Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kočkodlak aneb Kočka fičí

Máte doma feťáka? Nefičí v tom všechny kočky, ale jejich hodně, co pustí z pracek všechno, co zrovna dělají (cupují) a běží si dát práska hned, jak zacítí známou vůni. Řeč je o šantě kočičí neboli catnipu... ale taky o kozlíku lékařském nebo o valeriánských kapkách. Každá kočka prostě má tu svoji „čáru“. 

KočkaPetra Žallmannová

Ne všechno, co koupíte ve zverimexu s cedulkou CATNIP však udělá na chlupatce doma dojem. Jak to není v hermeticky uzavřeném pytlíku, tak to prostě vyčuchne. Od výrobce k distributorovi, od distributora do velkoobchodu, z velkoobchodu do maloobchodu... To je jako kupovat si sardinky v rostlinném oleji a doufat, že se po vhození do akvárka začnou vesele mrskat. Pokud ale máte štěstí a najdete si svého dealera, může se vaše kočka těšit na psychedelický zážitek.

Zatímco Kocour na šantu zareagoval velice roztomile, válel se a pacičkami si nábožně pohrával s aromatickým objektem, první setkání Kočky se šantou bylo dramatické. Kočka mi vytrhla pytlíček sušené byliny z ruky, chytila ho mezi pracky a jala se ho, za divokého mrounění, olizovat. Nikdy jsem netušila, že dokáže tak strašně vypláznout jazyk! Pak nastalo pěnivé slintání a mydlení si pytlíkem po kočko-tváři. Vydrželo to asi 7-10 minut. Pak Kočka naprosto uslintaný chuchvalec rozčarovaně opustila, ale nepřestala ho sledovat těkavým pohledem paranoika. Vzpomněla jsem si na Viktorku u splavu. Ta ale asi neměla tak naježený ocas. Když jsem se pokusila Kočku pohladit, dostalo se mi silné dráporány a zlostného vrčení. Droga udělala z mé Kočky kočkodlaka*.

Je zajímavé, že podobný efekt měl i obsah tajemné plastové krabičky, kterou dnes ráno přinesl soused. „Já jsem slíval. (potutelný úsměv) Dejte si do čaje. Babička to prý jen tak zobávala u televize. (další potutelný úsměv)“ Soused, i jeho roztomilý bílý špiclík Mikinka, zmizeli ze zahrady. Zavřela jsem vstupní dveře a krabičku otevřela. Byla plná černých jeřabin. Vypadaly jako z kompotu. Bezděčně jsem si dvě strčila do pusy. Představte si všechny ty blesky a spirály a červené vykřičníky, co se udělají kolem hlavy komixovým hrdinům, když si strčí do pusy něco hodně divokého... zapotácela jsem se na chodbě a zvysoka usedla na botník. To nebyl kompot. Hned mi došlo, co soused slíval, jen jsem se neodvážila uvažovat o tom, kolik to mělo procent. Zvedla jsem si ruku před obličej a zavrtěla prsty. Zatím vidím, dobré. Krabička šla do lednice a já zpět k počítači. V tom se dostavila Kočka.

Sedla si, jako obvykle, mezi mě a klávesnici a hotovila se k pár minutám předobědového šlofíku. Když tu se náhle vzpřímila, jako by ji někdo píchnul špendlíkem. Strčila mi nos do ruky a začala se prudce otírat o prsty, jimiž jsem prve držela ten alkoholický kompot. Točila hlavou ze strany na stranu a zuřivě norovala v mé dlani. Celá se naježila a fousiska měla do vějíře jako dva dikobrazy v obranné pozici. Nonono!, snažila jsem se ji krotit, ale to už přišly na řadu zuby a nebýt okamžitého exodu z mého stolu, byla jsem o dva prsty kratší. Kočka zamňančela a ve svém naježeném brnění, s ocasem zvednutým jako prapor, odcválala pryč.

No tohle! Jen, aby nezačala chodit do města na panáka, až se jí na jaře otevřou dveře do světa. Ještě jí není osmnáct!

 

* http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Ko%C4%8Dkodlak

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petra Žallmannová | úterý 12.2.2013 9:50 | karma článku: 25,20 | přečteno: 1368x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1955x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1617x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1160x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4322x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Elektrokolo

11. května 2021  8:39,  aktualizováno  21.5 9:19

Elektrické kolo je jízdní kolo, které pohání elektrická energie. Může se s ním jako s běžným kolem...

Petr Pavel jel do Explosie, navštíví děti v léčebně i podebatuje ve Vysokém Mýtě

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  9:16

Poslední kraj, který v roli prezidenta České republiky Petr Pavel dosud oficiálně nenavštívil, byl...

Nemovitosti bez majitele? Rusové chtějí na Ukrajině zabavit přes 13 tisíc bytů a domů

21. května 2024  7:59

Ruské úřady chtějí na okupovaných ukrajinských územích zabavit více než 13 tisíc bytů a domů, které...

Kolony brzdí provoz na D5 a D8 před hranicemi, důvodem jsou německé kontroly

21. května 2024

Na dálnicích D5 a D8 stojí před hraničními přechody do Německa dlouhé kolony především kamionů....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2268x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky