Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jako zvláště nebezpečné vidím to, že Putinovi po anexi Krymu a "strkání rypáku" do východní Ukrajiny stoupla v Rusku oblíbenost na 90% (pokud to samozřejmě není výmysl ruské propagandy). To ho v jeho agresívních choutkách jen posiluje a jestli mu hrábne úplně, můžeme se v 21.století dočkat nového Hitlera. Bohužel ale v situaci, kdy je svět napěchován jadernými zbraněmi. :-/

4 0
možnosti
BT

ruský člověk má pocit že díky Putinovi se zase stal obyvatelem mocného státu kterého se každý bojí, což byl také jeden z důvodů proč ruská věrchuška tuhle hru rozehrála , jenže se dostali do patové situace, svět už dál ustupovat nechce a na velkohubá prohlášení reaguje víc podrážděně než Putin čekal, tak co teď ustoupit nemůže to by ztratil jak popularitu tak důvěryhodnost, tak se bude provokacemi obvyklými ze studené války zvedat sebevědomí ruského obyvatelstva, k tomu se přidají bombastické vojenské přehlídky, chvalozpěvy na ruskou techniku atd atd no bude to ještě zajímavé

6 0
možnosti
Foto

"Svět" ustupuje? Snad postupuje! Kde byly hranice vojenského paktu včera a kde jsou dneska?

0 2
možnosti
PB

...... silné, vzrušující, nadčasové, cudně delikátní, opravdové, diskutovatelné, otevřené, smysluplné, zásadní, v pravdě uchopitelné, ...... no zkrátka totálně vo hov ...Rv !

2 3
možnosti
MR

M65i36l92a17n 10R51a31d77e71k

26. 11. 2014 22:43

ja bych zase desne rad aby se Putin zvoknul jeste vice, a misto Pobalti sel rovnou  na Polsko. To by dostali Rusaci takovou nakladacku ze by byl na delsi dobu pokoj. Ale mozna ji dostanou i od Pobalti, ti uz se pripravili, na opak od Ukrajincu, ty zasahla maskirovka nepripravene

2 0
možnosti
AV

To je asi jenom v něčích vlhkých snech ... co si pamatuju, vždycky dostali do budky Poláci, nebo ne? A Pobaltí? Nebuďte směšný. A to Rusku nijak nefandím ...

3 2
možnosti
KV

K35a75r42e65l 55V12o88v80e91s

26. 11. 2014 21:50

Rusko destabilizuje svět tím, že nechce být americkou kolonií. To si opravdu hodně troufá, zvláště, když Američané počítali s jeho nerostným bohatstvím!!

5 5
možnosti
Foto

Kozinova věta. Jestli někdo chce nerostné bohatství Sibiře, je to Čína. Voves, že vůbec takhle plácaj.

4 2
možnosti
Foto

Ale na základě jakých ekonomických a vojenských faktů se domníváte, že Rusko může vůbec nějakou agresi být schopno dělat, když ještě před několika lety NATO vyhodnocovalo stav a výzbroj ruské armády jako tristní?

4 3
možnosti
Foto

Opět jen difamujete. Celou dobu, co je Putin u moci, Rusko horečně zbrojí.

4 1
možnosti
JS

Bobříka rozvahy a moudrosti získává  pan Jiří Jiroudek za názor, cituji:

"Ale jediné řešení, domnívám se, a to stále, je, že se velmoce opět, a to i ve vlastním zájmu, dohodnou."

Myslím, že v zájmu i nás všech. Pan Závladský přestane na blogu válčit a pokusí se o totéž. Předpokladem je názorového oponenta vyslechnout, nikoliv mu nadávat.

5 1
možnosti
Foto

Díky.:-) Pardon. 8-oTed´ abych zas umravnil svoje ego, aby si moc nevyskakovalo. To mi nedělejte;-)

1 0
možnosti
Foto

O84t78t91o 93Č53e91r64n93ý

26. 11. 2014 20:53

Ministr zahr. Finska několikrát řekl, že vstup Finska do NATO nepřipadá v úvahu, vyjádřil se i proti sankcím RF. Co se týče oněch letů a přeletů atp., je to staré, bylo to odjakživa, jednou více, jednou méně. Jen o těch amerických/NATO se nemluví. Totiž, v čem je logika? Pokud se tam objeví ruská letadla, či lodě, jsou tam logicky lodě a letadla té druhé strany, protože vojenská letadla a lodě si nevyráží jen tak bezcílně do světa, ale tam, kde mají něco za úkol a chtějí být viděni nebo vidět protějšek, případně ukázat protějšku, že je viděn, či ukázat sílu. To je a bylo od dob co lidstvo existuje. Vzájemné oťukávání protivníků.

RF se chová logicky, každý stát by se takto měl chovat, pokud cítí, že je tlačen kam nechce jít. Existují hranice kam se dá jít, co se dá akceptovat. Měli bychom je mít každý. Rozšiřování NATO o státy, které ještě hodně dlouho, ne-li vůbec mohou mít nějakou vojenskou hodnotu v nové válce dává jen jediný nekódovaný signál tomu, ke komu se celá aliance rozšiřuje. Jde o přímý dotek bez nárazníkových pásů o které by se měl každý rozumný stát snažit v sousedství mocného. A záměrný přímý dotyk je nějaký signál. A vždy v historii byl jednoznačný: buď se podvolíš nebo tě zlikvidujeme.

11 7
možnosti
Foto

V tomto výkladu se, pane Černý, poněkud rozcházíme. Já jsem akcentoval to, kdo dnes více iniciuje to "berany duc" a shledávám to nebezpečným a odtud můj článek.

2 1
možnosti
Foto

Ale to dělají všechny státy.  Ty menší pomocí těch větších, různé státní koalice atd.  Stát je nástroj násilí jak vůči lidem žijících v jeho loupežném teritoriu, tak vůči jiným daňovým farmám a jejich lidskému dobytku.

2 2
možnosti
VR

Berete prvotřídní zboží, zdá se.

2 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.