Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

JardaM

2. 5. 2012 6:12
Humanita či legitimita?

Blog pana Matějky jsem četl a s tím, oč vám oběma jde souhlasím. Jen mi ne úplně sedí slova, která k tomu používáte. Souhlasím s tím, že současný přístup k ochraně majetku jednotlivcem a také způsob zacházení s delikventy je PSEUDOHUMÁNNÍ a NESPRAVEDLIVÝ vůči obětem. Člověk má mít právo bránit se zlodějům se zbraní v ruce a tu zbraň použít i kdyby to mělo v krajním případě (určitě by bylo více zranění a útěků pachatelů) za následek smrt pachatele. Je nutné, aby toto řešení bylo LEGITIMNÍ, ale proboha nenazývejme je humánním. Utratit svévolně lidkský život není humánní nikdy. Ani střílení Němců před Stalingradem nebylo humánní. Bylo LEGITIMNÍ. Doporučuji shlédnout film Kvantový aktivista. Kvantový fyzik Amit Gotswami tam velmi důkladně vysvětluje důvody, proč existuje starozákonní přikázání Nezabiješ

http://orgo-net.blogspot.com/2012/01/kvantovy-aktivista-film-o-spiritualite.html

http://www.uloz.to/xNcweND/kvantovy-aktivista-film-o-spiritualite-kvantove-fyziky-mp4

1 0
možnosti
TP

assco

2. 5. 2012 7:09
Re: Humanita či legitimita?

mate v podstate pravdu. Jenze nerespektujete realitu. Okradani a napadani byvaji predevsim snadne obeti. Duchodci, zeny, deti. Ani jedna z techto skupin nebude tezit z vetsiho poctu zbrani ve spolecnosti. A na primou obranu jim staci peprak nebo ja kupuji osobni sireny, dela to takovy bordel, ze mi to prijde lepsi nez peprak. Kdo bude nosit zbrane? Machove Matejkova typu co se nekde ozerou a pak se s ni budou predvadet... Tem co by to opravdu potrebovali je takove reseni a rady na houby (expresivneji), vcetne autora blogu. Proto mne to stve. Jen puste honeni si trik hospodskych kecalu...

1 0
možnosti
K

kaktusak

2. 5. 2012 0:28
Dnešní režim přece chrání agresory, lupiče a vrahy.

Sice možná ne ve jménu humanity, ale rozhodně ve jménu lidských opráv a svobody.

0 0
možnosti
MM

Babajezi

1. 5. 2012 23:50
Ano, ano, ano !!!

Když chce být někdo humanista a bránit a litovat kriminální živly, ať si dá na dveře domu, bytu ap. cedulku - tady můžete krást bez rizika. Ale ať mi nebere nikdo právo bránit svoje. Navíc co je přiměřená obrana? Asi těžko se mohu přiměřeně - 158 cm a padesát let - bránit zloději, který má metr devadesát a let polovičku. Nebo mu mám jako dát výchovný pohlavek a udělat tytyty???

0 0
možnosti
TP

assco

2. 5. 2012 7:11
Re: Ano, ano, ano !!!

nikdo vam pravo nebre, poridte si psa, ten bude chranit i vasi manzelku v dobe, kdy budete chlapum v hospode ukazovat svuj sedmiranny falus..

1 0
možnosti
VC

vena65

1. 5. 2012 21:50
To máte marné

rádoby humanisti budou vždy hájit pochybná práva zločinců, neboť obvykle se rekrutují z těch, kteří vždycky stojí na straně "silnějšího" v domnění, že je to ochrání. Takových je na hřbitovech plno.

0 0
možnosti
S

solfernus2

1. 5. 2012 20:46
karma

a souhlas.Pan Matějka jednou psal o hodnotě lidského života.V podstatě kritizoval slogan, že lidský život se nedá ničím vyčíslit.A já mu dávám za pravdu.Hodnota lidského života se dá snadno vyčíslit a jsou určité skupiny lidí, u kterých je hodnota života nulová a nebo záporná.Ano třeba u zloděje, který celý život jenom krade, terorizuje a ničí životy druhých aniž by jediným fenikem přispěl do společné kasy.Takový smrad má zápornou hodnotu života a pro společnost je žádoucí se takového parazita zbavit.Třeba střelbou z kuše.

1 0
možnosti
TP

assco

1. 5. 2012 19:49
Prý nadržuji zlodějům.. Ale kdeže, myslím na autora.

Podívám se na autora a vidím staršího muže s brýlemi, nic ve zlém, takoví budeme jistě všichni, vidím ho a čtu jak by se zloději zatočil... Jak, pěkně prosím? Ručně těžko a kolt u boku podle vzoru Matějka? Matějka z něj, a jistě by se pochlubil, ještě nikdy nevystřeli v závažné situaci. Proč asi majitel kuše trefil vetřelce? Vetřelec stál a nepředpokládal, že bude střelen. Myslíte, že pokud by to předpokládal stál by a čekal na ránu? Myslíte, že chlap s kuší by měl šanci proti třem i kdyby byl dobrý střelec? Myslíte si snad, že zloději se nemohou ozbrojit? Spousta silných řečí a zatím ... NIC. Myslíte, že zloděje odradí, že po něm mohou střílet? Už to nějakého odradilo? Myslíte, že zloděj se nemůže řídit pravidlem "Rovnou ho zastřel a máš po problému?" Páně Matějky? Vždyť je to směšné. Člověk který nikdy ze zbraně nevystřelil mimo střelnici a nikdy neřešil žádný útok Vám tu z tepla bytu radí "jak na to" a člověk který by v noci netrefil ani vrata od stodoly nadšeně volá jdu na to..

1 0
možnosti
TP

assco

1. 5. 2012 19:51
Re: Prý nadržuji zlodějům.. Ale kdeže, myslím na autora.

a příkladem je lvice bránící mládě... Jenže milý autore vy jste zchromlá antilopa a a lvy na Vás pořádají hony.. Už jste viděl antilopu se bránit smečce lvů? proto říkám, nechte to na policii, možná vám ukradnou šrot, nebo auto, nebo další věci, ale přežijete.. Budete-li poslouchat Matějkovo rady z teplého paneláku bude příště psát o Vás...

1 0
možnosti
JH

Jiří Heincl

1. 5. 2012 17:39
Zločinci myslí jinak než slušní lidé

Rádoby humanisté bijící se za práva zločinců, nechápou, že zločinci přemýšlejí úplně obráceně než slušní občané. Většina lidí si neumí přestavit, že by v tramvaji ukradla někomu peněženku, která mu čouhá z kapsy nebo z kabelky. Zloděj si neumí představit, že by tu peněženku neukradl a lidmi, kteří ji neukradnou, pohrdá. Na zločince platí jen hrubá síla. Humánním argumentům nerozumějí.

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

1. 5. 2012 17:47
Re: Zločinci myslí jinak než slušní lidé

Dosti s Vámi souhlasím. A proton mluvím o hrubé záplatě na hrubý pytel.

1 0
možnosti
K

kion121

1. 5. 2012 15:04
Karma

R^

1 0
možnosti
KV

_-1-_

1. 5. 2012 14:50
Pěkně napsaný

0 0
možnosti
TP

assco

1. 5. 2012 14:30
vy zrejme nechapete, ze zakon o primerene obrane

je ve sve podstate i ochranou pro toho, kdo je okradan. Vi-li zlodej, ze pokud primo nezautoci na majitele nehrozi mu od nej zasadni nebezpeci nema duvod na nej utocit, ale ma duvod zdrhnout nez zavola policii. Pokud ale pristizeny zlodej bude vedet, ze pokud ho pristihne majitel muze ho beztrestne zabit i na uteku, bude se snazit utoku predejit a zautoci tedy prvni. Vase predstavy o tom, ze pristizeny zlodej bude cekat az majitel spravedlive vytahne zbran je veskrze smesna. A vy mily autore nejste ve stavu stat se uspesnym v souboji, ani se zbrani. Ve vasem pripade jakekoli pripusteni vlady sily znamena, ze mate mensi sanci... Tezko rict, zda vam to dochazi.

4 0
možnosti
LIPB6

Lumpíí i po banánu 6

1. 5. 2012 14:40
Re: vy zrejme nechapete, ze zakon o primerene obrane

jakákoliv rezignace před náslilím je cesta do pekel

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.