Diskuse

Lex Zeman

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P.S.: prezident, dle mého názoru, není ze zákona jedním z pilířů moci, toliko představitelem státu s ústavou stanovenými a vymezenými právy i povinnostmi, Bez ohledu na to, jak se jmenuje.[>-]

1 0
možnosti
Foto

To se ovšem přímou volbou presidenta změnilo. Stal se pilířem výkonné moci. A vidíme sami, že tuto moc vykonává. Přestal tak být pouhým reprezentantem státní suverenity.

0 0
možnosti
Foto

Každý má právo svobodně vyslovit svůj názor, i Váš příspěvek je toho důkazem. Že se za to zavíralo i popravovalo netřeba zdůraznit.Hodnocení předchozích prezidentů může být často sporné. I T.G.M. měl své kostlivce ve skříni, Beneš zůstal sám,aniž co mohl ovlivnit, ale i díky němu zůstalo po II.WW zachováno Československo. Svoboda třikrát sám na vlastní kůži poznal, co dokáží bolševici, atd. Neoslavuji, ale ani jednostraně neodsuzuji. Svoboda beze sporu dvakrát zradil, minimálně čest vojáka. Např. Hácha se obětoval,či zradil, či byl obětován? Těžko hodnotit s odstupem bez kontextu tehdejší, tedy dané doby. Stejně to bude víceméně subjektivní. O bolševických prezidentech mluvit netřeba, toliko loutky a převodové páky.  Mozek sídlil jinde, cca2000KM VÝCHODNĚ.I hodnocení ,,polistopadová" jsou v mnohém rozporuplná.,,LEX T.G.M.= projev uznání +stanovení čehosi jako etalon. Norma. Snaha o stanovení čehosi jako etalon negativní by mohla zavánět i diktátem, minimálně pak toliko účelová. Na to je tu ústava, zákony, platné normy. A jejich změny nejsou ze dne na den.Váš názor je jinak poměrně zajímavý. Zdravím ;-)

0 0
možnosti
Foto

O83t65a33k47a60r 62S86e52k77l

7. 11. 2013 18:33

Každopádně neortodoxní. K zamyšlení. V podstatě souhlas - navrhovaný systém má cosi do sebe !!

Chtělo by to možná ( pravděpodobně) upravit.R^

1 0
možnosti
TB

Víte taky bych rád prezidentský systém, ale trochu jinak než jej navrhujete Vy.

Ve Vámi navrhovaném 100% oddělení Vlády a Parlamentu je zakopán jeden velmi ošidný "pes". Prezidenta v prezidentské systému zvolí lidé (většinově) s nějakou koncepcí, stejně tak si ale do parlamentu (většinově) zvolí lidé své zastupitele  s nějakou koncepcí.

Pokud v obou případech zvítězí stejná koncepce, bude realizována. Pokud ale nikoliv (a pravděpodobnost právě této situace je významně vyšší díky odlišnosti volebního systému), pak prezident nebude moci realizovat vůbec nic a jeho vláda bude zcela bezbranná.

Vezměte si jen na chvíli současný stav v ČR...v lednu lidé zvolili zemana a říjnu strana které slibovala být jeho prodlouženou rukou ti samí lidé poslali na smetiště dějin. Jakou by tedy měl šanci Zeman reálně vládnout, když je v zásadě celý parlament proti němu.

Váš systém tedy není rovnovážný.

Není potřeba jen oddělit exekutivu a zákonodárnou moc lae změnit systém voleb, způsob vykonávání exekutivy, kdy v současné době je prakticky na všechno nutný zákon, který může přijmout jen parlament.

2 0
možnosti
Foto

S většinou vývodů souhlasím. Ale já dokonce protežuji ten stav, že vláda bude bezmocná. Z jednoho důvodu: zdědili a neodstranili jsme závažnou věc, která je dědictvím reálného socialismu, totiž, že ústřední moc řídí chod všech oblastí lidského života a hospodářství. Není k tomu pražádný důvod. Důsledky vidíme v tom, že si platíme obrovské štáby státních byrokratů i tam, kde stát nemá žádné vlastnictví, a nemá tudíž mít vliv. Třeba ministerstvo průmyslu, nebo kultury. Stát nevlastní průmysl, nevlastní kulturu, tedy ministerstva jsou úchylná a komunistická.

0 0
možnosti
Foto

v současné době těch pilířů moc nemáme :-/

1 0
možnosti
Foto

Strašně nerad to napíšu, ale máte pravdu.

0 0
možnosti
LH

L49i87b80o69r 38H54o91s79a91k

7. 11. 2013 17:47

Zagimava stylisticka uprava blogu :-)

0 0
možnosti
Foto

OK. Jsem poněkud solitérním autorem. ;-D

0 0
možnosti
JZ

Jistě, že občas máme ve vládě nevhodné občany, ale bohužel mám i nemoudré pisatele a to je Váš případ.Jste v podstatě k politování..

1 2
možnosti
Foto

Nu, máte právo to říci. Ale stejně já mohu říci, že nejste moudrý. Jen se nedopustím invektivy, že bych se nad vámi politoval. Ta analýza není toho typu, abych odsuzoval. Jen Vy jste se ukázal jako indoktriální dogmatik. Howgh.

6 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.