Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Už jsem si myslel, že se jednou plně shodneme, ale Vy už zase propagujete zbraně do každé rodiny, stejně jako kuchyňské hodiny. Nechte flinty na cvičáku a dám karmu.:-)

1 0
možnosti
Foto

To nepůjde. Ty flinty budou nutné. Z řady důvodů.

0 0
možnosti
Foto

Ano, docela bych s tím souhlasil. Švýcarsko. Je jen otázka, zda perfektně vycvičené komando toho nedokáže víc, než polocivilové s puškami. A navíc možná i levněji. Viz Izrael.

Dnes síla nespočívá na pěšácích (krom speciálních úkolů), ale na technice. Na inteligentních systémech. Je potřeba mít personál na obsluhu takového "verku". 

Jinak - umíte si představit níže plácající komentátory (MD, IM, JJ a pod.) s flintou v ruce? I když - nepřítel by se uchechtal k smrti. R^

0 0
možnosti
Foto

I26v69a98n 77M34a94r71e70k

2. 4. 2015 19:51

Strýčku važte výrazy ano ? ! Já jsem si na rozdíl od Vás vojnu poctivě odkroutil a doposud s ní mám co do činění., takže Vy i když jste velmi význačný teoretik mi tu můžete těžko něco dokazovat .

A propos, jen pro ujasnění si některých informací ,měl jste v minulosti  krycí jméno "Ford" a nebo "taxikář" ? Dík za odpověď.

1 2
možnosti
Foto

I43v80a80n 74M43a56r50e67k

2. 4. 2015 19:05

Tedy p.Závladský, při vší úctě k Vám, už delší dobu sleduji že jste "odborníkem" na vojenství a obrannou či spíš útočnou strategii. Zajímalo by mě jestli jste měl kdy co do činění s armádou (hodnost udávat nemusíte) Jinak jevíte se  mi jako nejvhodnější nástupce dosavadního ministra obrany !  R^[>-]

1 1
možnosti
Foto

S tou komunistickou naštěstí ne.

Vy delší dobu sledujete??? Podle čísla jste tu dost nový. Vždyť o vojenství skoro zásadně nepíšu. Musel bych hodně hluboko do archivu. (Slovo armáda se z těch 660 článků vyskytuje jen ve 25 a to ještě v historických souvislostech.)

0 0
možnosti
MD

Clanek si nezridka prehazuje priciny a nasledky. S nekterymi castmi textu jakoby pracovala nejaka zonglerska skola.

1 1
možnosti
Foto

Nekonkrétní. Jen uražený výkřik do tmy.

1 3
možnosti
Foto

Jádro snad dobré, ač pro mnohé se možná trošku ,,radikalizujete";-) Jinak vše je o lidech. A výchově už od mládí. I tradicích a jistém řádu. Nejsme holt ,,švajc". Představa, že by měl kdekdo doma vojenské zbraně trošku mrazí. Kdejakej frajer sedne za volant napitej, či zdrogovanej. Co by mu v takovém stavu branilo ještě nabít si kvér?A jít si ,,zamachrovat"?Či si ,,něco zařídit". :-(Nejsme ani USA, kde je to součást tradic a zakotveno v jejich ,,normách".

Možná vrátit se k branné výchově. Bez politic. omáček a keců. A ,,troška" toho vlastenectví. ;-)[>-] Nejen kvůli EU a NATO. Ale to je na generace.:-/ Snad ještě taková ,,malá branná povinost", něco kasáren i drilu, to by bylo skoro pro dnešní mladý asi potřeba.;-) I když...kdekdo by se zase ,,vykoupil", či to uplatil. Nakonec kdys i tu ,,modrou" zas měli ,,ti nejschopnější". A kam to mnozí z nich nakonec dotáhli, že;-D Mnozí dodns radí i leccos řídí. A rádi:-(

3 0
možnosti
Foto

To klidně může i dnes. Ilegální zbraň se dá koupit během několika hodin a za poměrně málo peněz.

4 2
možnosti

Jenom zbraně hromadného ničení zastaví Rusáky. Kydyby se Ukrajinci nevzdali jaderných zbraní, mohli by být velmocí s bezpečnými hranicemi. Rusák nerespektuje nic než sílu, a v konvenčním boji se Rusákovi malý národ nemůže ubránit. Řešením je vyrobit pár tun antraxu, moru a botulinu(to vyjde levněji nrž jaderné zbraně), rakety které ho donesou kam je potřeba, rozmístit to na moravě a počkat si na Ruského medvěda. Ať si něco skusí.

2 3
možnosti
Foto

I23v46a56n 45M74a89r91e90k

2. 4. 2015 17:04

Díval jsi se dnes pod koberec v obyváku , nemáš Rusáky už i tam  ? ! 8-oRv

2 3
možnosti
Foto

I37v44a14n 14M38a38r19e91k

2. 4. 2015 16:59

Malujete bubáky na zeď p.Závladský! Daleko víc se cítím ohrožen vašimi  protistátními pindy  a vašich kumpánů ! RvRvRv

0 7
možnosti
Foto

Neumím si představit, že by u nás měli doma lidé útočné pušky. Prostě by to nemohlo fungovat ku prospěchu věci...

1 0
možnosti
Foto

Já ano. Je to jako s každou skutečnou odpovědností. Protože volby tady nemohou nic faktického změnit, lidé na ně ± kašlou. Kdyby mohly skutečně zamávat statem quo, lidé by volili daleko zodpovědněji.

A s tou puškou je to zcela stejné. Když má občan pocit zodpovědnosti, chová se jinak.

Ostatně — Švýcaři je doma mají a žádná hrůza se neděje. (Snad s jediným statistickým číslem: občas si někdo doma vyžene mozek z hlavy. Což je ovšem docela obstojná možnost, jak to zabalit. Pořád lepší, než blbě skočit ze skály a jen si zlámat obě hnáty.)

2 0
možnosti
Foto

Sice si nemyslím, že nás Rusko nějak ohrožuje, ale takových šest měsíců základního výcviku bych napařil každému odvedenci.

Alespoň by jim trochu spadl hřebínek. A hezky zvostra, žádnou ulejvárnu. Vybrat vhodné poddůstojníky pro výcvik.

Lidí, co rádi buzerují každého pro každý nesmysl je fůra i tady.

Tak třeba, pan Kroupa by se velmi hodil.

0 5
možnosti
VK

Ukrajinci si taky mysleli, že je rusko neohrožuje....

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.