Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

cufir-mufir

6. 8. 2012 10:19
Víra X Bible

Víra je dobrá věc a kdo říká, že v nic nebo nikoho nevěří, je podle mně lhář. Nicméně spojení víry spolu s organizací zvanou Církev mi přijde velmi zbytečné... Sic Církev hlásá, že spojuje věřící (taková klubovna)... nicméně nesympatie si vysloužila již historicky, kdy jejich skutky motivované hamižností a mocí nemůže nikdy popřít.... to čím možná byla Církev na začátku, to se velmi rychle zvrtlo.

.

Vždycky je nutné si uvědomit, že každou Bibli napsal jen člověk, jako vy nebo já. Člověk umí lhát, překrucovat fakta, přibarvovat si skutky, atd... Když si vezmu kolikrát byla Bible přepsána, přeložena, vyložena atd, tak se ještě divím, že si Křesťané z Ameriky a Čech ještě vůbec rozumí v pojetí co Bible znamená... Ale stále, opírat se někde o něco, co někdo napsal, jako o nezvratný fakt je spíše úsměvné....

.

Víru nikomu neberu, je to skvělá věc a bez ni to snad ani nejde... Ale příslušnost k Římskokatolické Církvi, to už je pro mně stav naprosto zvrácený... A teď do mě, vážení...kamenem

0 0
možnosti
DF

Psychotic17

6. 8. 2012 10:52
Re: Víra X Bible.

Víte, že podle většiny věřících jste odsouzen k věčném uutrpení? Nevím přesně, jak jiné církve a náboženství, ale vím, že římskokatolicá církev, protestanti i muslimové tvrdí, že věřit v toho správného boha není dost, nestačí být ani dobrý člověk (třeba u konzervativních katolíků to na spasení vůbec nemá vliv) a že pokud přesně neplníte pravidla té či oné církve (kterážto si Písmo svaté zaručeně jako jediná vykládá zcela správně)pak je to stejné, jako byste vůbec nevěřil.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

5. 8. 2012 21:24
Proč se to nazývá rozpory Bible

když tu popisujete kdo byl kdy upálen?

To snad hodláte soutěžit s jiným podobným diskutérem Verešem, kdo toho dokáže víc?

2 0
možnosti
DF

Psychotic17

5. 8. 2012 18:32
.

Tenhle článek mi přišel ukvapený. Je to v podstatě otevřený útok na něco, co je konvenčními zbraněmi nezničitelné.

Měl byste své články brát jako čtivo pro ateisty nebo zatím nepříliš jisté teisty, reakcemi na indoktrinované jen ztrácíte čas. Že věřící jsou proti logice imunní a pomocí svérázního výkladu některých méně jasně vyjádřených pasáží Bible se dá zdůvodnit úplně všechno, o tom jsem se předvědčil už mnohokrát.

Samozřejmě jsou to Vaše články, ale byl bych rád, kdybyste se skutečně věnoval Bibli - protože ta je psána, tudíž dána, tudíž napadnutelná, zato křesťané jsou vždy neomylní.

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

6. 8. 2012 8:45
Re: .

V podstatě máte pravdu. Včera mě prostě nadzvedly justiční vraždy církve, místo abych se věnoval písmu svatému jako tištěné lži. Pokusím se to dnes napravit.

Hezký výrok: věřící jsou proti logice imunní. A druhé pěkné konstatování: křesťané jsou vždy neomylní...

0 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

5. 8. 2012 18:27
Již v první větě urážet oponenty,

a pak pokračovat v nastoleném tempu. Mám nejasný pocit, že krom faktických chyb (například Credo, které při Mši svaté následuje po čtení Evangelia a homilii, nikoli na začátku, jak chybně uvádíte, snad ve snaze dělat z věřících hlupáky, ale hlupákem jste jen vy sám, když píšete o něčem a ani si nezjistíte skutečné informace, neobsahuje Vámi popsané formulace, nejspíše opět ve snaze dehonestovat a urážet, ale obsahuje buď: "Věřím v jednu, svatou, všeobecnou, apoštolskou církev." v Nicejsko-cařihradském vznání víry nebo formulaci: "Věřím v Ducha Svatého, svatou církev obecnou..." v apoštolském vyznání víry, ale nikde není formulace, kterou udáváte. Včetně toho, jak popisujete pořadí vyznávání. Nejprve vyznávám svou víru v Ježíše Krista a pak teprve víru v církev. Krom toho, nikde nevyznávám víru v Krista, spasitele církve, ale pouze v Nicejsko-cařihradském vyznání vyznávám: "On pro nás lidi a pro naši spásu sestoupil z nebe...", tedy ne spásu církve, ale spásu lidí) obsahuje

3 0
možnosti
JO

oulicky.blog.idnes

5. 8. 2012 18:30
Re: Již v první větě urážet oponenty, - pokrač.

celou řadu formulací vydávaných za pravdu od dob Národního obrození, pěkně přepracovaných jedním z největších znásilňovatelů české historie, Aloisem Jiráskem, a dovedených k dokonalosti lží tvářících se jako pravda komunistickým dějepisem od dob soudruha Nejedlého.

Mimochodem, svou stupňující se agresivitou urážek věřících se čím dál více začínáte podobat jednomu z největších nenávistných lhářů na tomto serveru, Viktoru Verešovi.

Nu což, autore. Máte nějaký skutečný rozpor v Bibli, nebo jen dáte název a budete plivat stejně sprostě, jako Vereš, bolševici a jiná podobná sebranka?

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

5. 8. 2012 17:32
Jozue kázal zastavit se Slunci

a je to vyhotoveno. Dogma, lež z největších. A stále jsou spousty těch, kteří to berou jako svatou pravdu.

0 0
možnosti
F

Faustino

5. 8. 2012 17:40
Re: Jozue kázal zastavit se Slunci

Kdyby Slunce jen stálo, ale ono se i vracelo zpět.

2. Královská 20,9 Izajáš mu odpověděl: "Toto ti bude znamením od Hospodina, že Hospodin splní slovo, jež promluvil: Má stín postoupit o deset stupňů nebo se má o deset stupňů vrátit?"

Chizkijáš řekl: "Snadněji se stín o deset stupňů nachýlí, než aby se vrátil o deset stupňů nazpět."

Prorok Izajáš tedy volal k Hospodinu. A on vrátil stín na stupních, po nichž sestoupil, na stupních Achazových, o deset stupňů nazpět.

0 0
možnosti

Vladimír Škopek

5. 8. 2012 15:41
Nojo

Co to je zas za blábol? Když se vám víra nelíbí, tak prostě nevěřte. Nevim, proč si tu furt musíte něco dokazovat. Zvlášť v době, kdy se hlavním náboženstvím stal konzum a morálka díky tomu je tam, kde je. Naše kultura se rozkládá a vy na to reagujete kopáním do jejích kořenů. Smutný pohled.Rv  Jinak, církev nepovažuje text Bible za dokonalý, ale za dokonalou považuje tu inspiraci, která vedla k jejímu sepsání. O rozporech v Bibli vědí všichni už od starověku, jenom vy děláte, jak kdybyste objevil Ameriku.

2 0
možnosti
PZ

PeTaX

5. 8. 2012 16:13
Re: Nojo

A vězte, že to píšu hlavně kvůli těm, co Bibli nikdy nečetli. Ostatně: jsem přesvědčen, že jste ten článek vůbec nečetl, jen shlédl titulek a máte názor hotový. :-/

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

5. 8. 2012 15:22
S nadšením sleduji,

jak se ti nejpotrefenější ohánějí nesnášenlivou a intolerantní vírou. A kdyby mohli znovu soudit a odsoudit, ukřižovali by znova Krista, upálili Kopernica i Bruna a tančili nad Koniášovými ohni. Pěkně jste se pánové odkopali.

2 0
možnosti
VI

Vlad IV

5. 8. 2012 18:11
Re: S nadšením sleduji,

Chlape vy jste ale omezený hlupák, jen co je pravda.......

1 0
možnosti
H

habit-.!..

5. 8. 2012 15:09
... řekl bych, že to, co tu uvádíte...

... nejsou rozpory Bible, ale rozpory mezi křesťanskou filozofií a institucí, která na ní vznikla - církví... respektive řadou církví, které staví na určitých aspektech křesťanství...

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

5. 8. 2012 16:24
Re: ... řekl bych, že to, co tu uvádíte...

A v tomto s Vámi mohu plně souhlasit! Rozpor filosofie a praxe. Ano tam je to, co mě dráždí.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

5. 8. 2012 14:02
Katolická liturgie Mše svaté

v západním ritu nezačíná Credem ale stupňovými modlitbami, starý popleto!

4 0
možnosti
PZ

PeTaX

5. 8. 2012 17:44
Re: Katolická liturgie Mše svaté

Mňo, tak nějak nevím kdo je starý a kdo je popleta. Asi jste už dlouho v kostele chyběl... Naposledy kněz začínal pouze touto frází... Vy západní rite.

0 0
možnosti
JP

sedivak

5. 8. 2012 13:08
Pane Závladský, Vaše články mám rád,

ty o češtině jsem přímo hltal a některé ostatní jsem přejímal na svůj portál, samozřejmě s pečivým citováním zdroje. Tyto články se mi nelíbí v tom, že IMHO dost tendenčně směšujete pomluvy a věci nevýznamné s těmi významnými. Tak to, že evangelium psala Maří Magdalena, se ocitlo jen v publikacích typu Blesku, skutečná vědecká obec to pokládá za cosi typu Šifra mistra Leonarda. Giordano Bruno nebyl upálen za propagaci heliocentrické soustavy, už proto, že u něj šlo jen o ryzí ničím nepotvrzené spekulace. Důvodem jeho upálení byla další jeho tvrzení, které se už s učením Bible nesnášely, ale především, že on v opilosti urážel místní církevní hodnostáře, což mu tito nezůstali dlužni. A Jan Hus taky nebyl upálen pro boj s odpustky, ale zejména pro popírání Boží trojice a podobné "hříchy". Je mi to líto, že tak citlivá témata, jako je církev vs. ateismus svými články spíš zatemňujete, než abyste je řádně osvětlil.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

5. 8. 2012 16:14
Re: Pane Závladský, Vaše články mám rád,

Mám intenzivní dojem, že s tím Husem se to bude mít podobně, jako s brunem. tedy, nikoli že by hus v opilosti někoho urážel, ale to popírání Boží trojice bych šacoval na záminku. Dost velkým problémem byl asi dekret kutnohorský, uvědomme si prosím, že vedl až k tomu, že značná část profesorů univerzitních národů sakého, bavorského a polského opustila Karlovu univerzitu a založila univerzitu v Lipsku. Takže byli dost naštvaní. Titéž profesoři pak na koncilu v Kostnici stáli jako svědkové proti Husovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.