Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Tedy celé jsem to nečetl, ale říct, že kdo bojoval u Zborova za Rakousko bojoval na špatné straně... no nevím. Rakousko v té chvíli byla naše vlast, k našim vojákům za ni v první světové válce bojujícím bych si představoval více respektu (a tím teď nemyslím hlavně soudruha Gottwalda).

2 0
možnosti
SS

me celkem zajima, jak se asi divali nasi vojaci, slouzici v R-U armade, na ty prebehliky, kteri hned vykecali jejich postaveni atd. a v mnoha pripadech tak zapricinili smrt svych spoluobcanu...takova schizofrenie

0 0
možnosti
SS

Dalsi doplneni - Marta Gottwaldova se za mlada zivila jako prostitutka a Gottwald si ji musel (kdyz otehotnela Buh vi s kym) vzit na prikaz strany ... Dokonce se rika, ze to byla ona kdo ho nakazila syfilitidou.

0 1
možnosti
Foto

Někde jsem to také četl, ale pokládal vzhledem k rozsahu článku za méně podstatné.

0 1
možnosti
Foto

Článek je výtahem z aktuální politické propagandy tohoto režimu. Je v něm smíchána pravda se lží, tato metoda zvyšuje důvěryhodnost textu a je vhodnější než soustavné lhaní.

3 5
možnosti
Foto

škoda že jste neoddělil pravdu od lži, Vás příspěvek by byl věrohodnější.

5 2
možnosti
Foto

no říkal jsem si, že by článek zasloužil do výběru....a stalo se...pozorný čtenář se v případě zájmu bude umět vrátit na první část.

4 0
možnosti
LJ

Před smrtí se nechali zaopatřit tři naši prezidneti: Eduard Beneš (je psáno v životopise arcibiskupa Berana, že šel navštívit EB v době po jeho abdikaci a několikáté mozkové mrtevici a při té příležitosti se domluvili). O Svobodovi se vyprávělo, že když ležel v sanatoriu, manželka za nim přivedla kněze. Jelikož přístup k LS byl kontrolován, vyřídila propustku pro nějakého bratrance a místo něho přivedla faráře.

O Zápotockém se říkalo, že na konci úřadu již byl hodně senilní. Měl prý dvě dcery, obě zemřely předčasně. Pak prý měl nemanželského syna Otakara Motejla. Víte o tom něco bližšího? Vím že z hlediska státníka to lze považovat za málo důležité.

1 0
možnosti
Foto

Ty prvé dva údaje jsem četl. To o Motejlovi jsem nikde nezaznamenal. Soudíte tak podle velkých slechů? Narozen v Praze, od roku 1958 byl advokátem v Kladně, později v Praze. O rodičích životopisy taktně mlčí.

0 0
možnosti

Není pravda, že za Novotného byla částečně rehabilitována většina nespravedlivě odsouzených z 50. let. Pozor - šlo pouze o nespravedlivě odosuzené komunisty (když se rvali mezi sebou), členů jiných politických stran, kněží, skautů atd. se to netýkalo.

2 1
možnosti
SS

Mimochodem - Novotny byl tez kapo v nazi KL ...

1 1
možnosti
Foto

Našel jsem jen jediný zdroj té informace, proto jsem ji nepoužil.

1 1
možnosti
BM

Oprava: tzv. Strahovské události-studentské demonstrace se udály v listopadu roku 1967 nikoli 1968.. Zřejmě se jedná o překlep.

Jinak dobrýR^

2 2
možnosti
Foto

Máte pravdu. V konceptu to mám správně, v čistopisu už ne. Opravuji to. Děkuji.

2 1
možnosti
Foto

jen doufám, že nemáte rozdělaného Jiříka z Poděbrad....bude mit v dubnu narozeniny:-):-)

2 0
možnosti
BM

Vzpomínku by si zasloužil

2 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.