Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Psal jsem to již několikkrát a stále dokola. Antipatie mezi proletáři a jejich "vykořisťovateli" je záměrně a uměle vyvolaná aby socialistický elektorát držel hloupou volební skupinu na své straně. V podstatě jsou na stejné lodi a socialistické regulace jim škodí úplně stejně jako jejich zaměstnavatelům. Nemůže existovat prosperující firma bez prozíravého a schopného vedení ani  bez schopných a spolehlivých pracovníků.

3 0
možnosti
Foto

Ano, to je ta podstata. Žádný podnikatel (pokud nedře sám jako blbec) se bez dělníků neobejde. A dělníci jsou bez podnikatelů Robinsony na pustém ostrově. Čekajícími, jestli jim prolétající Dakota náhodou něco neshodí. A ona, mrcha, neletí a neletí.

0 0
možnosti
Foto

Co, nebo kdo je to dělník? Viděl někdy něco někdo takového? Pouze bych věděl o jednom proletáři ducha.

0 0
možnosti
Foto

Neplácejte. Víte, co jsem měl na mysli.

0 0
možnosti
MR

M79i73l68a60n 36R85a55d90e55k

9. 11. 2014 17:16

ja vim ze to zdaleka nesouvisi, ale jak pisu o inmigraci, o te zivelne, z muslimskych zemi, ti kteri hodne zustanou statu a danovym poplatnikum na krku, na jedne strane neni dost prace pro mistni, a musi se sahat k uplnym magorinam, a na druhe strane se hlasa ze vymirame, a ty uprchliky proste vzit musime. Na hlavu.

1 0
možnosti
Foto

Ale to přesně popisujete socializující formu státu. Soukromý stát by se těm věcem uměl vyhnout.

1 0
možnosti
PK

Společnost (civilizovaná, ne a la Somálsko) podle představ pana Závladského i pana Vodvářky fungovat v 21.století  nemůže a nikdy nebude. Nejen proto, že kapitalisté nejsou andělé, stejně tak jako "námezdní" lůza, které se navrhuje odebrat hlasovací právo. I když ono zas tak v politice moc nemění. Lepší a efektivnější systém než tržní mechanismus, tedy kapitalismus s určitými korekcemi a regulacemi jsme zatím nevymysleli, bez nich to nejde, jde jen o míru, aby nepodlamovaly iniciativu a kreativitu. Mohu souhlasit jen v tom, že klasický socialismus, tak jak jsme ho znali 1948-1989 nemohl dále přežít.

0 1
možnosti
Foto

Váš osobní omyl. V duchu vašeho dogmatismu (a v článku to píšu), stát je dnes daleko větším vykořisťovatelem a vrací společnost do doby feudalismu a nevolnictví.

Receptem je čistý kapitalismus bez těch vašich opravovacích nápadů. Všechny ty tzv. korekce a regulace jsou ničiteli funkčního kapitalismu.

Zmiňujete klasický socialismus jako jev let 1948-1989. Mýlíte se. Pokračuje dále, jen jinými nástroji.

2 0
možnosti
Foto

Kkurzarbeit je jediným řešením současné slepé uličky v ekonomice. Nelze jej však aplikovat výběrově, musí být zaveden najednou a pro všechny. Současně se musí začít se zkracování věku pro odchod do důchodu, a to stejným tempem, jak¨ým se dnes prodlužuje.

1 9
možnosti
Foto

Jste nenapravitelným bloudem bez schopnosti matematiky, zato se zbytnělým dogmatismem.

Přesně popisujete ten cíl: státní platy všem. Tedy reálný socialismus. Slepou uličkou jsou přesně vaše nápady.

Fungujícím receptem je tvrdý a bezohledný kapitalismus. Jen ten zvýšil vždy blahobyt všech, i dělníků.

6 0
možnosti
Foto

Ano, pane kolego, situace je horší o to, že ti, kteří tento systém slavnostně uvádějí do praxe dobře vědí to, co jste napsal. Je jim to úplně jedno, zejména, když zklidní "masy". Opět se ukazuje, že všeobecné volební právo je v současnosti přežitkem a je de facto brzdou demokracie.

3 0
možnosti
Foto

Já bych se klidně na demokracii tohoto typu i vybodl. Lidi neživí demokracie, ale ekonomika. Demokracie je, zase dle Batiata, jen to, co je vidět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.