Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Není pták jako pták aneb politická věštba Kočky

Moje Kočka do politiky jít nechce, to už jsme si ujasnily v minulosti. Já taky ne. Takže jediné, co mi zbývá, abych se pokusila ovlivnit vývoj našeho státu, je jít k volbám. Ale koho volit? Plápolající stranu spektra odmítám z principu, takže na první křižovatce byl směr jasný. Ale pak mi nohy ztěžkly. Já nevím, koho budu volííííííííííííííííííííít!! Vyla jsem zoufale s čelem na klávesnici a s pocitem paralyzující zodpovědnosti. 

Jdeme k volbám!Zdroj: Internet

Kočka právě vehementně hrabala v záchodku, což se značně podobalo mé snaze pídit se po nějakých validních předvolebních informacích v médiích. A tu mě to napadlo. Neumím sice věštit z vnitřností skotu, kávové sedliny, ani z hvězd, ale zkusím kočky. Udělám si předvolební Kočkulačku a ta rozhodne!

Sledovala jsem po očku vše, co se stalo a pečlivě si zapisovala předvolební věštbu.

Koho tu máme jako prvního? Kočku jsem, jako obvykle, vypustila na zahradu se slovy: tak si běž. A jako obvykle jsem za ní zaklapla dveře s nepříjemným pocitem, že se zatoulá. Za chvilku ale seděla zvenku na okně a uraženě mňoukala. Hmm, Svobodní to nebudou.

Po příchodu z krátkého venčení vyšla z Kočky za doprovodu nevábného žbluňkavého dávení hromádka uslintané trávy. Škrtám Zelené.  

Při přípravě oběda odpadl i další horký kandidát. Vodňanské kuře, které jsem Kočce nabídla k inspekci čerstvosti neobstálo a nadšeně se přiřítivší Kočka se zhnuseně odloudala pryč. Jo, bylo v lednici už pět dnů, ale to se nedá nic dělat. Věštba je věštba. Vyhodila jsem kuře do smetí a škrtla volebního nováčka.

Překvapivě se nechytil ani další ptáček. Myslela jsem si, že Kočka vyskočí na parapet a bude cvakat zubama směrem k naší ptačí budce. Tajně jsem doufala, že to bude až prvoplánově jednoduché. Přiletí pták, Kočka po něm půjde a já tam hodím paní Němcovou. Ale co to, co to? Větve se pod pernatci jen prohýbají, ale Kočka je sleduje s velice vlažným zájmem. To kdyby existovala strana, která má ve znaku můru, bylo by jasné, kam se chlupatý kompas otočí.

Začala jsem lehce propadat panice. Zrovna, když jsem si naplánovala, že na koberec v pracovně rozmístím vedle sebe zbylé volební lístky, na každý naaranžuju kus sušeného masa a budu sledovat, kam se chlupatá hlava vrhne nejdřív, přestalo to Kočku bavit. Protáhla se, zívla, slezla ze stolu, prošla kuchyní a sedla si na práh špajzu.

Napjatě jsem otevřela dveře. Kočka vyskočila na polici. Vlezla až dozadu za strouhanku a sušené švestky a chvilku se tam hnízdila. Vystrčila tlapku a shodila na zem rajčatový protlak. Pak tuňáka ve vlastní šťávě. Fazole ve slaném nálevu jí chvíli trvaly, ale přes okraj se přece jen přehouply. Za nimi letěla vepřovka a stoletý mandarinkový kompot v plechu.

Ok. Tak to bychom měli. Do urny půjdou konzervativci. Takže stejně pták. Kalous ušatý je sova, ne? Dyť já jsem to tušila, že to bude pták. 

Autor: Petra Žallmannová | pátek 25.10.2013 17:55 | karma článku: 20,62 | přečteno: 1327x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky