K čemu je dobré štěkání

"No co to máte? Vy máte i psa? Já jsem myslel, že vy máte jenom kočky!" Soused s kosou v ruce nakukuje zvědavě přes plot. No jó, máme i psa. Foxteriéra. Hodně štěká a to se teď náramně hodí. V posledních pár dnech někdo vykradl pár okolních zahrad. A aut v těch zahradách. Nás ne. U nás se štěká. Hladím fenu po hlavě a v návalu vděku zapomínám zavřít dveře z kuchyně na chodbu. 

Kdo má rád foxteriéry, ať zaštěká!Zdroj: Internet

Kocour zrovna na své ranní obchůzce žene Kočku po klasickém okruhu piáno-počítač-šicí stroj- kuchyňský stůl. Kočka zmerčí únikovou zónu a vystřelí ze dveří. Ale hned zas stejným tryskem valí zpátky. No jo, u nás se teď holt štěká.

Kočky obývají jednu polovinu domu, Collinka druhou. Je to něco, jako když jedete vlakem a máte vedle sebe tiché kupé a kupé pro matky s dětmi. Hlavně se mezi nimi nesmějí otevřít dveře.  

Štěká se také na cizí, zahradní kočky. Collinka velice zdatně objíždí s nosem u země všechny jejich trasy, tu a tam slupne kočičího hovňouse a jednou se dokonce zadařilo, že prohnala překvapeného Polo-ucha cvalem přes dvůr. Collinka je profesí liškolovec, takže kočky prohání jen tréningově. Kočky to ale nevědí, a tak byly nuceny vyhlásit stran naší zahrady výluku na dobu neurčitou.   

Štěká se u nás na všechny kolemjdoucí a do zahrady jdoucí. A štěká se jen tak, když zrovna štěká někdo jiný na opačném konci ulice. Když jdeme na procházku, štěkají jen ostatní. Collinka neštěká, ale vyzývavě čurá na tu stranu plotu, kam štěkající nemohou a vyplazuje na ně jazyk. Obloukem obcházíme jen středoasijata. Ten neštěká, ten čurá. Čurá obloukem. A jestli jste někdy viděli středoasijata, tak je vám jasné, že v naší úzké uličce musíme rychle běžet, protože se nedá kam schovat – je to, jako by v zahradě nechali puštěnou, o plot opřenou hadici.

Collinka je u nás na štěkací-hárací dovolené, u bratra v paneláku se jí štěkání nepovoluje. Tady je podporováno. Jsem zvědavá, jestli se stejně bude činit i pes Arronek, s nímž se příští týden na letním bytě vystřídá.

Arronek totiž bude jiný kafe. Arronek moc neštěká, ale zato při posledním venčení málem překousnul vejpůl yorkšíra. Arronek neloví lišky, Arronek jako (těžkotonážní) liška sám vypadá a loví zlobivce. Co udělá s kočkami, to se teprve dozvíme. Už je ale předem jasné, co by udělal se zlodějem, kdyby se nám nějaký pod rouškou noci přehoupl přes plot. Docela bych si přála, aby se chmaták dostavil. Ne ze zlomyslnosti. Z výukových důvodů.

Autor: Petra Žallmannová | pátek 26.7.2013 12:40 | karma článku: 21,85 | přečteno: 1273x
  • Další články autora

Petra Žallmannová

Psí lázně

12.3.2015 v 20:12 | Karma: 31,60

Petra Žallmannová

Mazlením k bohatství

21.2.2015 v 12:00 | Karma: 33,66

Petra Žallmannová

Kočka mi zalehne dítě!

23.1.2015 v 18:45 | Karma: 35,68