Diskuse

Self promo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J92i67ř76í 38P23l19í53v92a

16. 1. 2015 11:43

Zřejmě vás to baví - takže to nemusí mít žádný smysl. Mně ale smysl grafů a statistik  nějak uniká. Je to k něčemu dobré? Myslím, že jen vytváří klamný dojem nějaké vyšší informace. A je to zneužitelné. Pohleďte na politiky, kteří se ohánějí statistikami a grafy růstu a poklesu a odůvodňují tím svou moc. Pomocí grafů a statistik lze lidi libovolně oblbovat, protože většina lidí jim v podstatě nerozumí. Je tedy dobré grafům a statistikám rozumět. Jenže toto porozumění je natolik složité, že toho většina nikdy nebude schopna.

0 0
možnosti
Foto

V úvodu říkáte, že Vám smysl grafů a statistik uniká. Tak jak pak k nim můžete vyvozovat nějaký postoj? (Nemluvím o zmanipulovaných a účelových politických statistikách.) Statistika je vynikající analytický nástroj. Nic více, nic méně.

1 0
možnosti
JS

Klobouk dolů, krásně udělané.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji. Přeji pěkný den.

0 0
možnosti
NM

...strašně zbožňuji grafy a statistiku...to je počteníčko....

0 0
možnosti
Foto

Přímo si v tom hňahňám. ;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Zajímavé statistiky.

Zeptám se ale osobněji. Co vám psaní blogu dalo, vzalo a byl jste psaním nějak ovlivněn nebo máte pocit, že jste něco ovlivnil vy?

0 0
možnosti
Foto

Tak sebralo mi samozřejmě čas. Dalo mi obrovskou zpětnou vazbu, kterou bych nikdy běžnými kontakty s lidmi nezískal. Jak jsem řekl už pod nějakým minulým článkem, karma jistě potěší, ale diskuse obohatí. 

Ovlivněn? Asi ano. Jako jakoukoliv interakcí. Ale ovlivňuje mě i interakce se studenty, spolucestujícími, s každým. 

Ovlivnil? Nesporně. To co platí pro mě v minulém odstavci platí i pro druhé (pokud chtějí). Možná jen takhle ve zkratce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.