Paroubkovy Saně, pardon, Daně

Je únavné už to levicové smýšlení. Říkalo se, že kdo není v mládí levičákem, nemá cit; kdo se věkem nezmění v pravičáka, nemá rozum. Nějak nám ta puberta v národě zastydla... Příliš mnoho lidí je v tomto státě značně chudých. Pošilhávají po sousedu, který má jen o něco více s nenávistí a závistí v oku. A má-li o hodně více, je to bezpochyby zloděj a ničema. A když na něj nelze poštvat Policii a Soudy, ať ho potrestá vláda.

Danove zatizení. Celek = vytvorena hodnota prace.PZ

Jen málokdo však hledá viníka vlastní chudoby ve věčně hladovém státě. A sociální inženýr Paroubek, podle svého vidění světa už jasně nastínil, jak by chtěl postupovat, kdyby se opět usadil v premiérském křesle. Ale podívejte se pečlivě na graf. Už teď Vám z Vašeho krajíce nejvíce ujídá stát. A plánem levice je už takto strašlivou spotřebu Vašich peněz ještě zvětšit. Podívejte se na to množství pomerančových dílků! Ne vážení, Vás nevykořisťuje Váš kapitalista, zaměstnavatel. Vás tvrdě (a ze zákona, který si k tomu zřídil) vykořisťuje Váš vlastní stát. A pod líbivým slibem, že Vám něco přidá z bohatství těch bohatých, se necháte v budoucnu okrást ještě více.


Legenta grafu: Azurová = potraviny, tm. fialová = Vaše další nákupy, žlutá = nájem, sv. fialová = režijní náklady zaměstnavatele, oranžová = DANĚ STÁTU

Poměrně málo se ví, že před nemnoha lety se v Anglii (i v Americe) plošné daně neplatily. Britský panovník pouze čas od času požádal o příspěvek na nějaké válečné tažení, ale to bylo tak asi vše. Daně vznikly až na popud populistů, kteří oslovili chudé vrstvy a vzbudili jejich závist a zášť k bohatým. Nebudu zde analyzovat, zda byli nestydatě bohatí a na kom to své bohatství vyzískali. Pointou toho odstavečku je něco jiného. Ta daň, která se původně týkala jen těch nejbohatších, se ukrutnou rychlostí počala rozšiřovat na širší a širší skupiny občanů, až se postupně stala plošnou.

Jenže v důsledku hladu státu po penězích, nezměrnému pocitu moci, vykonávané prostřednictvím peněz, se v důsledku děje to, že právě ti chudí, kteří měli přerozdělením cizího bohatství nejvíc získat, jsou ti, kteří státu dnes nejvíce přispívají! Bohatí, totiž, se - a zcela legálně - dovedou zbytečnému placení státu vyhýbat, resp. dovedou se svými penězi zacházet tak, aby je před státem ochránili. To jen Vy, kteří dostanete do ruky výplatní pásku a pytlík s tolary, máte prostě Smolíčka. Vás si už stát oškubal dohola, ještě než jste nějaké peníze uviděli. A dělá to v míře zcela nemravné, stejně tak, jako gründerský kapitalista z přelomu předminulého století.

Jen jméno vykořisťovatele se změnilo, jinak nic.

Takže se, vážení, zamyslete, jestli to s Vámi Jirka myslí dobře. Zkuste počítat. Došlo Vám, že to „pastelkovné", či jak se to jmenovalo, tuším, že to byly asi 2 stovky, Vás ve skutečnosti stálo Kč 1 000,-.Už víte proč? A to si Jirka naplánoval ještě další spoustu populistických, líbivých blbin. Víte, kdo je zaplatí? Vy,Vy a jen VY!!!

Nebo že by to bylo jinak? Když mně chcípla koza, ať chcípne taky sousedovi?!

A MUDr. Rath poskakuje vítězné tanečky na hrobě hejtmana Bendla, jako neukázněné děcko. Co jsme si to tam nainstalovali za kašpárka?

Autor: Petr Závladský | úterý 25.11.2008 14:11 | karma článku: 28,59 | přečteno: 1663x
  • Další články autora

Petr Závladský

Dobrý den, můj přítel,

15.12.2015 v 11:00 | Karma: 23,29

Petr Závladský

Zálohování dat

7.11.2015 v 16:10 | Karma: 18,16

Petr Závladský

One way ticket

27.9.2015 v 16:52 | Karma: 34,13