Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Super článek, super karma.  Co takhle pokračování, kde by bylo nastíněno, jaké máme my, co chceme svobodu, možnosti. R^

0 0
možnosti

Je hezké od vás, že obhajujete Stalinovu definici sociálního demokrata jako sociálfašisty: 

"náš mírumilovný a vlastně všeobecně oblíbený sociáldemokratismus brát méně přívětivou podobu a začne stále patrněji nabývat obrysů fašismu, nacismu (nebo „internacismu

Já věděl, že Stalin byl génius a měl vždy pravdu.

3 1
možnosti
Foto

Bolševik jako menševik, všichni patří na padací dveře.

0 1
možnosti
IH

Já osobně třeba nevidím jediný důvod, proč by měl sociální pomoc dostávat mladý zdravý člověk (nemyslím tím dávky v nemoci nebo mateřskou). A bohužel je takových dost a pak se opravdu nedostává na ty nejpotřebnější.

1 2
možnosti

Ti nejpotřebnější (bezdomovci, nemocní v LDNkách apod.) se vyznačují nezájmem o politiku a tedy nechodí k volbám. Proto se na ně každý demokratický socialismus vykašle. Vykašle se na ně i ten nedemokratický, protože ti nejpotřebnější vesměs neumí zacházet se zbraněmi (takže je nepoužijí ani ve prospěch, ani v neprospěch vládnoucí kliky). Socialismus vlastně funguje na principu celospolečenské korupce. Dává tomu, kdo může být vládci užitečný. S nejpotřebnějšími nakládá právě z tohoto hlediska - snaží se je voličům (podporovatelům, členům strany) akorát odstranit z očí (bezdomovce vyžene z Hlavního nádraží a prostředků MHD, umírající zavře do LDNek). Ale nepomůže jim.

1 0
možnosti
Foto

Celé jsem to nestrávil, autor je ukecaný jako Hašek v posledním díle Švejka. V podstatě nelze než s podstatou blogu souhlasit. Kam se hrabou všichni nejludrovatější kapitalisté na stát. Tu nenažranou hydru, která se sice tváří ušlechtile a lidumilně, ale ve skutečnosti škodí ze všech nejvíc.

3 1
možnosti
RK

To je nějaký dlouhý. Je tady někdo, kdo to přečetl celý?

0 3
možnosti
Foto

Haiku to opravdu není, ale za přečtení to nepochybně stojí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.