Diskuse

Karma? Karma!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane kolego, karma za Vaši snahu.

0 0
možnosti
Foto

Zkoušel jsem si dle tabulek počítat a nějak mi to nevycházelo. Neva, nechám to adminům;-D a  Vám Petře za snahu a pěknou grafikuR^.V

0 0
možnosti

..jestli máte nějaký e-mail pošlu vám jednoduchou tabulečku v excelu, kterou jsem si kdysi vytvořil - počítá to samo - jen zadávate čísla...

1 0
možnosti
Foto

Děkuji všem komentátorům za podněty a připomínky. Zkusím v té věci něco udělat.

1 0
možnosti
Foto

souhlasím, že stovka lidí karmu významně ovlivní nebudeme však vycházet z toho, že jsou to pouze klikači, kteří článek ani nečetli...lepší je...četli a souhlasí, což mohou vyjádřit zvýšením karmy...je ale pravda, že pokud nesouhlasí, systém nedává jinou možnost než karmu nedát:-)

0 0
možnosti
Foto

Jiná možnost tu je, nesouhlas vyjádřit v diskusi. To má však tři omezení:

- V diskusi mohou reagovat pod svým jménem pouze registrovaní diskutéři.

- Napsat kritický komentář zabere více času, stojí více práce a nejde udělat anonymně jako kliknout na karmu. Mně toto nevadí, některým čtenářům možná ano.

- Pod jisté články jistých blogerů, kteří opakovaně stejným způsobem píší na jistá témata snad ani nemá smysl již psát v diskusi kritické komentáře. Nevadí, takový je život, co já považuji za nesmysl, někdo jiný možná ne.

1 0
možnosti
Foto

Karma? Karma! :-)

Jinak dobré shrnutí a hlavně velmi užitečné tabulky. Jenom doplním, že některá témata mají statisticky prokazatelnou tendenci karmu zvyšovat (třeba Ukrajina, Islám nebo menšiny). Taktéž zmínka o Kalouskovi dokáže s karmou udělat divy.

A pokud to někoho zajímá, průměrná karma je zhruba 16. Karmu nad 10 má 64.5% blogů, karmu nad 20 má 30.0%, karmu nad 30 už jen 13.3% a karmu nad 40 dosahuje pouze 2.8% blogů.

3 0
možnosti
Foto

Neodolal jsem a tak může působit jako pokrytectví, kdy napíšu, že mě karma příliš nezajímá u vlastních ani cizích článků, ačkoliv (nejspíš) vyšší karma zvyšuje čtenost, což není k zahození: jen ti největší cynici (nebo zoufalci?) píší sami pro sebe. Mám podezření, že k nim tak trochu patřím (mých stabilních "otvíračů blogu" je něco kolem stovky a většinou mi nerozumí nebo je štvu). Jinak díky za poučení, ale ráno už z toho stejně nebudu vědět nic.

0 0
možnosti
Foto

Pěkný informativní článek o karmě. R^

Správně píšete, že karma neříká s jistotou příliš o kvalitě článku, ale o tom, jak se článek líbí většině čtenářů a to pochopitelně nejen jako článek, ale často hlavně názor, který v článku autor vyjadřuje. To platí především u článků na politická témata. Karma vlastně vypovídá nejen o článku, ale současně také o čtenářích: o většině čtenářů.

Mně by vůbec nevadilo, kdyby pro články i autory existovala zvlášť i negativní karma. Tím myslím, aby byly dvě karmy, positivní a negativní, tj. ne aby se jeden pozitivní hlas s jedním negativním hlasem rušily, ale aby pod článkem byla vidět zvlášť karma pozitivní (na základě hlasů a čtenosti) a též karma negativní na základě toho kolik lidí kliklo na negativní karmu.

Mně by se vlastně nejvíce líbilo, kdyby pod článkem byla tři čísla: čtenost, počet pozitivních hlasů a počet negativních hlasů. Správné kontroverzní články by měly asi všechna tři čísla vysoká. !! A s chutí bych si občas rád přečetl některé články s vysokou negativní karmou. Nemusely by být s jistotou špatné, třeba se jen čtenářům blogů na iDnesu nelíbí.

Chápu však, že je dobré mít jedno číslo jako karmu. Jen bych to číslo raději nazýval "reputací článku" a "reputací autora", nebo "oblíbeností článku" a "oblíbeností autora". Ví někdo, proč se to zde nazývá karmou. Možná jde o nějakou spojitost s indický duchovním konceptem karma:

http://en.wikipedia.org/wiki/Karma

4 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Vámi ve věci hodnocení článků. Negativní hodnocení by bylo velmi přínosné. Několikrát jsem redakci v té věci oslovil, ale není zájem měnit software. (A se zpětnou platností patrně nemožné.)

Proč karma? Je mi dodnes záhadou. Někteří si to slůvko vykládají jako průtokový ohřívač. ;-D

1 0
možnosti

...ano...přesně tak to je...na karmu kolem 20 stačí kolem 55 "příznivců"...na 25 potřebujete 90...a na 30 asi tak 130...to vysvětluje i dost vysoké hodnoty třeba u cvalína...stačí mu na to nějakých sto věrných rudých soudruhů klikačů...

...asi není třeba se brát ve věcech karmy...brát zase až tak úplně vážně....;-)

5 0
možnosti
Foto

Jistě. Právě něco takového jsem chtěl (mj.) naznačit.

3 0
možnosti
Foto

Pane kolego, rozebral jste to asi dokonale, ale jsem si jist, zda je to relevantní, byť obdivuhodná práce....Možná má význam, pro ty, kteří chtějí prorazit o kousek výš, ale pokud je blogování pouze zábava, tak karma je pouze orientační pomůcka.

4 0
možnosti
Foto

Ale to ani není kvůli honění karmy. Spíše nástroj, jak dešifrovat „úspěšnost“ některých blogerů.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.