Diskuse
La haute cuisine 3
Děkujeme za pochopení.
Petr z Bologni II.
...
Domnivam se, ze to originalni mnozstvi bazalky je spravne, pest v Italii existuje obrovske mnozstvi. Pesto, jak uz nazev naznacuje, by se nemelo pripravovat v mixeru (prilis pokrm provzdusni a napeni), ale v hmozdiri nebo na specialnim ryhovanem prkenku trenim (tak jako napr. hummus). V Toskansku se pripravuje podobne pesto (bez bazalky) z veprove sleziny (milza) namisto jater. Chut je podobna jatrum, ale je jemnejsi. Pokud se podava na opecenem bilem toskanskem chlebu (chleb se pripravuje striktne bez soli), chleb se pred natrenim pomazanky lehce navlhci vyvarem (brodo).
PeTaX
Re: ...
To je osvěžující informace. Ale bál bych se toho množství bazalky. Pak by to bylo bazalkové pesto a to dojista nebylo míněno.
- Počet článků 651
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1690x
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.
Seznam rubrik
Oblíbené knihy
- Bohatý táta, chudý táta (Robert T. Kiyosaki)
- Co je vidět a co není vidět (Frédéric Bastiat)
- Liberalismus (Ludwig von Mises)
- Cesta do otroctví (F. A. Hayek)
- Kapitalismus a svoboda (Milton Friedman)