů:

%%/\v.."tz/**@&##a^!''/??#$   etc.

Taky mi to nějak nešlo.

Sherlock Holmes měl zásadu, že si neplní mozek informacemii, které nepotřebuje ke své práci.

Jinak je to perfektní.

0 0
možnosti
JH

J41a95n 44H20a52n31á29k

13. 4. 2014 15:38

Abych řekl, zadání rozumím jako koza náklaďáku.

Excel používám na základní matematické funkce (finanční/rozpočtové plány pro své projekty), kde mám stovky vzorců, vše je vzájemně propojeno na několik listů, a lze tak jednou "centrální" změnou změnit např. počet odpracovaných hodin, mzdy, hodin.mzda, nákup matroše, dph, daně, počet zaměstnanců, úspěšných uzavřených smluv, procentuální čerpání, pravděpodobnost, veškeré odhady nákladů a mnoho dalšího. Vše se automaticky samo přepočítá a projeví ve všech příslušných hodnotách bez nutnosti modifikovat výpočty na několika místech. K drtivé většině vzorců postačí logické uvažování (snad jen zaokrouhlování jsem si musel dohledat, stejně jako zohledňování určit hodnoty "nad"), byť jsem si vědom, že mnoho vzorců jsem udělal zbytečně složitě, protože na ně existuje "funkce".

Takže nula, ani jsem se nepokusil a znamená to, že jsem guma, která by neměla nic dělat?

0 0
možnosti
Foto

Asi používáte Excel v nějakém minimalistickém nasazení. Opakuji, že těch pár zadání není nijak komplikovaných. A jestliže nic, pak se Vám nevysmívám. Obodujte se sám a zjistěte si, že to není až tak závratné. Mě to vlastně vůbec nezajímá a nebudu nikoho, ani Vás kritizovat.

0 0
možnosti
Foto

tak jsem asi dnes mnoho poobědval a krev se mi nalila na zpracovávání stravy, neboť jsem zcela mimo:-)

0 0
možnosti
Foto

Ale to je docela normální. Body zadání nejsou příliš složité. Jen testují schopnosti. A když je intelekt koncentrován jen do gasteru, patrně se nedá bodovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.