Diskuse

Typografie 1

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Učím na gymnáziu a snažím se studenty vést k respektování typografických pravidel. Přijde mi zvláštní, že řada z nich přichází na střední školu nepolíbená například pravidly psaní interpunkce. Nevím, jak moc jsem ve svých snahách úspěšný, ale drtivá většina už jich ví, že mi nemá odevzdávat práce psané v Comic Sans MS a že po čárce se píše mezera.

2 0
možnosti
Foto

Typografie není ani gramatika, ani to nejsou pravidla českého pravopisu. :-/

A chtít po autorech blogů vytvářet nějakou "typografii" jejich článků, když samotný redakční editor je, mírně řečeno, nepovedený, to už je naprosté absurdum.

Nikdo tady nevydává knihy,časopisy a podobné pubikace.

A texty vytvářené soukromě Vám mohou být ukradené. ;-)

1 1
možnosti
Foto

Já si také myslím, že autor smotal dvě rozdílné záležitosti do jedné hromady. K redakčnímu editoru snad jen tolik, že ho nedokážou pořádně používat ani zdejší admini.

0 0
možnosti
LJ

Souhlasím až na jednu věc: I mnohé pozvánky napsané na počítči či webové stránky mají pěknou grafickou úpravu. Záleží na autorovi. Počítače značně rozšiřují naše možnosti: Velká škála typů a velkosti písma, snadné vkládání obrázků ... atd., o tom si typografové v minulosti mohli nechat jenom zdát. Pro každého dnešního člověka je to výzva, každý má možnost se projevit, co dokáže.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.