Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I54v47o 31C33i62l51i19c40h

30. 8. 2014 15:40

Vynikající rozbor R^

0 0
možnosti
PK

Článek je mlácení prázdné slámy - "zjednodušeně" - socialismus fuj, kapitalismus a la Thatcherová super.

Mimochodem i jí došly prachy a tak krachla na pokusu dani z hlavy. Tím nepopírám, že hodně chřadnoucí Albion určitou injekci liberálního typu potřeboval, ovšem nic nevydrží věčně. 

I když socialismus "klasický" není ani dnes a osobně se domnívám ani v dohledném budoucnu perspektivním modelem, je otázka jak se budou vyvíjet "hybridy" jako čínský socialistický kapitalismus v čele se státostranou, korejský kapitalismus s mamuty ale bez střední třídy, co dál vyvede se světem globalizace, robotizace apod. Současný český kapitalismus, kde kromě cizáků dost vládnou oligarchové a Babiš této skutečnosti umně využívá - nemá např. významnější motory růstu a bude dál prakticky stagnovat. Nějakou úvahu v těchto směrech bych ocenil.

Jinak k dislutujícím - Švédsko nikdy nebylo socialistické, jen sociálnější - ale změna situace - přišly nové generace s jiným myšlením, otevření se světu, zahlcování země cizinci atd. si vynucuje změny.

1 0
možnosti
Foto

1) Vyvraťte ty argumenty. Ono to moc nejde.

2) Asi pro ty neúspěchy byla lady Thatcher 11 premiérkou.

3) Všechny hybridy socialismu nakonec dojedou na podstatu socialismu, nebo socialismus odvrhnou, protože socialismus nemůže ekonomicky fungovat.

4) Ale Švédsko pod vládou Sociálně-demokratické strany bylo socialistické. Pravda, neměli to v názvu státu, ale to je marginální. Vina samozřejmě není v nových generacích, ale v tom, že zdroje došly. Jako vždy nutně dojdou.

1 0
možnosti
VF

Pane Závladský a můžete mi tedy odpovědět:

1) proč v 90 tých letech byl po socialismu státní rozpočet v plusu a kapitalismus nás za 20 let dovedl tam, kde jsme nyní?

2) pokud nebude stát jako za socialismu držet výrobní prostředky a strategické zdroje s centrálním plánováním, nebude za 50 let kapitalista, který je dnes získá v tržním prostředí ( rozkrade ) dělat z obyčejných lidí otroky?

Děkuji.

0 3
možnosti
Foto

1) Jakmile přesně definujete, kde jsme nyní (nikoliv Váš subjektivní pocit) pokusím se Vám to vysvětlit.

2) Špatně jste četla Marxe. Otrokářský řád předcházel kapitalistickému.

3) Pokud je mi známo, vrcholnými zloději byli právě komunisté. A i to, co ukradli, stačili rozfofrovat.

3 0
možnosti
Foto

Oni jsou dva základní modely socialismu sociálně demokratický a komunisticky. Ten sociálně demokratický se někdy označuje jako sociálně-liberální, jelikož přejímá některé liberální teze. Ve Švédsku nebo Norsku povětšinou vládnou sociální demokraté a tyto dvě země se umisťují na předních příčkách co se životní úrovně týče.

0 0
možnosti
Foto

Často opakovaný omyl. Sociálně demokratický socialismus v severských státech selhal úplně stejně, jako jakékoliv jiné socialismy. Jen mu to trvalo déle, protože vycházel z ekonomicky velmi bohaté společnosti. Kromě obrovských daní už dnes Švédsko (koresponduji s českým emigrantem) je ekonomicky na dně, státem poskytované služby jsou v praxi nedostupné, nebo zoufale špatné.

4 0
možnosti
JD

Už je to tady, levicový kavárenský žvanil. To zas bude teoretických plků.

0 1
možnosti
Foto

Socialismus jako východisko není fatálním omylem, protože vířivka v koupelně v osobním vlastnictví nikdy nebude využita po čtyřiadavacet hodin denně.

Nelze tolerovat společnost založenou na privatizaci zisků a socializaci ztrát.m

0 4
možnosti
JD

Pokud si svými schopnostmi vydělám na vířivku v koupelně, tak vám je úplný ...... na to jak často a či vůbec ji budu používat.

9 0
možnosti
Foto

Neříkám to dvakrát radostně, ale až se Váš článek dostane do spárů jistých lidí, to bude ta pravá řezničina. 

Vám karma.

9 0
možnosti
Foto

Pěkná slovní hříčka! ;-D

1 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste na postulát reálného socialismu:

Každému podle jeho protekce.

Karma!

7 0
možnosti
Foto

To prej byla jen deformita... ;-D

0 0
možnosti
JC

Ani socialismus, ani kapitalismus, ale křesťanství je řešením.

0 1
možnosti

To už tady taky bylo. Žádný ráj na zemi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.