Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Omyly ve výchově aneb jak se nenechat sežrat

V poslední době se vynořilo několik zpráv o tom, že tygr v cirkuse sežral krotitele. No diví se tomu tygrovi někdo? Já si teda myslím, že dráždit hada bosou nohou je nic, proti dráždění kočky čímkoliv. Představte si, že donutíte kočku, aby seděla na židličce, běháte kolem ní a práskáte bičem. No to přece nikdo normální nemůže dělat. Vlastně může, ale ať se pak nediví, že po něm čičinka hrábne tlapiskem a nepustí, i když ji mlátí přes hlavu kovovou židlí. 

Původně jsem se k němu do výběhu měla jít podívat. Ale prý tam byl přede mnou nějaký novinář... a dostal facku.Petra Žallmannová

Fyzické násilí bývalo nedílnou součástí mého vztahu s Kočkou... a podotýkám, že nebylo pácháno na Kočce. Taktně o té době mlčíme a předstíráme, že krvavé zážitky jsou kostlivci zavření ve skříni na deset západů. 

Mohla jsem si za to ale sama. Nebrala jsem v potaz genetickou výbavu své Kočky. Zcela jsem pominula fakt, že na její rodiče lidská ruka asi nikdy nesáhla, a tudíž ani ona nebude nadšeně skákat na klín. Měla jsem zcela pomýlený pocit, že všem kočkám dělá náramně dobře, když je k sobě tiskneme a vesele je drbeme na břiše. To, že kotě syčelo, prskalo a kousalo do mě urputně svými mléčnými zoubky, jsem považovala za hru a vesele jsem se tomu smála. Nedocházelo mi, že láska v kočičím pojetí často znamená „hlavně na mě nešahej“.

Pak se z kotěte hodně rychle stala Kočka. „Budliky budliky na holý pupiky, pošimráme kočičku na bříšku!“ se šmahem změnilo v opakovaně prokousnutý palec, který vždy, jako zázrakem, napuchnul do velikosti palce pohádkové přadleny, tety Šlapalíny. Miloučké objímání ruky bílými tlapičkami a legrační rytmické hrabkání zadními nožkami se přes noc změnilo v Eddieho Krugera na kole, který za sebou zanechával krvavé třásně vlajícího masa.

Moje kamarádka Kristina tehdy překřtila Kočku na „Krakenu“, protože roztomilé zvířátko překvapovalo všechny návštěvy prudkými výjezdy zpod nábytku a krvelačně útočilo na obnažené kotníky s vehemencí, s níž pustošil antické Řecko nestvůrný kraken.

Nejhůř dopadl můj cizokrajný kolega Raúl, který u mě po jednom firemním večírku zcela počestně nocoval a jehož pásek u pyžamových kalhot měl poněkud dlouhé konce, které bimbaly u rozkroku. Tohoto módního prvku bych si nebyla všimla, nebýt důrazného upozornění Kočky Krakeny, která se ráno vyřítila zpod gauče a na pohupující se šňůrku zaútočila tasenými mačetami. Raúl zavyl. Oba jsme přišli pozdě do práce, mně v lékárničce nezbyla žádná vata a Raúl chodil po zbytek dne v lehkém předklonu a při usedání bolestně sykal.

Pravdu o původu fyzického násilí mi vyjevil můj bratr: „A ty se té Kočce divíš? Má čtyři kila a v hlavě software na tygra. Jak se jí s tím asi tak má žít?!“ Začala jsem podle toho s Kočkou jednat. Úcta k tygrovi v kočičí hlavě přinesla své ovoce. Po několika letech si Kočka poprvé přišla SAMA sednout na klín.  

Respect the tiger!

Autor: Petra Žallmannová | úterý 19.2.2013 9:15 | karma článku: 27,78 | přečteno: 1736x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1955x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1617x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4321x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem je přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  18:44

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Fica střelili CIA, WHO a Ukrajinec. Atentát spustil kolotoč dezinformací

17. května 2024  18:43

Po atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica se ihned na sociálních sítích vyrojily...

Ukrajinci přeměnili sportovní letadla na stroje zkázy. Rusové jsou bezradní

17. května 2024

Premium Ukrajinci využívají k útokům na ruském území stále kreativnější postupy. Jedním z posledních je...

Mobilizace vězňů dorazila i na Ukrajinu. Ta počítá s až 20 tisíci novými vojáky

17. května 2024  17:39

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal zákon, který umožňuje některým odsouzeným...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky