Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

bloger, který nepíšeo Bartošové, není IN

0 0
možnosti
Foto

Uniklo vám, že nepíšu o nikom takovém, ale sebevraždách. To je tak, když někdo nečte a hned má hotový názor.

0 0
možnosti
ZH

naprosto souhlasim se závěrem, ale slovo "vrah" naprosto není na místě, jelikož vražda je plánovaná. Takže Ivetka donutila mašinfíru jí zabít, né zavraždit.

0 0
možnosti
Foto

Stalo se před mnoha lety, že student ČVUT FEL na dvoře fakulty na Karlově náměstí chtěl měřit cosi na vysokonapěťovém transformátoru. Aby se dostal do kobky, musel odmontovat bezpečnostní vypínač u dveří, který jinak vypínal přívod proudu. Vstoupil do kobky, připojil dráty k měřícímu přístroji a na něco si sáhl. Zbyl z něho jen škvareček.

Kdo za to může? Přece ředitel ČEZu a všichni pracovníci elektráren. Oni jsou vrahy.

Chcete další příklady?

1 0
možnosti
Foto

To snad někde píšu? Také jste jen špatně četl. Ředitel té energetické firmy nebyl postaven před situaci, že včas nevypnul proud. Ostatně zpětný proud by to dokonal také.

Mluvím přece o tom, že někdo jiný byl nucen zabít a nemohl to odvrátit. (Ostatně, Váš příklad je jen neštěstí, nebo chyba zaměstnance, nikoliv to, že elektrikář vlezl do kobky, aby se vědomě zabil cizí silou.)

0 0
možnosti
Foto

S těmi diskutéry níže nehodlám polemizovat, neb je to zbytečné: já o koze a oni o voze.

Je to marné, je to marné, je to marné.

0 0
možnosti
HF

Ano, je to s Vámi marné.

Upřímně doufám, že takto pomýlených lidí jako Vy je pomálu.

0 0
možnosti
Foto

Jak patrno, všichni si ten článek vztahujete na nějakou konkrétní osobu IB. Nepíši vůbec o ní. Jen mě tento incident nutil mluvit o zbabělosti. Nejde o tu paní. Jde o jinou problematiku.

0 0
možnosti
OK

Ale vůbec ne. Není třeba vztahovat na IB.

0 0
možnosti
HF

Pod slovem vrah, si představuji někoho úplně jiného a ne člověka, který usmrcení způsobit nechtěl a snažil se mu zabránit a nepovedlo se mu to.

Máte to nějak pomotaný.

0 0
možnosti
Foto

Kdo zabije je vrah. Co je na tom pomotaného? 

Snad možná, že nějaké vraždy byste ochotně tolerovala. Já ne.

0 2
možnosti
JH

J98a82n 65H41a12n94á26k

29. 4. 2014 16:59

Jen dvě maličkosti, tomu strojvedoucímu uškodí víc takovéto blogy, který celý incident eskalují a mohou v příštích obětech sebevrahů Vámi zmíněné následky, vyvolat i zbytečně.

A druhá maličkost, člověk v hluboké depresi může (a často jedná) zcela iracionálně, je to jednoduše proto, že okolí vnímá zcela jinak, což racionálně pochopit nelze, kromě mnou uvedeného. Jakýkoliv apel na racionální chování, je tedy rovněž zbytečný.

Jinak co dodat, zařadil jste se do stáda dalších "znalých", kteří hážou rozumy, vinou, ale 99,9999% z nich, se jí (IB) nikdy pomoc nepokusilo, za to těch keců. Takový folklór. Jsou věci, které neovlivníme, ale nekonečným žvaněním o jejich následcích, zapomínáme pomáhat, dokud to jde.

3 0
možnosti
Foto

Já to – jak jste jistě pochopil – kritizuji. Tedy nic neeskaluji, ale říkám: když už máte potřebu zmizet ze světa, nedělejte z toho tyátr a odejděte tiše.

0 0
možnosti
OK

Sebevraždu může spáchat člověk duševně zdravý po chladné racionální úvaze (za specifických okolností, jak tomu bylo třeba za války, i po několikavteřinovém rozhodování). Páchají ji však i lidé frustrovaní, neurotičtí, či dokonce těžce duševně nemocní. U nich je méně racionálního na úkor často ne zcela známých psychických pochodů. Nepochybuji o tom, že paní Bartošová patřila do této skupiny a že neuvažovala o tom, jaké obtíže přinese svými činem panu strojvedoucímu.

0 0
možnosti
Foto

Mně vlastně vadí už ten termín „páchají“, který se odvíjí z křesťanského dogmatismu. Snesitelnější by bylo „učinil sebezabití“. Nebo prosté: „zabil se“.

(Mimochodem, já vůbec nepíši o nějaké I. B., kterou sotva znám, to je jen shoda okolností. Mohl jsem to napsat loni, nebo napřesrok. Píšu o zbabělosti těch lidí.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.