Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

lukaschmela

22. 7. 2012 13:51
Problém NNN

tedy Nic než národ ! je v tom, že je to věta vytržená z celého souvislého textu a jeho ne/znalost patrně určuje naši budoucnost a to, kam se ubíráme. Národní uvědomění a hrdost opravdu funguje i individuálně a tak odmítám propadat malosti. Ta vlajka je moje stejně jako křiklounů u hokeje a každý s ní nakládáme jinak. Já zodpovědně, jsem opravdu pyšný odkud jsem a že nemusím mít pateticky ruku na srdci jako Oumajngoti. A docela se stydím, když udělám překlep, či hrubku.Jinak je super, že se u Vás dá dozvědět spousta informací o jazyku a slovech.Je to zajímavé čtení.R^R^:-)

0 0
možnosti
TT

žepré

6. 7. 2012 21:53
Všeobecná skepse

nad státníma svátkama je určitě oprávněná, to bysme ovšem museli parádně rozpitvat taky ty církevní, žejo. V článku je ale jeden názor, které je neudržitelné: že ti Američani se drží za srdce všichni dobrovolně a rádi. Ta ruka na srdíčku atd. je řešená zákonem, title 36, United States Code, Section 301, nehledě na to každé den žáčci na školách musijó před začátkem vyučování přísahat na vlajku, ve stejné šaškovské póze, potom se taky často zpívá, no a ono tomu zpívání nebo alespoň stání v pozoru (s rukou na srdci) se nevyhne ani návštěvník sportovního utkání například. No, Peťasu, představte si, že se toho neúčastníte, to může byt v té Américe dost husté mazec, ne?!

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

7. 7. 2012 8:02
Re: Všeobecná skepse

Že to řeší zákon jsem nevěděl.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

6. 7. 2012 18:35
Na svátek prvních křesťanských cyklistů prapor nevyvěšuji...

...protože by to bylo jako slavit 21. srpen 1968. Ale prvního českého kosmonauta si připomínám s úctou rok co rok. I letos jsem z vikýře vytasil zakrvácenou a děravou rodinnou vlajku po pradědovi. Pohříchu první a jediný v ulici, protože zleva bydlí Vietnamci a zprava nějaký ukrajinský inženýr. ;-)

Osobně chápu národní hrdost jako hrdost na to, že nám naši prapředkové ten náš kousek země udrželi navzdory všem. A je úplně jedno, jak moc je to tu rozkradené od kalousů a promořené přistěhovalci, protože hluboko v srdci vím, že jednou někdo stane v čele davu a zvedne přiostřené vidle a mocně zařve "Marš odtud, dobytkové!" - a zase to tu bude naše, jako v roce 1918 a v roce 1945. A že ten někdo bude třeba můj pravnuk a že z těch vidlí bude vlát třeba zrovna ta pradědova vlajka, co ji věším z vikýře. To je ta národní hrdost (a současně ten vypjatý nacionalismus, který s ní tvoří neodlučný celek).

0 0
možnosti
AN

TondaN

6. 7. 2012 18:32
tak

0 0
možnosti
AN

TondaN

6. 7. 2012 18:41
Re: tak

pocit národní hrdosti jsem se pokusil vyjádřit jakýmsi duchplným vyznáním;-D, leč vložit příspěvek mi nebylo umožněno/nejsem prý přihlášen,ač jsem těsně před tim diskutoval k jinému tématu/,už bych to znovu nesesmolil. pardon:-)

0 0
možnosti
VH

Stará kára

6. 7. 2012 17:12
Vy se domníváte, že království není samostatným státem?

Jsou tedy GB, Belgie či Švédsko nesamostatné?

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

6. 7. 2012 12:49
Národní hrdost mám dostatečnou, ale stydím se za Rašína,

Masaryka, Háchu, Klause, Babinského, Leciána, Havla a celou současnou vládu.

2 0
možnosti
M

modroslizák

6. 7. 2012 12:54
Re: Národní hrdost mám dostatečnou, ale stydím se za Rašína,

To já nejvíce za naše žoldáky v Afghánistánu.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

6. 7. 2012 12:45
Všem se omlouvám za ty věcné chyby,

které v textu byly. Dychtivost ten článek zveřejnit byla větší, než jeho kontrola.

0 0
možnosti
KO

bramarbas

6. 7. 2012 13:47
Re: Všem se omlouvám za ty věcné chyby,

Je "věcnou chybou" i tvrzení, že království není stát? Nejspíš ano, protože jinak by asi nebyla státem ani republika či jakékoli jiné státní uspořádání. Jinak s Vaší děsivě destruktivní analýzou našich státních svátků téměř nadšeně souhlasím. Jako ostatně i s Vaším předchozím působením na jazykovědné osvětě těch příslušníků tohoto národa, kteří v současnosti považují nějakou gramatiku za zbytečné omezení své tvůrčí svobody. Díky za to!

Karel Oktábec

0 0
možnosti
H

hafusak2

6. 7. 2012 12:44
Nejsem hrdý, že jsem Čech.

Tohle vždy bylo jedno z rozpoznávacích znamení lenochů a slabochů, naprosto neochotných cokoliv pro vlastní stát udělat. Také taková před sebou samým omluva zrádců, kolaborantů, udavačů a dalších prodejných kur/píp/.

Vlastenectví je prý "zatuchlá peleš" a "fangličkářství" pravil kdysi president VH a se stejnou vehemencí jako se nám jeho předchůdci snažili vtlouci do hlav "proletářský internacionalismus" se on snažil prosazovat "světoobčanství" a "evropanství". České vlastenectví je dnes postaveno na úroveň nacionalismu, xenofobie a kdo se jako vlastenec projeví je neprodleně zapsán do nějakého seznamu podezřelých/nežádoucích osob.

Národnost jsem si nevybral, narodil jsem se s ní, stejně jako miliony dalších. Ale když už ji mám, tak se sám snažím dělat jí čest svými postoji, jednáním a pokud jí někdo špiní, špiní tak i kvanta těch, kteří v minulosti český národ proslavili.[>-]

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

6. 7. 2012 12:48
Re: Nejsem hrdý, že jsem Čech.

O "fangličkářství" hovořil spíše TGM, než Havel. Vlastenectví nelze vnímat jako xenofobii - odpor k jiným, ale jako pocit hrdosti.

0 0
možnosti
W

wrangler

6. 7. 2012 12:16
Václav byl zavražděn v Mladé Boleslavi?

To jste tedy šlápl do měkkého!;-D

0 0
možnosti
B

bofums

6. 7. 2012 12:25
Re: Václav byl zavražděn v Mladé Boleslavi?

A bylo to 8. září, nebo jindy ? Pozor na příchod věrozvěstů- tak bylo to v 6. století a nebo roku  863 ?

Ostatně soudím, že bez nich  by nám bylo mnohem líp- nemuseli bychom mít starosti se zaznamená-

váním všech těch svátků, lezli bychom si pěkně po stromech a čekali na někoho z vlastních řad, kdo

by vynalezl  všechno to, co dnes máme. I výměnný obchod by nebyl k zahození- PeTaxi, PeTaxi!!;-D

1 0
možnosti
PB

Barkynson

6. 7. 2012 12:10
Ovšem, že máme :-))

možná by byl zajímavý průzkum, optat se všech těch co si dnes volna užívají, zda vůbec vědí proč...asi bychom byli velmi překvapení :-))

0 0
možnosti
FH

Bouše

6. 7. 2012 12:21
Re: Ovšem, že máme :-))

Tak zrovna 6.červenec je podle mne nejvíc profláklý svátek. Datum upálení Jana Husa si pamatuje kdekdo. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.