Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nesvrbí vás?

V minulém blogu jsme se bavili o tom, že Kocour prchnul. Večer strávený v divočině naší zahrady měl zajímavé následky. Co venku viděl a koho tam potkal, to se mohu jen dohadovat. Možná narazil na jednoho ze starých známých kocourů-vetřelců. Podle pravidelných hovínkových pyramid za buxusem, pod pivoňkou, u levandule a na výjezdu z garáže je totiž zřejmé, že chlupatci ze sousedství zrušili objížďku, kterou v létě vyhlásily naše kočky. 

Hmm, vypadá to na blechu.Zdroj: Internet

Nebo za tím mohl být jeden z macatých ježků, kteří se k nám přistěhovali a teď vesele dupou po zahradě a zabývají se nažužláváním našich krásných červených jablek. (Stále tajně věřím v tu strašnou blbost, že jednou uvidím, jak si nesou jablko na bodlinách.) Předpokládám, že až se v zimě dostaneme k odstranění prken a trámů ze dvora, odhalíme vespod velký ježčí hotel s ospalou recepční u vchodu.

Dva dny po Kocourově úniku jsem si udělala kafe a chystala jsem se vrhnout na odpolední dávku lejster, když si Kočka přišla sednout na klín. Vzhledem k tomu, že mě touto poctou častuje jen opravdu zřídka, zapnula jsem v hlavě pomyslný Out-of-office a drbala jsem Kočku pod krkem.

Kočka spokojeně mrčela a tu jsem si všimla, že má v kožichu na zádech nějaké smetí. „Za kterou almarou jsi zase vymetala?“ říkala jsem si v duchu a prohrábla jsem bílé chlupy. „No toto ale nevypadá jako špína... safra...“ V nastupující panice jsem drapla Kočku pod paži, vytáhla z kapsy papírový kapesník, namočila ho a vzpouzející se Kočce s ním rychle vytřela inkriminované místo. Malé černé tečky se na papíře pomaličku rozpíjely do červených pavoučků. „Do háje. Máme blechy.“

Hned mi bylo jasné, odkud vítr fouká. Chytla jsem Kocoura mezi kolena a projela prstem proti srsti. V huňatém kožichu se na jeho modré aristokratické kůži rozběhlo do stran několik producentů černých teček. Ještě jedno kontrolní prohrábnutí a nervózní cizopasné poskočení potvrdilo s jistotou, že máme, co se týče domácí zvěře, značný nadstav. Kocour byl nemilosrdně internován ve sprchovém koutě, Kočka v kuchyni a já jsem vystřelila ze dveří, abych zakoupila odblešovadlo.

Když jsem se vrátila, bylo mi jasné, že se situace maličko zkomplikovala. V době mé nepřítomnosti dorazila návštěva. V kuchyni seděl H s rodiči. Dveře z kuchyně byly dokořán a Kočka trůnila v naší posteli. Z koupelny se ozývaly kvílivé skřeky a tupé nárazy. Aspoň Kocour nebyl vypuštěn. Otřásla jsem se, když jsem si představila družného Kocoura, jak se svým pohyblivým kožichem pobíhá na stole mezi kremrolemi a hrnečky s kávou, sedá si návštěvě na klín a leze jí do tašky. Musela jsem se rychle rozhodnout, jestli se chovat jakoby nic a nechat skákavce, aby pokračovali v zamořování, nebo vyhlásit technickou přestávku probíhající návštěvy a kočky odblešit. Zvolila jsem druhou možnost.

Velice, ale opravdu velice obdivuji maminku H, která ani nehnula brvou, i když je mi jasné, že měla chuť popadnout svou krásnou vínovou kabelku a vystřelit ze dveří. Velice, ale opravdu velice děkuji tatínkovi H, který pohotově přispěchal s citátem „to jsou blechy psí, ty na člověka nejdou“ – značně tím uvolnil atmosféru. Neměla jsem mu to srdce říct, že v případě blech kočičích to není pravda. Dobře si pamatuji, jak jsem v průběhu své útulkové stáže na Maltě chytala po večerech blechy pod peřinou.

Bleší kalamitu se nám úspěšně podařilo zažehnat a všechny mrtvé parazítky jsem velice nepietně vymetla ze dveří. Jedinou vzpomínkou na toto vzrušující odpoledne je vytrhané silikonové těsnění ve sprchovém koutě a nová Kocourova přezdívka. H přicházející domů vesele dlachní předoucího chlupatce, cvrnká ho do ocásku a žoviálně volá: Jak se dneska máš, ty náš všiváku?

Autor: Petra Žallmannová | pátek 18.10.2013 17:33 | karma článku: 29,84 | přečteno: 1928x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Muž násilím vnikl do školy v Litvínově. Policie ho našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  9:52

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Poslanci rozhodují o omezení prodeje zemědělské půdy cizincům ze třetích zemí

3. května 2024  5:16,  aktualizováno  9:40

Přímý přenos Vyšší ochranu nejkvalitnější zemědělské půdy schvaluje Sněmovna. Schválí ji patrně v mírnější...

Záhadný předmět na noční obloze překvapil fotografy čekající na polární záři

3. května 2024  9:26

Záhadné těleso na obloze překvapilo v úterý večer mnoho fotoamatérů, kteří hleděli k nebi v...

Na Chebsku vjel vlak do spadlého stromu a vykolejil, provoz na trati stojí

2. května 2024  18:56,  aktualizováno  3.5 9:15

Uzavírka trati u Plesné na Chebsku, kde ve čtvrtek odpoledne v úseku mezi Velkým Luhem a Skalnou...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky