Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy jste mi podaření filosofové a demokraté! Lid - démos je vám lůzou, asi má podle vás vládnout jakási nedefinované elita. Předpokládám, že "profesor" Závladský se do ní sám delegoval a vy ostatní s ním!

Za lůzu se vám ozval občan Trinkewitz

4 3
možnosti
Foto

Vládnout všem nám má naše vlastní svoboda.  To je to co vám pan Závladský vysvětluje.  Nic víc.

2 0
možnosti
Foto

Pod poslední tři odstavce se podepíšu. R^

Jan Zábrana ve svých pamětech píše: "...demokracie ... vyžaduje lidi vyspělé..". Bylo mu 17let a napsal to jako reakci na volby v r. 46.

Kde je ale vzít?

Churchill: "Demokracie je jako anglický trávník. Stačí jen zalévat a stříhat. Ale musíte to dělat tak sto let."

Měli jsme smůlu, že přirozený vývoj naší společnosti byl několikrát nabourán vnějšími vlivy. 25 posledních let je málo na to, aby se obnovily přirozené ozdravné mechanismy. Resp. je nikdo neinicioval. Příklad s Německem je perfektní. U nás dekomunisace neproběhla ani v nejmenším, spíš naopak. Nenašel se žádný náš Adenauer.

3 0
možnosti
Foto

Havlisté, kterým média 25 let podkuřovala jací jsou pašáci, již zdegenerovali natolik, že jí uvěřili a považují se za demokraty. Tak tomu ale není, jde o velmi netolerantní politický směr, který nemá ánunk o demokracii a plete si ji mediokracií Rv

1 4
možnosti
Foto

Hovoříte zcela mimo téma. Jen moje nebetyčná tolerance mi brání nechat ten post smazat. Ale to je přesně ten rozdíl.

4 0
možnosti

Demokracie vede k vládě k lůzy jak postřehl Aristoteles a i Platon. Ne hned, ale postupem času, kdy se v rámci demokracie omezují "demokraticky" práva většiny na úkor menšin. 

Proto třeba Aristoteles volil diktaturu, kdy je zachována svoboda, ale řízení má v rukou Tyran "tehdy to slovo mělo jiný význam, než dnes"

2 0
možnosti
Foto

Jsem líný to dohledat a citovat, dle Aristotela. Stačí sledovat distribuční křivku a je patrné, že demokracie dá postupně veškerou moc hloupým lidem.

1 0
možnosti

Demokracii vytváří třídní společnost a tvůrčí morální svědomí společnosti. To nevzniká hned a na povel, ale po generace. 

Této skutečnosti se každý totalitní režim obává a je vždy na ráně. Ve skutečnosti samotnou společnost dnes tvoří sociální rovnostářská většina, jež má jednoduchý pohled na svět a potřebu je mít určitého nepřítele tak aby řešila svoje frustrace. 

Dnes je to vláda lidu jež vytváří podmínky politické moci, jinak řečeno neumí si vychovat své politiky.

1 1
možnosti
Foto

Nikoliv, pane. Demokracie, jako taková, vytváří třídní společnost. Před tím by to nikoho ani nenapadlo.

3 0
možnosti

Dnesni demokracie je totalita, kde se zmocnili vlady oligarchove a jejich placeni poskoci, kteri se jen oháni demokracii. Neco jako komuniste kteří se neustale oháneli 'dělnickou třídou' kterou vlastne diskriminovali a jinak s ni pohrdali.

0 0
možnosti
Foto

Ano, pane. Zhustil bych to jako komunismus s veřejně lidským oprdím.

1 0
možnosti
Foto

R^ Vzásadě souhlas. Jen s malým ,,rýpnutím". Vždy je to především v lidech. V každém jednotlivci. Mnohdy tvořícími dav. A to je těžké změnit. A ,,vyměnit" lidi, to je otázka generací. Navíc zase očkovaných jedy, sloužícími k jejich ovládnutí a manipulaci. Jinak zdravím . J.A.J.

2 0
možnosti
Foto

Když nejdou vyměnit politici, nezbývá, než vyměnit lid. ;-D

4 0
možnosti

Cituji:

"Ten „každý“ musí být slušná, moudrá osoba s pevným charakterem, nečerpající veřejné prostředky."

Vy sám pane Závladský se za takového "každého" považujete?

0 1
možnosti
Foto

Nečerpám primárně veřejné zdroje, pracuji v režimu smluvního vztahu, tedy mě napadáte neoprávněně. Před tím jsem měl zcela soukromou firmu, než mě stát otrávil.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.