Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

K čemu je dobré štěkání

"No co to máte? Vy máte i psa? Já jsem myslel, že vy máte jenom kočky!" Soused s kosou v ruce nakukuje zvědavě přes plot. No jó, máme i psa. Foxteriéra. Hodně štěká a to se teď náramně hodí. V posledních pár dnech někdo vykradl pár okolních zahrad. A aut v těch zahradách. Nás ne. U nás se štěká. Hladím fenu po hlavě a v návalu vděku zapomínám zavřít dveře z kuchyně na chodbu. 

Kdo má rád foxteriéry, ať zaštěká!Zdroj: Internet

Kocour zrovna na své ranní obchůzce žene Kočku po klasickém okruhu piáno-počítač-šicí stroj- kuchyňský stůl. Kočka zmerčí únikovou zónu a vystřelí ze dveří. Ale hned zas stejným tryskem valí zpátky. No jo, u nás se teď holt štěká.

Kočky obývají jednu polovinu domu, Collinka druhou. Je to něco, jako když jedete vlakem a máte vedle sebe tiché kupé a kupé pro matky s dětmi. Hlavně se mezi nimi nesmějí otevřít dveře.  

Štěká se také na cizí, zahradní kočky. Collinka velice zdatně objíždí s nosem u země všechny jejich trasy, tu a tam slupne kočičího hovňouse a jednou se dokonce zadařilo, že prohnala překvapeného Polo-ucha cvalem přes dvůr. Collinka je profesí liškolovec, takže kočky prohání jen tréningově. Kočky to ale nevědí, a tak byly nuceny vyhlásit stran naší zahrady výluku na dobu neurčitou.   

Štěká se u nás na všechny kolemjdoucí a do zahrady jdoucí. A štěká se jen tak, když zrovna štěká někdo jiný na opačném konci ulice. Když jdeme na procházku, štěkají jen ostatní. Collinka neštěká, ale vyzývavě čurá na tu stranu plotu, kam štěkající nemohou a vyplazuje na ně jazyk. Obloukem obcházíme jen středoasijata. Ten neštěká, ten čurá. Čurá obloukem. A jestli jste někdy viděli středoasijata, tak je vám jasné, že v naší úzké uličce musíme rychle běžet, protože se nedá kam schovat – je to, jako by v zahradě nechali puštěnou, o plot opřenou hadici.

Collinka je u nás na štěkací-hárací dovolené, u bratra v paneláku se jí štěkání nepovoluje. Tady je podporováno. Jsem zvědavá, jestli se stejně bude činit i pes Arronek, s nímž se příští týden na letním bytě vystřídá.

Arronek totiž bude jiný kafe. Arronek moc neštěká, ale zato při posledním venčení málem překousnul vejpůl yorkšíra. Arronek neloví lišky, Arronek jako (těžkotonážní) liška sám vypadá a loví zlobivce. Co udělá s kočkami, to se teprve dozvíme. Už je ale předem jasné, co by udělal se zlodějem, kdyby se nám nějaký pod rouškou noci přehoupl přes plot. Docela bych si přála, aby se chmaták dostavil. Ne ze zlomyslnosti. Z výukových důvodů.

Autor: Petra Žallmannová | pátek 26.7.2013 12:40 | karma článku: 21,85 | přečteno: 1273x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Oholená kočka aneb na pláž jedině s pneumatikou!

Před nedávnem povstaly britské ženy. V Londýně se totiž začaly objevovat reklamní plakáty s velice vyfotoshopovanou fotografií odhaleného ženského torza a nápisem Are you beach body ready? (Připravili jste si tělo na pláž?).

15.5.2015 v 17:23 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1954x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Pruhovaný kocour káže: Nefňukat!

Nedávno mi moje kamarádka Naďa poslala foto kocoura spokojeně snícího na pohovce. Text u obrázku zněl následovně: „Na kocoura nalezeného v krabici se nemá špatně.“ Nemohu než souhlasit. Pruhovaný kocour je jedním ze čtyř koťat, která loni někdo zabalil do škatule a hodil do pole, aby je tam rozšláplo divoké prase, nebo přejel kombajn. Nebo, aby se na ně prostě zapomnělo.

28.4.2015 v 18:35 | Karma: 33,92 | Přečteno: 1615x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Psí lázně

Tento týden trávím v psích lázních. Bratrův foxteriér Collinka má čtyři miminka a já je hlídám. Vlastně nikoho nehlídám, jen to tady všechno krmím a venčím. Teda, já ty miminka nekrmím, krmí si je Collinka. Kromě pejsků mám na povel i dva kocoury. Haha. Na povel. Můj napovel spočívá v tom, že mi Pan Bílek hned první večer sežral sekanou.

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60 | Přečteno: 1158x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

Ráno vstávám a jsem Kočkou doprovázena do koupelny. Kočka vystupuje na umyvadlo a žádá čůrek. Mlaskavě si užívá ranního panáka. Opouštím koupelnu, Kočku mám v patách. Jdu si uvařit kafe a Kočka už sedí ve dřezu a drbe jazykem perlátor. Druhá dávka tekoucího osvěžení. Odcházím z kuchyně a po cestě ještě vyměním vodu ve třech miskách a jednom porcelánovém hrnku. Tohle Kočku většinou uspokojí, usadí se na okně a kapky, které jí ulpěly na bradě využívá při velkém ranním mytí.

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66 | Přečteno: 2311x | Diskuse| Ostatní

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

Jako pravověrní kočkaři jste jistě zaznamenali zprávu o toulavé kočce na Sibiři, která zachránila život opuštěnému miminu. Dítě někdo vyhodil na mráz ve škatuli. Ve škatuli. Chápete? Toulavá kočka si luxus pěkné, pevné a hlavně čisté a suché papírové krabice neužívá každý den, a tak neodolala a vlezla do ní.

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68 | Přečteno: 4315x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

  • Počet článků 117
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2267x
Před pár lety jsem opustila teplé, lukrativní místo v kanceláři, abych mohla založit firmu Česká kočka, která se primárně zabývá poruchami chování domácích koček a na e-shopu nabízí pomůcky pro jejich nápravu. Nově také organizuji vzdělávací akce pro kočkomily. Kočkaři jsou šílení. Píšu o nich a pro ně, o sobě a svých kočkách, aby nezapomínali, že sklenice je vždycky nejméně z poloviny plná. Přidejte se k České kočce na Facebooku a kupte si časopis Kočičí planeta! :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky