Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč to ti chlapi dělají?

„Hele hele, vůbec jí to nevadí!“ H stojí nad Kočkou stočenou na klavíru a jemně jí v dlani svírá zadní tlapku. Kočka, která obvykle nenávidí, když jí někdo sahá na nohy a na střihání drápů ji musím zavíjet do ručníkové svěrací kazajky, nereaguje. Nechápu. Opakovaně se setkávám s tím, že muži svou lásku ke kočkám demonstrují oním bizarním způsobem, s nímž jsme se na vlastní kůži setkaly už v mateřské škole. (Když se do tebe Pepík Vomáčků zamiloval, poznalo se to podle toho, že jsi dostala herdu do zad nebo ti urval bambuli z kulicha.) A kočky jim to, sámpámbu ví proč, tolerují. 

Krávy...Gary Larson

Kdybych se já pokusila projíždět Kočce prsty proti srsti, obracet jí uši naruby nebo ji lechtat na chodidlech, přišla bych o obě oči a dva litry krve. Ale H přistupuje ke Kočce s žoviálním „Kočkóó!“ a opatrně jí pokládá na hlavu různé objekty, jako jsou popisovače, poznámkové bločky a krabičky zápalek, drží jí ocásek ve štipce prstů, aby jím nemohla pomrskávat, nebo se jí tužkou jemně dotýká tlapky, kterou ona pak opakovaně zvedá a vyvolává tím u muže vlnu bujarého veselí. Až když to trvá moc dlouho a páté fouknutí na nos už ji nebaví („Schválně, jak dlouho to vydrží!“), zahlásí rozladěné mňaaa-au, vymaní se a loudavě odkráčí.

Postupem času jsem dospěla k názoru, že se nejedná o jednostrannou kratochvíli, Kočka v tom jednoznačně jede s ním. Vlastně jen čekám na den, kdy vstoupím do místnosti a H s Kočkou si tam budou něco špitat s hlavami u sebe a poťouchle se pochechtávat, ale když mě zmerčí, budou předstírat, že se spolu vůbec nebavili... H se otočí ke klávesnici a Kočka si, jak jinak, začne olizovat tlapku. Jako na tom vtipu s krávami od Garyho Larsona.

Je zjevné, že touha popichovat kočky je chlapcům vrozená a se zvyšujícím se věkem nikterak neumdlévá. Včera jsem kupříkladu při oslavě narozenin objevila tříletého Toníčka, který se s kočkami osobně nikdy před tím nesetkal, jak napjatě pozoruje spící Kočku a soustředěně jí na tučný bok vrší granule, které prve vysypal z aktivního krmítka pod stolem. Činil tak s největší opatrností a Kočka byla jistě ráda, že našla po probuzení nečekanou sváču naservírovanou na vlastních zádech.

Na straně druhé je tu ovšem dědeček jedné klientky, který proslul tím, že z mnoha domácích koťat nevědomky vychoval krvelačné bestie díky nevinné hře „koťátečko koťátečko, pošimrám tě palcem u nohy na bříšku“. To, že palec u nohy není amputovatelná hračka, ale poměrně zásadní nástroj pro udržování rovnováhy, se pak dospělým kotům vysvětlovalo jen ztěžka a celá rodina nosila místo přezůvek gumáky.

Oni to škádlení prostě mají rádi, chlapi i kočky. Jde o komunikační rovinu, která většině žen zůstává utajena. Ale já jim to přeju. Jen se to nesmí přestřelit, z hračky plačky. Takže ženské, vybírejme si chlapa podle toho, jestli zná míru – my bychom ty jeho případné úlety ještě skously, ale jak naštve kočku, budeme mít načurané v posteli nebo prokousnutý kotník. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petra Žallmannová | úterý 14.5.2013 9:15 | karma článku: 35,88 | přečteno: 8602x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1955x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1617x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4321x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Partneři z Francie vsadili každý sám podobná čísla, miliony vyhráli oba

17. května 2024  8:25

Jako o mimořádně vzácném případu hovoří experti o výhře ve francouzské loterii, ve které uspěli muž...

Vypadá to jako plakát k hororu. Brity vyděsil rudý portrét Karla III.

17. května 2024  8:16

Značnou pozornost vzbudil portrét, který si nechal vyrobit britský panovník Karel III. Dílo malíře...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila i na sklady s ropou

17. května 2024  6:42,  aktualizováno  8:13

Sledujeme online Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Americkým Houstonem se prohnala mohutná bouře, vyžádala si čtyři oběti

17. května 2024  8:09

Nejméně čtyři lidé přišli o život při silných bouřkách, které se ve čtvrtek přehnaly přes město...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky