Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Petře, bude ještě nějaký díl?

0 0
možnosti
Foto

Ano, mám jich rozepsáno ještě asi 10.

1 0
možnosti
VS

Čistá demagogie - tak navrhněte zrušit zdravotní a hlavně důchodový systém, k tomu pak vojáky a policajty. Pak budete mít možná benzin za 8 Kč za litr.

Pokud Vás čtu, mám dojem, že přesně víte, co všechno je špatně a s touto metodou života v klidu vystačíte navěky. čímž netvrdím, že všechno je OK.

Zabýváte se něčím jiným než psaním podobných děl?

2 4
možnosti
Foto

Myslím, že neznalost a lpění na jediné metodě financování veřejných statků tu předvádíte vy.  Autor vychází z logiky lidského jednání, jinými slovy z praxeologie, kterou vysvětlil a rozvinul  Ludvig von Mises.

6 0
možnosti
JS

Pane Závladský,když nebudou státní školy,bude zde hromada negramotných občanů.To by jste chtěl?Soukromé vojsko a policie,to si snad děláte legraci.Vidím to tak,že jste se vzhlédl v anarchistické společnosti.Zasloužená antikarma. Rv

2 6
možnosti
Foto

Jsou několik možností, které vás mohou vést k tomu co tvrdíte. Buď jste uvěřil současným parlamentním  politikům, nebo z důvodů výhod s nimi kolaborujete, nebo mezi ně patříte.   Je to nakonec jedno co vás k tomu vede, ale mýlíte se.

3 0
možnosti
JB

Já tomu říkám  finanční nenažranost. ,a  předpokládám , že jednou na to  nejenom tento stát , ale i zbytek nenažraných pěkně doplatí. Jednou skončí i ten papír na peníze - obrazně řečeno.  Zvyšovaní cen a zvyšovaní platu  už dnes není v dnešním světě ničím kryte .  Doufám , že to nebude dlouho trvat. [>-]

3 1
možnosti
AK

K desátkům jen malou faktickou připomínku.

Ano, zdanění to bylo 10%, ovšem z práce na panském nebylo možné si ponechat nic, takže zdanění zde činilo 100%...

0 0
možnosti
Foto

O to nejde. Ani tak nemáte pravdu. I těm nevolníkům zůstalo tolik, aby jen přežili. Stejně, jako v dnešním státu. Proto jsem v minulém článku ten stav označil za neofeudalismus.

5 0
možnosti
MR

M16i58l83a41n 10R38a77d87e51k

11. 11. 2014 19:48

nejaky stat a dane byt musi. Jenze stat by mel mit limitovane povinnosti, cili limitovanou moc. Vojsko, policii, to nemuze byt privatni. Take skoly a nemocnice, i kdyz tady MUSI byt vyber, statni i soukrome. Take musi mit bernak, protoze zadarmo to nejde. Problem je v tom ze se dnes staty tak nejak rozrostly v pase, jsou prezrane. Ale byt musi, i za doby kamenne byl nacelnik potreba. Nemuze kazdy behat sem a tam, museli lovit jako smecka, ktera take ma samce alfa.

1 0
možnosti
Foto

A proč, prosím? Stát není dogma, daně nejsou dogma. Jen jsme si zvykli.

Vojsko i Policie může být privátní, jen se nám to ze zvyku nezdá. Také státní školy být nemusí, jen jsme uvykli. Ani berňák nemusí být, pokud si lidé platí dobrovolně jen to, co chtějí.

Mám husí kůži, když někdo napíše, že to tak být musí. Není tomu tak. Svobodní lidé se rozhodují, teroristický stát je nutí to dělat. Svoboda je pak v (_!_).

6 1
možnosti
JM

Nějaký Víťa Mužík buď radostně odevzdává své peníze státu, nebo spíš od státu pobírá štědré dávky. Mínusuje jako vzteklý. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Jistě. Všichni jej známe.

3 0
možnosti
Foto

Já zase vidím zakopaného pudla trochu jinde. Stát vyždímá z lidu nějaké peníze, to je jaksi všude, ale jde o to, CO za to lidem poskytne.

Čili není chyba v tom, že se vybírají daně, ale v tom, že se vybrané peníze prošustrují. A minulý režim to dělal zrovna tak.

Takže - není to tím, že stát jako takový je špatný, ale že ten náš to dělá špatně.

5 1
možnosti
Foto

Jde o míru toho výběru, jeho použití a kontrolu nad tím. Krom toho, ta míra daňové povinnosti je extrémní a nesnese srovnání s jinými státy.

1 0
možnosti
Foto

Nechápu proč do toho pletete komunisty. Ti za Váš bankrotující režim nemohou.

2 8
možnosti
Foto

Blablabla. Kdo jiný za to může, když se stát chová jako komunisté, kdáká jako komunisté a vypadá jako komunisté???

6 1
možnosti
MT

Tak to by měla být součást povinné četby na školách ! Autore skvělé ! R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.