Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Teda to je blábol! Goebels musí v hrobě blednout závistí.:-)

"Nejpovedenější" je ta tabulka. Opravdu komické, ale je vidět, že i tohle si najde své tleskače. Vyrobit takových "článků" (přepsat je na blog) u obou stran se dá spousta. Málo přemýšlivým to stačí.

0 13
možnosti
Foto

Nač ta zdrcující sebekritika? ;-D

11 0
možnosti
TG

Není mi zcela jasné, jestli Pussy Riot řadíte k intelektuálům nebo k umění, či dokonce splňují obě kritéria.

2 3
možnosti
Foto

Je to podstatné? Jejich metody a zvolené prostředky se mi nelíbí, ale velmi dobře vím, co chtěly říci. Asi způsobem jejich generaci vlastním, kterému já už stěží porozumím. Ale ty metody umlčení schválit nemohu a nesmím.

9 0
možnosti

S tím fašismem je to těžké, má spoustu rysů a v podstatě většina současných zemí některé z nich má. Do toho všeho se to ještě plete s nacionálním socialismem, který se občas plete s nacionalismem takže je v tom zmatek. 

Výsledek? Do fašistů lze nadávat EU, USA, Rusku i Ukrajině a vždy budu mít takt trochu pravdu.

Ukrajinu vnímám jinak - šlo o nárazníkové pásmo mezi Ruskem a USA/EU. Jakmile byla narušena neutralita tohoto nárazníkového pásma (snahou začlenit Ukrajinu do struktur EU), Rusko prudce reaguje, protože se cítí ohroženo. A reaguje tak, jak Rusové umí (silou). 

Žádné dobro versus zlo, jenom střet zájmů velmocí. Pokud by současná situace vedla ke třetí světové, rozhodně bych ji nepřirovnával k té druhé (kde nacisté jsou jednoznačné "zlo"), ale spíše k té první.

4 2
možnosti
Foto

S nálezem fašizoidních trendů plně souhlasím.

3. odstavec bych spíše vnímal jen jako faktor.

4. odstavec - jistě by neměla charakter druhé, to je evidentní. A nakonec každá válka je střet zájmů. Zpravidla ovšem ne lidí, ale vládců. Tedy obloukem jsme zpět u definice fašismu - kladení zájmů státu před zájmy občanů.

2 0
možnosti
MM

pro VásR^. Jen ve zkratce. Před sedmi léty na akademickém sympoziu před mudrci celé Rusy Putin vyřkl svou vizi o Velkém Rusku a velkém duchu Ruského člověka. (Vyznělo to zcela podobné, když Hitler začal svou kariéru s vizí 3. Velkoněmecké říše a o úžasné árijské rase.) Pak se Putin zbavil svých oponentů, zakázal svobodná media a se svou gerilou obešel Čečensko, Kavkaz a skončil na Ukrajině. A Goebbels proti Ruské propagandě, demagogii a lži je jen obyčejný šňůrkař

Jeden římský vojevůdce prohlásil: "Liška mění srst, ale ne své zvyky."

12 1
možnosti
DV

D95a15v93i30d 38V82l95k

8. 9. 2014 18:55

Volání po vládě silné ruky je mohutně slyšet i u nás. Co jiného je Babišova spanilá jízda. Vždy je to stejné : zklamání, frustrace ,komplex méněcennosti, volání po vládě tvrdé ruky a pak diktatura-buď komunistická nebo fašistická. Dávejme si bacha. Pro některé znamená fašismus snesitelnou lehkost bytí.

8 1
možnosti
MM

Naštěstí tady nejsou silné ruky, ale užvaněné chamtivé politické huby.

2 0
možnosti
KV

Ta tabulka se ti opravdu povedla :-))

4 1
možnosti
JR

J60a65r47a 55R55a36n24k

8. 9. 2014 19:27

Ze anoR^ Konecne jednou rozumny prispevek, Karle;-)

5 1
možnosti
MR

vam zaslouzenou karmu, ale ....... nahore nad vama jedna dama ktera si nedovolila diskuzi. place nad tim jak zlovolne USA chteji oddelit Ukrajinu od Ruska. A ma to obrovskou karmu, z cehoz usuzuji ze mate v Cesku spoustu zradcu. Prece Ukrajina Rusku nepatri, ale podle nich asi kam vstoupila noha ruskeho vojaka to stale Rusku patri.

Cili jestli se toto Putinovi povede, a je to mozn, budete mit v Cesku take domobranu, a par neoznacenych bojovniku, a tito lide to budou podporovat. Chudaci Ukrajinci.

11 2
možnosti
Foto

Právě jsem na "blog" té dámy juknul. Má štěstí, soudružka, že neotevřela diskusi. Co k tomu V+W: "děláte to (madame) z blbosti, nebo za cizí peníze? Aha, kvůli obojímu..."

Těch zrádců je tu asi 15 - 20%, jsou to vesměs příznivci KSČ(M), případně dalších extremistických exotů (např. Svobodní). Oni jsou dirigováni k tomu, aby psali blbiny a desinformace, kdežto normální lid má jiné starosti. Takže na tu rudou smečku je tu jen pár dědků v důchodu. Ale některé už trefila demence.

7 2
možnosti
Foto

Laskavým čtenářům sděluji, že citovaná slova jsou názorem pana Michaila Svetova. V perexu to výslovně uvádím. Mé případné vsuvky jsou v hranatých závorkách.

8 1
možnosti
Foto

I tak karma jako prase (nebo jako Ukrajina)! :o)

0 0
možnosti
LW

L55e96o 31W32o74l16f

8. 9. 2014 17:36

Nezbývá než poděkovat za zdařilý a obsáhlý článek. R^

10 2
možnosti
PS

Doporucil bych vam zajet se podivat na Ukrajinu, treba do Lvova nebo i jinde. Vypada to tam vyrazne jinak nez pred rokem 2014. Tolik vypjateho nacionalismu, tolik nenavisti, tolik patetickeho uctivani statnich symbolu jsem nikde ce svete nevidel.  Ukrajinci byli vzdy velci nacionaliste (ikdyz nechapu na cem zakladaji svoji hrdost na vlastni nadnarod). Drive mi to pripadalo i chvilemi sympaticke. Ted uz ne, uz je to hodne za mmirou vkusnosti, uz to nahani hruzu.  Stale mi v usich rinci  jejich pokrik "slava Ukrajine, slava hrdinum, slava narodu , smrt nepratelum, jeden narod, jedna Ukrajina". Dalsi veci je mega cenzura medii, zavirani politickych protivniku, i  treba za zpravu na Facebooku. Ukrajina kraci takovym smerem, ze jsem rad, za tu "zeleznou oponu", ktera ji dnes oddeluje od nasi Evropy. Odsuzujte Rusko, ale nezastavejte se toho, co se deje dnes na Ukrajine.

3 3
možnosti
LM

nezapomeňte ale, že Ukrajina je ve válce... A dle názorů lidí na Ukrajině asi vnějším nepřítelem... jenže v Rusku je tohle běžné v době míru

3 2
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.