Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Kojot

1. 9. 2012 2:23
Děkuji

Děkuji za výstižnou a nezpochybnitelnou statistiku. Bylo by korektnější nemluvit u zbylých cca 90% jako o nevěřících, ale jako o něvěřících nebo nekonfesních věřících přídně věřících hlásících se k náboženstvím, která se restitucí neúčastní. Ale z hlediska argumentu je zjevné, že to v této souvislosti není podstatné, stejně jako to, čemu vlastně věří ti, kdo kolonku nechali prázdnou. Pokud neměli potřebu přiznat se ke své víře, pak jako by nebyli.

0 0
možnosti
TT

žepré

11. 8. 2012 8:27
Čísýlka sem, čísýlka tam,

Peťas, s tím nic nenaděláme, máme totiž oproti věřícím jednu vadu: my dokazujeme to, co tvrdíme, my se snažíme dokázat argumenty správnost toho, čeho chceme dosáhnout atd. atd. Namísto co bysme šli za svým cílem neochvějně, diskutujem a jsme v jejich očích nedomrlí blbečci. Oni totiž ví vše nejlépe, protože to mají od Boha, nic s jejich moudrostí nehne a my jsme jenom sluhové ďábla. Tož, vykašlem se na to a pudem sa kát a nechat pokřtit, ne? :-/

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

11. 8. 2012 8:37
Re: Čísýlka sem, čísýlka tam,

;-)

0 0
možnosti
TP

assco

11. 8. 2012 8:04
restituentu bylo podle teto logiky

Jeste mene. Presto svuj majetek dostali. Je nepodstatne kolik "objevite" vericich. Je zde rozhodnuti soudu a to bud respektujete, nebo jste bolsevik. O spravedlnosti nelze hlasovat a nerozhoduje o ni ulice.

1 0
možnosti
S

snegon

21. 8. 2012 15:55
Re: restituentu bylo podle teto logiky

Proč možnost jít k soudu nevyužili? Protože je jasné že by tak neslýchaný vejvar nevysoudili. Soudci by si ve své většině pohlídali to co bylo zestátněno pozemkovými reformami před únorem. Podle tohoto zákona by měli opak církevních zákonů úředníci na katastrech, kteří budou pod tlakem svých zaměstnavatelů (pravicové vlády), krátkého termínu (tři měsíce) a velmi pravděpodobně i nabídek všimného.

0 0
možnosti
A

agnostik1

11. 8. 2012 6:44
Skvělé,

karma, díky...R^

2 0
možnosti
JP

joserpor

11. 8. 2012 2:10
Častým argumentem proti

církevním restitucím je závislost na Vatikánu. Již velký a nesmrtelný vůdce světového proletariátu J.V. Stalin pokládal svým soudruhům  otázku : "a kolik má vlastně ten Vatikán obrněných divizí". Dneska je velký J.V.S. i díky svým lidem na smetišti dějin. V r.2011 se v anketě o nejvlivnější lidi planety ocitl papež Benedikt XVI na 6. místě. Tyto změny zaregistroval celý svět, pouze v české kotlině , v severní Korei a  na Kubě to lidé, popřípadě jejich vlády správně v duchu vývoje a pokroku lidstva  nezaregistrovaly.

Abychom si uvědomili jakého protivníka máme proti sobě vyhlašujeme  anketu o tom jak je vyzbrojená Svýcarská garda ve Vatikánu . Vítěze ankety  odměníme týdením pobytem v S. Korei s celodení adorací rodiny HO :

a)je vyzbrojena útočnými tanky TIGER,  b) je vyzbrojena samopaly Kalaschnikov,   c) je vyzbrojena středověkými halapartnami. Další otázka je o velikosti Vatikánu : a) žije zde 200 milionů, b) 20 milionů, c) 2 tisíce lidí?

Nebo je Vatikán světová mocnost - morální ?

2 0
možnosti
VC

Ahenobarbus

10. 8. 2012 23:28
Výborně zargumentované

Napsal jsem blog v podobném duchu, leč dostalo se mi převážně kritiky. Vy jste na číslech výborně zargumentoval absurditu tohoto aktu. Absurditu, pokud by šlo o skutečně o nápravu křivd starých. Jenže ono patrně jde o uvolnění majetkového transferu, na kterém se pijavice přiživí.

Samozřejmě karma!

4 0
možnosti
TP

assco

11. 8. 2012 8:06
Re: Výborně zargumentované

Povazujete li naplneni rozsudku soudu za absurditu, mate zjevne problem s chapanim pijmu demokracie.

0 0
možnosti
ZB

racek612

10. 8. 2012 19:50
Víra...?

Věřím, že vrátit komunisty ukradený majetek je správné...vaše statistika je nesmyslná...divná logika, je jich málo, proto je můžeme okrádat dál...

3 0
možnosti
F

Faustino

10. 8. 2012 22:00
Re: Víra...?

Evangelický farář Miloš Rejchrt: „Naše církev má dostat dvě miliardy jako náhrady a já jako člen této církve nevím za co.“

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Evangelicky-farar-Restituce-jsou-divne-Nam-vraci-miliardy-a-nevime-za-co-242544

1 0
možnosti
MH

Martin_CT

10. 8. 2012 19:23
Stat bud majetek chrani, nebo nechrani.

Bez "restituci" by Ceska rep. spadla do kategorie rozvojovych zemi, pro investory a partnery hospodarsky dlouhodobe nezajimavych. Proc? Protoze pokud se vam nepodari z podobnych mist co vydelate vyvezt, riskujete v takovem prostredi ztratu vseho co jste do podnikani vlozili (cas, nervy, penize). Bud vam to znici/vezme necivilizovana populace, nebo jeji vlada. Pokud je ale kratkodoba bolest vyrovnani pro obcany CR horsi nez reputace rozvojove zeme, nic lehciho - politku co jsou experti pres konfiskace majetku a prodej svych poslaneckych sluzeb ma kazda post-komunisticka spolecnost dost.

Martin Horsky

2 0
možnosti
MM

venenum

10. 8. 2012 22:13
Re: Stat bud majetek chrani, nebo nechrani.

ale jděte, to by museli i Američané vracet půdu indiánům

0 0
možnosti
P

petrajana

10. 8. 2012 19:23
Zajímavé a poučné. Vezmu v úvahu při volbách .

1 0
možnosti
C

carolusI

10. 8. 2012 19:11
Čím to, že některých autorů si přestávám vážit

Chcete se dožít lepšího režimu než byl ten rudý ? Proč tedy voláte po dovršení jeho zločinů ?

Ty statistiky jsou tentokrát na nic. Otázka víry při sčítání byla nepovinná. A ostatně co je státu dotoho.

4 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.