Intergrace Imigrantu,

Proc je itegrace imigrantu uspesna v USA a v Evope vice problematicka?

Proc je itegrace imigrantu uspesna v USA a v Evope vice problematicka?  Samozrejme je to tim ze USA jsou mlady stat, nemaji za sebou tisicileti valek a nenavisti.

 

Je to take tim ze kazdy Imigrant (ktery prijde legalne,nebo dostane legalni status v USA) si uvedomuje ze bude brany rovnopravne a ze diskriminace je proti zakonu.

 

Mohu opravdu uklidit ty kteri zacnou mluvit o Mexicanech kteri se neuci Anglicky nebo jinych skupinach,protoze druha generace opravdu Anglictinu ovlada a nema zajem,tvorit nejakou enklavu uprostred Kalifornie nebo Texasu.

 

Deno dene se potkam s lidmy z celeho sveta,a nikdo nerika jsem tady utiskovany nemam sanci pokrocit nebo nekdo me diskriminuje.Valna vetsina se snazi ovladat Anglictinu co nejlepe a kazdy vi ze zadne prekazky nebude mit at se snazi o co koliv.

 

Naproti tomu ve Francii v Holandsku a jinde v Evrope existuji Gheta kde se statni rec vubec nepraktikuje a dokonce druha generace Imigrantu ji nezna.

 

Mladi Muslimove jsou vetsinou nezamestnani a pobiraji podporu. V Nemecku jsou Turecke rodiny ktere tam jsou uz druha nebo treti generace ale nemaji Nemecke obcanstvi. Budou nekdy opravdu akceptovani jako rodili Nemci? Cas ukaze.

 

Pres celou Multi-Kulti politiku kterou EU ted vede,jsou Svedove opravdu pripraveni akceptovat Palestince jako Svedy,nebo jen je chteji brat jako Palestince zijici ve Svedsku?

 

V tom je cely problem. Imigrant ktery prijde do USA je pripraveny stat se Americanem a take vsechny prostredky a statni prava jsou na jeho strane, ale v Evrope? Kdyz Doktor Imigrant a Doktor domorodec zazadaji o misto kdo myslite to misto dostane? Bude to Domorodec a to pres nejake zakony.

 

Proto je tolik vytrznosti ve Francii a jinych statech v Evrope,vlada hlasi Imigranti jste rovnopravni ale jako Francouze,Nemce a Svedy vas neberem.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Peter Zamfir | neděle 21.6.2009 14:28 | karma článku: 9,05 | přečteno: 1108x
  • Další články autora

Peter Zamfir

Flag

15.4.2015 v 13:45 | Karma: 7,30

Peter Zamfir

Cesta z Orlanda do New Yorku

11.4.2015 v 12:19 | Karma: 5,91

Peter Zamfir

Pocet Immigrantu

14.12.2014 v 17:10 | Karma: 10,81