Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Oprávnění kontrolovat a pokutovat dodržování (nedodržování) zákona o účetnictví má pouze finanční úřad, výslekdy kontrol jiných úřadů nejsou závazné, resp. jediné, co tyto úřady mohou udělat, je postoupit věc místně příslušnému finančnímu úřadu.

Jinak Váš rozbor se mi líbil, to jejich "účetnictví na webu" totiž není žádné účetnictví. Neexistuje číselná řada dokladů, účetní program (a účetní sestava) není použit a dalo by se pokračovat mnohem dále. Nicméně povinnost transparentnosti není dána zákonem plošně, ale je stanovena tak, že transparentnost musí být prokázána kontrolnímu orgánu / auditorovi. Tím rozhodně není myšlena veřejnost, takže si na verdikt budeme muset počkat. Jen nevím, od koho bude.

0 0
možnosti
Foto

V resumé píšu, že prováděcí zákon 275 obsahuje množství nedomyšleností - či záměrných chyb. Počínaje tím, že protestovat proti vadnému musí některý kandidát až po to, že odpovědnost nenese v podstatě nikdo. Průkazné účetnictví musí pak kandidátův volební štáb předložit MV. 

V podstatě se hlavně směji tomu, že kandidáti se holedbají transparentností a i laický účetní je schopen jim dokázat, že lžou, když si nejsou schopni ohlídat ani sumáře: klidně zveřejní, že 50 - 100 = +5 000 000. Asi spoléhají na to, že jen jen nějaký aktivní prudič by se tím zabýval.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.