Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Váš výraz odsocializovat pracovní právo by s určitou nadsázkou měl platit i na tzv. zlaté padáky. Nebo trafiky a podobné vymoženosti nové doby. Ono s tím stěhováním za prací to není tak jednoduché. Tím neříkám, že nic nejde. Děsí mě třeba stav v Pobaltí, kde mladí masově táhnou do Němec a nechají ptáčata doma babkám a dědkům a vidí je párkrát do roka. Bohužel kapitál sleduje jen ekonomické hledisko a nějak nechápu jak Vy,  vzdělaný člověk mu to baštíte.

1 3
možnosti
Foto

Jenže ekonomické hledisko je právě to určující, od nějž se odvíjí vše ostatní. Obráceně to nikdy nefungovalo.

1 0
možnosti
MJ

Na Švarc systému nebude nic závadného v okamžiku, kdy takové chování nebude představovat neuvěřitelné tržní zvýhodnění. Takže ano, klidně Švarc systém, ale ze stejného výdělku stejné daně a pojistné pro všechny.

2 2
možnosti
Foto

Tím sešroubujete zase tržní a smluvní volnost. Výhoda Švarc-systému je v tom, že na něj nedosáhne svazující pracovní právo. Proč všem stejně? Každá výhoda má také druhou stranu, kterou už třeba nevidíte. Žádné tržní zvýhodnění v tom není, jen odstranění tržní deformity zásahů státu do vztahu, kde nemá co dělat.

1 0
možnosti
PK

Ostrý tržní model bez přívlastků, po kterém voláte, by v současnosti skončil těžkým průšvihem. Podařilo by se asi snížit daně, třeba zrušit kraje (větší Bavorsko žádné regionální vlády nepotřebuje) ale mohutně by vylétla nezaměstnanost. Ten problém zesiluje otevřená ekonomika. Jednak ti uvolnění ztratí kupní sílu a novou práci nenaleznou - dnes vše okamžitě dovezete a další kavárny a hospody nepotřebujete. Část Ukrajinců na stavbách a Ukrajinek myjících nádobí a s koštětem našinci nenahradíte, kdybyste se ... Tak je to i v ostatních státech včetně USA. Dříve se to řešilo zkracováním pracovní doby, vystěhováním za velkou louži. Bylo by to na dlouhou diskusi.

4 3
možnosti
PK

Co to je za blbost, že platím lemplům osm tisíc a oni dělají méně. Proč je zaměstnávám, proč si nevyberu jiné. Co tam dělá dobře placený management?

2 3
možnosti
KN

To o těch koláčích neřekla žádná kněžna. Řekla to francouzská královna Marie Antoinetta. Možná i to přispělo k tomu, že skončila na popravišti. (na druhou stranu historici tento výrok zpochybňují).

0 0
možnosti
Foto

V takovém případku se cítím jako parazitní Drábkova svině.

2 0
možnosti
Foto

Pane kolego,

vy jste schopen se ještě rozčilovat u pořadu paní Jílkové, kterýžto formát, aspoň dle mého mínění, nemá na veřejnoprávní televizi co pohledávat? 8-o;-)

Jinak, vítejte v klubu ;-D

7 2
možnosti
Foto

Jen jsem to včera, nerad, z postele a od kvalitní knihy, zaslechl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.