Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

I71v13o 19B42o33u89š82e

2. 11. 2014 16:10

A taky ve Švédsku prší - prostě hrůza...... A když svítí sluníčko, tak je to taky špatně. A největší hrůza je, když si vyměníte řidičák poštou. To je známka tvrdé socialistické kontroly;-D. Prosím, doporučte těm nešťastníkům, co si nedokázali za celý aktivní život naspořit tolik, aby je nepoložila cesta autobudem, ať se přestěhují třeba do Göteborgu. Tam seženou nájem levněji a cesty tramvajemi, autobusy a loděmi v rámci Västtrafiken budou mít jako důchodci zdarma. Taktéž muzea. Ale pobavil jste - dokázat udělat z každého pozitiva negativum a naopak - to chce opravdu velkou motivaci.

0 0
možnosti
MS

Dost mi to připomíná začátek 90.let, kdy se některá česká média "obula" do Švédska a líčila ho málem jako zemi, která spěje k úpadku. Přitom jsme sami byli sto roků za opicemi a na sto honů smrděli korunou. A to platí dodnes. Zajeďte se někdy podívat na Costa del Sol do Španělska. Většinu soukromých apartmánů zde zakoupili Seveřané (hlavně Norové a Švédové) a nejsou to žádní podnikatelé-zbohatlíci, nýbrž zástupci střední a vyšší třídy. Přesně jak níže píše pan Dvořák - být ve Švédsku tepleji, tak bych docela rád měnil s Českem. A to nejen kvůli mnohem vyšší životní úrovni, ale také kvůli mnohem kultivovanější společnosti (i když i tam se pochopitelně vyskytují extrémy).

0 0
možnosti
Foto

Nikam jina Švédsko nesměřuje. Vyčerpalo zdroje, krátkodobě se pokusilo použít kapitalistické metody, a dále setrvale směřuje do bídy. To, co popisujete jsou poslední zbytky schopnosti investovat (samozřejmě kapitalisticky) poslední trosky kapitálu. Je to tak těžké pochopit?

To není výhoda, nebo síla. To je zoufalství.

0 0
možnosti
Foto

I69v42o 33C10i93l47i48c93h

28. 10. 2014 12:58

Díky za zveřejnění R^

0 0
možnosti
Foto

Rádo se stalo. Dokonce i za toho pána beze jména, který už to napsat nesmí.

1 0
možnosti
PK

Já pořád nechápu proč ten skvělý superliberální kapitalismus podle pana Závladského se neprosazuje. Více a lépe budu pracovat a s nadsázkou mi pečení holubi budou létat do úst. Ale on ten systém nemůže takto fungovat, nebo náznakově v určitých enklávách a po omezenou dobu. Jako byli lidé kteří věřili v komunistickou budoucnost, tak toto je do určité míry víra v opačném gardu.

0 0
možnosti
Foto

Všude, kde byl provozován liberální kapitalismus, společnosti celkově bohatly. Všude, kde byl na jeho bohatství zaveden socialismus, po několika desítkách let toto bohatství spotřebuje, a zprvu začne stagnovat, poté upadat. Vždycky to tak bylo a nelze tu kauzalitu účelově obracet.

Důvody udržování socialismů se odvíjejí (mj.) od toho, že se tát naučí používat cizí zdroje pro vlastní účely, často soukromé, či jen mocenské.

1 0
možnosti
Foto

Ale který je lepší? Ten švédský, nebo ten náš? Podle toho, co mi vyprávěl kolega, který tam byl na stáži, soused, kterého tam o dovolené sklátila choroba a pobyl ve švédském špitále, nebo mamželka, která tam jela se třídou na poznávací zájezd, jsem nabyl dojmu, že být tam tepleji a mluvit tam jiným jazykem než švédštinou (která je tonální a tudíž tam nejde moc zpívat), tak bych asi měnil. A to nemluvím o tom, že jsme se švédskými badateli (lingvisty) udržovali dost úzké pracovní styky a též jsme se o jejich životě něco dozvěděli.

Pokud by se někdo pídil po zajímavostech, nechť si najde, jak se ve Stockholmu řeší "svoz" odpadů, jak je to s energiemi etc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.