Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za těchto podmínek mluvíme o postdemokratické společnostia tato postdemokracie má několik základních znaků: odstraňování politickékonkurence, lobbizmus, pozitivní diskriminaci (též alternativní termín „afirmativní akce“, který označuje záměrný způsob, jak některou -zpravidla jinak negativnědiskriminovanou skupinu osob - cíleně zvýhodnit),rozklad právního systému, degradaci společenské morálky a tradičních hodnot, ochromenía ztrátu angažovanosti občanské společnosti z různých důvodů, což je třeba posuzovat jako značně nebezpečné,znepokojující a devastující. K tomu navíc přistupuje selhání demokratických institucí nebo masivní, neobvyklevysoká míra korupce na předním místě v rozvojových a postsocialistickýchzemích, kde Česko zaujímá nelichotivou pozici. Jako základní vlastnostpostdemokracie lze určit vyřazení možnosti obyvatel daného státu nepřímo(prostřednictvím svých volených zástupců) podílet se na vedení politiky státu.Rovněž komunikační revoluce a globalizace, rozparcelování politické moci mezipartajemi zásadním způsobem mění roli a význam politických stran, což se dvojznačně prolínái do postdemokratických tendencí.

1 0
možnosti
Foto

Naprosto vyčerpávající popis. R^

0 0
možnosti

Způsob, jakým MŽP provádí a řídí procesy EIA, nejen v případě letiště Vodochody, vykazuje všechny znaky trestné činnosti, konané v rámci organizované skupiny. Za to je zvýšená trestní sazba. Teď je jen třeba, aby orgány činné v trestním řízení přestaly chrápat a začaly pracovat. Protože v článku zmíněná zvůle nenažraných zmetků by bez pomoci (resp. bez placené pomoci) úředníků státní správy vůbec nebyla možná.

0 0
možnosti

"Stejně jako zbytečně hlučící motorky, či „vytuněná“ osobní auta."

Tak ty zmíněný fenomény bych nejradši postavil mimo zákon, nebo jejich majitele a tvůrce přivázat hlavou mezi dva tlustovýfuky a na 24 hodin vytočit ty dva motory do vyšších obrátek, ať si zmetek užije!

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.