Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

V Česku panuje režim, který má do skutečné demokracie hodně daleko. Máme však alespoň základní lidská a občanská práva a relativní svobodu projevu. To se ale brzy změní- až bude zaveden evropský projekt Indect, začne zde totalita toho nejtěžšího kalibru.

1 1
možnosti
MK

Všem kdo naříkají nad demokracii doporučuji shlédnout tento film http://www.youtube.com/watch?v=a7iR-tXHqlA&feature=related a jak je psáno na Atllance

0 0
možnosti
MK

Dobrá,

volební právo bude všeobecné, a každý, kdo dosáhne věku 18 let, jej

bude mít. Ale s jednou podmínku: v den, kdy dosáhne věku 18 let a tudíž

získá právo volit, musí shlédnout jeden film. Pokud jej shlédnout

odmítne, volební právo nedostane.

0 1
možnosti
BM

"Demokracie ve své podstatě je něco jen dočasného. Demokracie vydrží existovat až do okamžiku, kdy občané zjistí, že si mohou odhlasovat velkorysé dary ze státni pokladny, s konečným výsledkem, že každá demokracie podlehne tlakům finanční politiky, po níž pak přijde diktatura. Největší civilizace světa v průměru vydržely dvě století. Během té doby prošly těmito fázemi: od nevolnictví ke spiritual faith ("duševní víra", takto nějak doslova), dál pak od takové víry k velké odvaze, od odvahy ke svobodě, od svobody k hojnosti, od hojnosti k sebeuspokojení, od sebeuspokojení k apatii, od apatie k závislosti, od závislosti konečně zpět k nevolnictví."

V roce 1887 Alexander Tyler, skotský profesor historie na univerzitě v Edinburghu, komentoval okolnosti pádu aténské demokracie před 2000 lety:

Bez komentáře......

3 0
možnosti
Foto

Ano, s tím lze velmi dobře souhlasit.

0 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.