Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak přidám svou trošku do mlýna.

Kvůli účasti na strahovské demonstraci (1967) mě v r. 1969 vyhodili z VŠ (dělal jsem právě diplomku), naštěstí jsem byl přijat do VÚST (A.S.Popova), který byl plný "reakcionářů", kteří v r. 68 zajišťovali tajné TV vysílání. Naštěstí jsem zapadl do dobré party a v práci se mi dařilo. Jen mi soudruzi zakázali školu dálkově dodělat, tak jsem to aspoň vylepšil automatizační a počítačovou průmkou (dálkově). Před maturitou mě v r. 1977 sebrali kvůli šíření Ch77 a uvrhli do ruzyňské ubytovny.  Naštestí mě šikovný advokát dr. Tauš z toho vysekal, takže jsem šel z basy rovnou k maturitě oštucován a bez kníru. Přesto dopadla dobře.

Přesto, že jsem měl politický škraloup, jsem v podniku vydržel a nakonec jsem dostal i atestaci 2. stupně za množství publikací, dva patenty, popularizační pořady o výpočetní technice (Meteor, TV), aniž bych vstoupil do jakéhokoliv bolševického spolku, jásal v průvodech a pod.

V polovině osmdesátých let se mi zcvoknul šéf a vstoupil do KSČ. A to jsem nedokázal zkousnout. Přes velký odpor vedení podniku jsem dal výpověď a nastoupil do VÚZORTu. Zatímco kolegové tam hráli počítačové hry, já se učil programovat v C.

Když po r. 1992 podnik padl, založili jsme s kolegou malinkatou soukromou firmu Mikrovox, která dodnes dodává a provozuje informační systémy pro cestující ČD.

V r. 2003 jsem šel do důchodu, protože mě to všechno trochu zmohlo, a pro obveselení přátel jsem obnovil beatovou skupinu Tornado, kterou jsme začátkem šedesátých let trápily bolševiky. Takže se dá říci, že jsem tím blbým režimem proplul bez větší úhony, zejména morální. Asi proto, že jsem spíš optimista. Situace po r. 1990 se mi ale nelíbila, a tak jsem aspoň působil v komunální politice (porazili jsme ve volbách tajný komplot KSČ + ODS). Jsem zavilým nepřítelem všech možných blbců (komančů a estébáků) a optimistický eurorealista.

1 0
možnosti
Foto

A mám Vás chválit, nebo co mám dělat?

Já psal o svém svém martyriu, a nakonec i o tom, že teď, tady, musím poslouchat Michala Davida a lidem se to líbí. 

A mně se nelíbí, že zde žiji a mám touhu prchnout, kterou jsem za za komoušů neměl tak silnou.

0 1
možnosti
MN

vy jste proste chudak, ktery doplaci na svoji dobrotu, za totace jste co tri roky menil zamestnani, protoze se vam prestalo libit .. tedy vlastne jak pisete jste se nechtel podilet... v bance vam nechteli pujcit penize, prestoze jinym pujcuji pul milionovy uver na podnikani, inu mel jste smulu, vylepsil jste to tou pohadkou o urednickovi, ktery vam doporucil aby jste si pujcil ctyri mega a mega mu nechal ...to jsem tedy vubec nepochopil, ze by urednik a dobre placeny urednik banky riskoval nabidkou uplatku povolani a svobodu ...trochu pritazene za vlasy, no a korunovano to je onou smulou v podnikani .. i v tom mate smulu ... a za vsechno muzou komunisti a ti kolem .. jen vy jste tolik snazivy a porad vam hazi klacky pod nohy. V dobe, kdy se uspesnym podnikatelem stane sestnactilety kluk ktery podnika na internetu a jini - nikde jsem nevidel, ze by si stezovali jak je to spatne... Kdo vi asi mate toho Cerneho Petra, no a nebo neco delate proste spatne!

0 0
možnosti
Foto

Pane Nigrine, neberu vám právo na názor, jen se zeptám, zda jste se pokusil v posledních letech podnikat, a pokud ne, pak si ty kecy nechte domů po nedělním obědě, neb lžete sobě i jiným.

Za všechno mohou komunisti. Zejména tím, že zdeformovali společnost tak, aby nechápala funkci peněz. A post-komunisti dobabrali ten zbytek.

1 0
možnosti
JH

J21a82n 32H72a83n20á76k

26. 4. 2014 16:31

Já bych to viděl opačně, jsme na tom nejlépe. Samozřejmě je spousta věcí ke zlepšení, např. v oblasti státní byrokracie při podnikání, ale furt můžete mnoho věcí, které dřív možné nebyly.

Znám příběhy mnoha úspěšných podnikatelů nejen u nás, a víte jak začínali? V průměru 3x - 5x zkrachovali, než se "to" povedlo. I oslavovaný Baťa tuším 2x zkrachoval, než byl opravdu úspěšný.

Chyba není v systému, v lidstvu, chyba je v jednotlivých lidech, kteří neumí/nechtějí/nemají dostatek sil prosadit to, co chtějí, byť je někdy potřeba i trochu štěstí. Ovšem nikdy není na nic pozdě.

1 0
možnosti
Foto

Když už jste toho Baťu zmínil, jemu rakousko-uherská byrokracie zakázala podnikat v obuvnictví ve Vídni. A město Zlín (jak je to možné?) mu to povolilo.

0 0
možnosti
DR

Tak já v hajzlu nejsem, tyhle generalizace mám nejraději. Vašeho neúspěšného života je mně líto, ale třeba byla chyba u Vás.

1 3
možnosti
Foto

Ani já už v hajzlu nejsem, jen jsem našel jinou cestu, jak si vydělávat na živobytí a podnikání to není. Proč se vůbec odvažujete říci, že je to generalizace? To jsou moje zkušenosti.

Zdáte se mi být příliš mladým, než abyste byl schopen se k té věci vyjadřovat.

2 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.