Druhá rekatolizace

Církve jsou pouze mocenskými strukturami, které těží z nejistoty lidí. Nic jiného to není. Slibují svým jménem vykoupení, tu sladkobolnou možnost života po životě. Podívejme se kriticky do historie římskokatolické církve.

Úvodem snad jen částky majetkových náhrad pro jednotlivé církve podle návrhu sněmovního tisku č. 580/0 § 15:

Výše finanční náhrady pro jednotlivou dotčenou církev a náboženskou společnost má činit:

Nesouhlasím s tím návrhem. Jde jen o uchvácení moci římskokatolickou církví. Ostatním církvím bude jen umlčena huba nějakým flastříčkem. Tu milión, tu miliarda. Jen to jaksi bude muset někdo zaplatit. A já to platit nehodlám. I za cenu občanské vzpoury.

Pokud mají církve doložitelné nemovité nároky, ať se jim to dá nazpět. A dost! Žádných sedmnáct, nebo třicet, či šedesát let. Ani miliardy navíc. „Táhněte do háje, všichni pryč… chtěl jsem jít do ráje a nemám klíč. Jak si tak můžete takhle žrát…“ Když použiji text známé písně, která mířila původně někam jinam. Klíč od ráje totiž nemáte. Máte jen těšínská jablíčka, na která jednodušší lidé skočí. Obchodujete jen se strachem z neznáma, strachem ze smrti. Ale pořád je to jen kšeftování. Nikdy to nebylo jinak.

Jen katolická církev má roční příjmy přes $ 7,5 mld. Kromě toho vlastní obrovský nemovitý majetek. Katedrály, školy, ale i golfová hřiště, pláže, televizní a rozhlasové stanice, vládne takovým majetkem, že se o tom nikomu ani nesní.

Pope Benedict XVI? Má svoji stopu už v Hitlerjugend. A nikomu to nevadí. Osoba Joseph Aloisius Ratzinger má reprezentovat nějakou církev a skvělé ideje? On má být nějakým náměstkem Krista??? Položme si otázku, kdo jej jmenoval? Jmenují se sami mezi sebou! Jedni druhé. Ani ten Jan Pavel II. nebyl zrovna svatoušek. Jakkoliv mi konvenovalo, že je Slovan. Ponechal ve Vatikánu ten předchozí mocenský bordel, který chtěl jeho zavražděný předchůdce Jan Pavel I. vymýtit. Jména Marcinkus, Calvi, Gelli, i Sidonius netřeba zmiňovat.

Ten zástup papežů nemá s vírou nic společného. Jednoho času byli papeži dokonce čtyři. A jeden druhého exkomunikovali. Jsou to samozvanci a s vírou to nemá nic společného. Je to jen mocenská klika.

Nedávat jim moc! Hnát je svinským krokem tam, kam patří. Chcete sloužil lidem? Tak služte. Natahujete pařáty na moc? Jděte se vycpat.

A Vy, tlustý Dominiku Duko, podívejte se někdy na toho Ježíše Krista na kříži. Možná Vám to něco napoví.

Autor: Petr Závladský | středa 5.9.2012 13:30 | karma článku: 24,18 | přečteno: 1171x
  • Další články autora

Petr Závladský

Dobrý den, můj přítel,

15.12.2015 v 11:00 | Karma: 23,29

Petr Závladský

Zálohování dat

7.11.2015 v 16:10 | Karma: 18,16

Petr Závladský

One way ticket

27.9.2015 v 16:52 | Karma: 34,13