Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ovocná dřeň neměla chybu. Zejména ta meruňková v krabičce z voskovaného papíru. :-)

0 0
možnosti
TH

A to stesti, ze ji clovek sehnal....:-)V

0 0
možnosti

Pamatujete si na Pompelu? Byl to takový podivný džus, prodával se v kelímku s hliníkovou zatavenou fólií nahoře a dělal nepříjemné usazeniny. Nebyl moc dobrý, ale k buřtu na Václaváku jsme ho koupili vždycky.:-)

0 0
možnosti
Foto

Až když o něm píšete, vzpomněl jsem si na něj.

0 0
možnosti
LK

A já tu dřeň žral jak nezjednaný:-( Už jsem na ní dávno zapomněl.

2 0
možnosti
FL

Na jahodovou dřeň mám taky vzpomínku. Moje první studentská brigáda byla v Pražských mrazírnách (bylo mi 15 a vydělával jsem si na magneťák).  Stáli jsme u pásu po kterém jely nasbírané jahody + vše ostatní co s nimi bylo přivezeno. Kvalitní jahody jsme vybírali z pásu do beden. Co tam zbylo, padalo do jiných beden - shnilé jahody, listí, mrtvé vosy ... Kvalitní jahody se balily na export a z toho odpadu se vyráběla jahodová dřeň. Rozmixovalo se to, přidalo barvivo, cukr a nějaká kyselina. Kdo ví jak vypadají rozmixované jahody - mají barvu růžovou, takže to jen na vysvětlenou proč jahodové dřeně byly tmavě červené. (občas tu někdo vzpomíná jaké bylo za komunistů kvalitní jídlo... ;-D)

1 2
možnosti
Foto

Některé potraviny byly kvalitnější díky oborovým, závazným normám. A něco taky podělali sami lidé. Něco je lepší dnes, ale v obecnosti si myslím, že dnes více jíme náhražky, než tehdy. Aniž bych chtěl tu minulost oslavovat. Přinejmenším jsme jedli o něco méně chemie.

2 2
možnosti
Foto

nejhorší je, že si to všechno pamatuju,:-)

3 1
možnosti
ZS

Tak to máte svatou pravdu :-)

0 1
možnosti
ZS

Vřelé díky za připomínku. Vlastně pamatuju všechny zmíněné výrobky. Ano, tu dřeň jsme milovali. A jogurty ve skle R^. Faktem je to, že balení výrobků nebylo tak atraktivní jako dnes - pěkná krabička, ale v ní ukrytý škrobový "humus". Nejvíc se pozastavuji u ceny Sunaru 8-o. 20x vyšší ? Neskutečný ! Co na tom, že maminky na něj získávaly poukázky v poradně - tam snad chodila každá starostlivá matka. Doufám, že i dnes maminky o poradny chodí. Nebo už je to přežitek ?

1 2
možnosti
Foto

Nevím. Já už si skoro nepamatuji, kdy jsem naposledy rodil a byl v poradně... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.