Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jaké navrhujete řešení?

Co nejméně státu, ideálně žádný?

Takže ideologie SSO?

0 0
možnosti
Foto

Já snad někde píšu o státu? Článek je o přirozeném dělení společnosti do vrstev a nesmyslu se jej pokoušet násilím měnit, což všechny socialismy dělají programově.

0 0
možnosti
Foto

Jojo. Každý podle svých schopností, každému dle jeho potřeb;-) Nebo taky čím víc je kdo schopen, tím lépe může uspokojovat i své potřeby8-oJen jaksi v reálu jak v regálu:-/ Že nejschopnější bývají často ti, co jsou schopni všeho. A pak si často mohou na ,,to všeho" dovolit kohokoli najmout, uplatit, zaplatit...Chvílema až dilema;-)

0 0
možnosti

A76d18a17m 78S46t17a19v42a

14. 4. 2014 20:45

".....„pachatelé dobra“. ....": Autore, bylo by dobré tuto skupinu konkretizovat podrobněji. Mezi ty "devianty" dobra bych zařadil i anarchisty, kteří existují, co jednotlivci se ve společnosti vymezují. A jeví se mi, že ta  naše dnes politicky zorganizovaná společnost, žel, na těchto deviantech dobra stojí, co stojí, je jimi ovládána, a to tak intenzivně, že sami již přebíráme jejich vůli za samozřejmou, a to na úkor všeho, čím jsme daný stav vyspělosti naší společnosti dosáhli.

1 1
možnosti
Foto

Děsí vás slovo anarchie?  Pak jste správně indoktrinován. :-)

0 0
možnosti

Mám z vašeho blogu smíšené pocity. Na socialismy mám podobný názor, asi chápu původní myšlenku (a má něco do sebe), ale zabalit ji do jazyka kastovní společnosti alá hinduismus, to nebylo nejmoudřejší.

Nazývat nižší třídu málo úspěšnými a střední třídu lokaji, to určitě udělá liberalismu dobré jméno. Zvlášť, když ta vyšší třída často neriskuje svůj majetek na volném trhu, ale jenom čerpá dotace a ohýbá zákony ve svůj prospěch (takže poslední o co může stát, je volný trh a liberalismus).

Ono, rozdíl není vždy jenom ve schopnostech, ale i v příležitosti a motivaci. Je rozdíl snažit se vyšvihnout z pozice dítěte milionářů a z pozice děcka z dětského domova. To není argument pro socialismus, jen konstatování faktů. 

Stejně tak ne každý je ochoten obětovat veškerý čas podnikání. Má jiné priority, třeba šťastnou rodinu. Je to špatně? Nikoli, je to projev jeho svobodné vůle, kterou by měl čtenář Hayeka či Misese plně respektovat. Nikoli ho za to nazývat málo schopným nebo lokajem.

4 0
možnosti

Pokud nenechám někoho, kdo je dlouhodobě nemocný, invalidní nebo starý zemřít bez pomoci hlady, jsem podle vašeho názoru pachatelem dobra, nebo "dobra"?

1 0
možnosti
Foto

Vážený kolego, sdílíme stejný pohled na společnost.R^

1 0
možnosti

I karel Marx věděl, že problémem  socialismu je aplikace rovného práva na nerovné lidi. Máte tam něco nového?

2 3
možnosti
Foto

Ne. Je problémem Marxe, že mínil, že je možné to vynutit revolucí.

7 0
možnosti

J97i12ř40í 67H75o63l52ý

14. 4. 2014 18:43

Zajímavý rozbor úchylek socializmu. R^

3 0
možnosti

J22a76n 67H53a54n93á58k

14. 4. 2014 18:18

Dobrý den, omlouvám se, ale po přečtení článku a seznamu knih, které čtete jsem došel k názoru, že jste úspěšně zdegeneroval jak v oblasti reálného vnímání činností o kterých víte jednoduše prd, což dokládá značně přízemní paušalizace bohulibých činností, tak i v základní lidskosti.

1 4
možnosti
Foto

Fajn. A já si myslím, že jste patrně jeden z těch, o kterých ten článek hovoří. A potrefené husy vždy hlasitě kejhají. Zkuse husu nakopnout, pokud víte, jak to zvířátko vypadá.

Mohl bych snadno říci, že víte prd vy. A realitu jste zaměnil za pocity. I že jste zdegeneroval vy. 

Tak se opájejte základní lidskostí a pokuste se najít peníze (vaše) jak tu lidskost budete financovat. A nemáte-li nežvaňte. Z cizího se vždy dobře dává — viz článek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.