Malý glosář

Mám dnes jen malinko času, tak jenom dva rychlé postřehy, shodou okolností týkající se dvou zdejších kolegů — autorů.

Udělování bludných balvanů

Pan RNDr. Jiří Grygar, CSc.

Tak paní „taky-vědkyně“ Tonička Plíšková se nám nějak rozkatila, protože je jí snad nějak bráněno pěstovat na státní útraty pavědu „Výzkum obrazců v obilí“. Dokonce se chlubí, že má tu a onde přednášky na toto téma.

Rozkatila se na pana Dr. Grygara, který předsedá klubu skeptiků Sisyfos: „Udělováním Bludných balvanů skupina českých „vědců“ dávno ztratila svůj kredit a důvěru národa ve své znalosti a snahu povznést českou vědu. Dělají z nás všech blbce a idioty, aby neztatili svůj vliv a mohli naše myšlení nadále ovládat. Rozhodují, čo může vysílat Česká televize, psát tisk, co si může a nesmí myslet národ. Jak dlouho si tohle ještě necháme líbit, kdy konečně řekneme všichni těmhle zapšklým dědkům bránícím myšlení a rozkvětu národa DOST?“ A tak dále a tak podobně…

Paní rádoby vědkyně: přestaňte laskavě blbnout na státní útraty a šířit mezi lidmi nesmysly. Tu Vaši přihlouplou specializaci, ani její závěry nikdo nepotřebuje.
Pane stínový ministře Mládku: až zase budete hledat nějaké „parazity“, podívejte se raději na takovéto pavědce — to jsou přesně ti darmožrouti, které je třeba s ostudou vyhnat.
A do třetice, Pane doktore Grygare: kdybyste tu „vědkyni“ ráčil tím butrákem přes kebeň švihnout, možná by se jí rozsvítilo a raději by šla dělat něco užitečného…

Resuscitace mrtvé ODS

A pan Jiří Janeček se nám snaží naluvit, že ODS je docela príma pravicová strana a založil uvnitř ní jakousi Pravicovou frakci. Milý pane Janečku: v pravicové straně zakládat pravicovou frakci je pitomost. Zakládat ji v levicové straně je jen pitomost číslo dva.

Víte, když děti zlobí, lhou a neposlouchají rodiče, dostanou většinou na zadek. A jestliže ODS obelhala své voliče a provozovala tady dlouhá léta tu nejodpudivější formu pošlapání volebních slibů a svého vlastního programu a úkolu, pro nějž byla zvolena, dostane prostě vejprask. A žádné desatero pro snazší podnikání ji z toho nemůže vyvinit, ani ji omluvit. To desatero jste si měli vytesat do kamene a ne tři roky, ale dvacet let jste si jej měli otloukat o hlavu každé ráno, kdy jste po něm šlapali. Teď už je pozdě a budete po zásluze potrestáni. Táta volič už sundal řemen.

No a je to venku

Autor: Petr Závladský | úterý 26.3.2013 17:00 | karma článku: 12,40 | přečteno: 285x
  • Další články autora

Petr Závladský

Dobrý den, můj přítel,

15.12.2015 v 11:00 | Karma: 23,29

Petr Závladský

Zálohování dat

7.11.2015 v 16:10 | Karma: 18,16

Petr Závladský

One way ticket

27.9.2015 v 16:52 | Karma: 34,13