Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Odreagujme se jídlem!

“Počkej, já ti taky nahážu večeři do sudu na dešťovku a jen ti do poklopu vyříznu díru!“ poznamenal s povytaženým obočím H, když sledoval, jak se naše kočky potýkají se svým novým aktivním krmítkem.

Jak se jí u vás? :)Zdroj: Internet

H aktivní krmítka nesnáší. Nechápe, proč to těm nebohým tvorům musím stěžovat a nutím je, aby si museli každou zatracenou granuli vyšťárat s vypětím všech sil z nějaké dírky nebo důmyslného hlavolamu. „Nebudou tak tlusté, když se v průběhu večeře unaví,“ argumentuji chabě, ale když vidím, jak se mu nesouhlasně vzedme chřípí, je mi jasné, že stejně považuje krmítka za nástroj týrání.

Já je zbožňuji. Všechna, která nabízím na eshopu jsou testovaná na mých kočkách a ty, které se u nás neosvědčily už neobjednávám. Pamlskové koule a umělohmotné pohárkové budky, bimbající pyramidky a UFO podobné hlavolamy se šesti otvory, ježaté potvory, kam se nedá strčit čumák a poschoďový labyrint. Všechno máme, všechno nám pomáhá brzdit špeky. Teda mně ne, bohužel.

Kromě toho, že jde o nástroj odtučňovací, jde i o nástroj destresovací. Čím víc času stráví kočka šťouráním granulí, tím méně chvil jí zbývá na chmurné úvahy o nedosažitelné divočině a vraždění malých savců. Že jsou aktivní krmítka opravdu multifunkční potvrdil předevčírem i Kocour.

Náš dvůr je zavalen dřevěnými latěmi, z nichž na všechny strany trčí hřebíky. Aby kočky nedopadly jako chudák svatý Šebestián, zapověděla jsem jim na dobu neurčitou venčení. Kocourovi se však nějakým záhadným omylem podařilo překonat troje zavřené dveře a vyběhnout bez mého vědomí na dvůr. Když jsem šla před půl nocí vyvézt popelnici, s překvapením jsem zjistila, že to, co sedí, jako fakír, úplně na vrcholku té ježaté hromady, není cizí kočka.

Kocour byl vyděšený a zmrzlý jako preclík. Bál se mě a do otevřených dveří předsíně přikrčeně vběhnul až poté, co jsem se schovala za šopu. Jeho první cesta vedla do kuchyně ke krmítku. Měl hlad. Nejprve do krmítka neuroticky bouchal tlapkou. Pak začal kompulzivně vyšprtávat granule ven. A pak najednou zapomněl, že strávil celé odpoledne na hromadě hřebíků, že strachy pozvracel celé schody a že mu byla zima. Seděl u krmítka a klidnými, pravidelnými pohyby tlapky vybíral ty nejlákavější kousky. Pak se protáhnul, vyskočil na židli a usnul.

I přes tyto zcela zjevné benefity, považuje H moje nadšení aktivními krmítky za přenesený masochismus.   

Já totiž jím hůlkami. Ne všechno a ne pořád, ale jak je něco nakrájené na kousky a je v tom rýže, odhazuji vidličku. Oproti všem vzneseným obviněním přísahám, že se nepředvádím, nesnažím se být zajímavou, nechci uvádět ostatní v rozpaky, ani nehodlám provozovatelům vietnamských bister přidávat práci. Já prostě jen ráda jím hůlkami. Tuhle jsem však dostala lekci, která u H vyvolala záchvat bujarého veselí.

Zaskočili jsme do asijského podniku gurmánských explozí a hodovali. Jedla jsem rýži. Hůlkami. A když jsem je pak s vymeteným talířem odevzdávala, poznamenal pan majitel. „Ale paní, hůlkami rýži jen z misky. Z talíře to nejde. To ani my neumíme!“

Ale co – jím pomaleji a vždycky se u toho báječně uklidním!

 

Autor: Petra Žallmannová | pátek 11.10.2013 13:00 | karma článku: 26,50 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky