Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrá diskuze. No a řešení s politiky ? Změna vol. systému? Snad jen to zatracovaným Zemanem preferované, či doporučované panašování. Ovšem neznám politika, který by risk zákon, který by jej mohl ohrozit. Samo, že  jejich odpověd by mohlo být i toto  vyjádření: že by to bylo k případné diskuzi;-)

0 0
možnosti
Foto

Máte karmu za celkové vyznění. 

Ano, šance byla promarněna a stali jsme se křovím pro manipulátory a eskamotéry, kteří dokážou na maximum využít demokratického systému při naprosto nedemokratickém vládnutí a přivlastňování si majetku. 

Nezbývá než více se zapojit do veřejného dění a nečekat, že jen politické strany za nás všechno vyřeší. Nevyřeší.

Také bychom měli mít lepší a delší paměť, abychom znovu nepovolávali do služby veřejnosti ty, kteří už jednou významně zklamali a zpronevěřili se svým voličům.

2 0
možnosti
Foto

Kde jste vzal pane kolegy podklady pro to, že jsme za Rakouska Uherska byli šestí na světě. Leda tak od konce. Podle Ottova obchodního slovniku, který vyšel postupně v druhém desetiletí 20. století na jednoho obyvatele v Česku  před první světovou válkou připadalo méně než 3000 franků národního jmění, v GB to bylo 8100 franků a v USA 6 100 francouzských franků. V Německu pak 7700 franků.

Skutečně jsme na tom byli lépe než Francie, Belgie, Nizozemí, Švýcarsko, Švédsko, Lucembursko, Kanada, Norsko? Španělsko, Itálie, Nový Zéland, Australie nevím. Ale pro rok 1937 platí, že i tyto ekonomiky jsou výkonnější jak ta naše.  

Lichenštensko a Monte Carlo vám odpustím.

A ještě bych prosil vysvětlit tu záhadu, jak to že CIA  československou ekonomiku v polovině 80.let řadila do druhé skupiny nejvyspělejších ekonomik světa (tedy těsně za Itálii) a východoněmeckou dokonce na úroveň západoněmecké. Řekl bych, že nám tu ekonomiku ten Klaus pěkně zhuntoval.

Pozn.:  Podle mě Zeman v listopadu 1989 hovořil o Nepálu a Ježek nikdy nebyl komunistou.

Jsou-li všechny vaše poznatky tak přesné, jako výše uváděné, pak se obávám, že ani četba Friedmanna Vám příliš nepomůže.

2 0
možnosti
Foto

Na to první stačí ekonomická ročenka.

A jakkoliv si mastíte politický závěr, o CIA jsem nehovořil. To je vaše domněnka. Ostatně Zeman nehovořil o Nepálu, takže chybně čtete texty.

Ostatně Friedmana nepokládám z nějakého guru. Takže lžete, což nepřekvapuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.