Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Petr z Bologni II.

10. 6. 2012 10:51
...

Domnivam se, ze to originalni mnozstvi bazalky je spravne, pest v Italii existuje obrovske mnozstvi. Pesto, jak uz nazev naznacuje, by se nemelo pripravovat v mixeru (prilis pokrm provzdusni a napeni), ale v hmozdiri nebo na specialnim ryhovanem prkenku trenim (tak jako napr. hummus). V Toskansku se pripravuje podobne pesto (bez bazalky) z veprove sleziny (milza) namisto jater. Chut je podobna jatrum, ale je jemnejsi. Pokud se podava na opecenem bilem toskanskem chlebu (chleb se pripravuje striktne bez soli), chleb se pred natrenim pomazanky lehce navlhci vyvarem (brodo).

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

10. 6. 2012 13:52
Re: ...

To je osvěžující informace. Ale bál bych se toho množství bazalky. Pak by to bylo bazalkové pesto a to dojista nebylo míněno.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1690x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.