Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mandolin

25. 7. 2012 12:47
Bluegrass Forever

Jak tady pročítám diskuzi:

Poutníci - při vší úctě k nim - nejsou a nikdy nebyli bluegrassovou kapelou. Stejně jako Druhá Tráva. Obě tyto kapely hrajou svoji hudbu na bluegrassové nástroje - a to je to jediné, co mají s bluegrassem společného.

Kdo nezná Charlieho Monroea, ten je pro opravdový bluegrass ztracen. stejně jako ten, co nezná Stanley Brothers.

Nenavážejte se do Vlada IV, neboť nedokážete ani pochopit míru úrovně jeho zájmu o tradiční bluegrassovou hudbu.

0 0
možnosti
PH

Azbestus

25. 7. 2012 18:11
Re: Bluegrass Forever

Pokud je pro tebe prostá diskuse do níž vnáší konfliktní tón právě Vlad IV něčím, co nazýváš navážením se, pak je to tvá věc. Úroveň jeho zájmu o tradiční BG je zase jeho věc a můj úhel pohledu, zase věc má. Nebo je to tak, že je to polobůh až bůh postižený nedotknutelností a je hříchem na něho pohlédnout? Nevím jestli o takový piedestal stojí, ale pokud ano, pak o další diskusi (byť je jakkoli veskrze zajímavá) není důvod stát.

Pak se omlouvám světu za to, že jsem se svou nečistou klávesnicí dotknul posvátného tématu určeného pouze pro vyvolené, ulevím si několika (v duchu) vulgaritami a rád se vzdálím zpět do oblasti nepoznání. Pokud někdo něco ví a zná...a má chuť se o to podělit, pak i on přece z toho může mít dobrý pocit. Pokud se ale jedná jen o jakési vystavování zásluh, pak to zavání elitařením a to jest o ničem, protože šoupání nohama toliko dětí hodno jest.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

23. 7. 2012 0:52
Mohl

byste uvést nějaký příklad ,,současného znečištění BG syntenzátory etc.? 8-o

0 0
možnosti
JU

davyasters

22. 7. 2012 15:44
Bluegrass

Bluegrass není znečišťován, nýbrž se celkem logicky mísí s jinými žánry. Už Elvis Presley použil Monroovu skladbu "Blue Moon On Kentucky" a zrychlil ji, což se druhdy konzervativnímu Monroovi líbilo a hrál ji též rychle. Moderní prvky vnášeli do blegrassu Osborne Brothers, Country Gentlemen a posléze i další, někdy se to dařilo více a někdy méně, největší bluegrassovou revoluci samozřejmě způsobil New Grass Revival ve "fleckovském" období.

Dobro sice vynalezli Slováci, ale do Ameriky jej nezavlekli, neboť jej vynalezli přímo v Americe. Název tohoto nástroje byl totožný s názvem jejich firmy, což byla sice zkratka DOpyera BROthers, ale reklamní slogan zněl "dobro značí dobré v každém jazyce", tj. využili zde i svůj domovský jazyk. Dobro je spíše alternativou k neelektrické havajské kytaře, se steelkytarou má společné pouze použití želízka, laděním se více podobá banju.

1 1
možnosti
OK

obr Kolodej

22. 7. 2012 19:51
Re: Bluegrass

Hlavni duvod pto pouziti rezonatoru byl silnejsi zvuk, v dobe pred vynalezem zesilovacu dulezita vec. Oba bratri vyrabeli i dalsi nastroje s rezonatorem, ale uspech melo jen dobro a steel guitar. Housle mely zvuk primo priserny a prodalo se jen nekolik kusu.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

21. 7. 2012 19:46
Tak nevím.....

Píšete že Bill Monroe : v počátcích hrával s bratrem Charliem ( mandolína)

Při vší úctě, tato vaše věta vlastně říká neznalému problému, že Charlie Monroe hrál v bratrském duu na mandolínu,což je nesmysl......

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

22. 7. 2012 9:31
Re: Tak nevím.....

Bill hrál v počátcích se svým bratrem Charliem. Nevím, co je na tom divného. A je to faktograficky doloženo. O duu nebyla řeč. Charlie hrál s ním.

0 0
možnosti
SL

sir Lumprey

21. 7. 2012 16:26
pátý přes devátý, brachu

:-/

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

21. 7. 2012 16:41
Re: pátý přes devátý, brachu

A Vy devátý přes pátý. :-/

0 0
možnosti
LC

lukaschmela

21. 7. 2012 16:00
A co třeba

Poutníci ? :-)

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

21. 7. 2012 16:10
Re: A co třeba

Ale jistě. Jen nechci psát vleklý seriál o všech skupinách, které zde působí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1688x
Občan, člověk. Často zděšený z toho, co vidí, slyší, či čte. Který se chce ještě za svého života dožít lepšího režimu, než byl ten rudý…
Ale vidím, že se do toho „socíku“ chce většina lidí v tomto státě vrátit.