Ne Sobotka, ne Hašek. Babiš premiérem.

Ve straně oranžové růže to vře jako v papiňáku. Slabý, nemastný a neslaný Sobotka, který dosud v profesním životě nic nedokázal kromě okopávání kotníků prezidentovi, se podivuje nad tím, co že mu to provádí jeho nejbližší spolupracovníci. To, že i on se zachoval v minulosti úplně stejně při prezidentské volbě 2003, kdy spolu se Špidlou, Grossem, Zaorálkem a dalšími podrazili Miloše Zemana, co by bývalého předsedu ČSSD jaksi pozapomněl.

 

Dnes, po vítězném výprasku v předčasných volbách, za který má největší díl odpovědnosti, odmítá přijmout svůj podíl viny a ani náhodou se nehodlal zeptat svých kolegů po prošvihnutých volbách, zda ho ještě stále chtějí pověřit sestavováním vlády.

To, co předvedl Sobotka spolu se Špidlovou bandou věrných při prezidentské volbě 2003 byla srovnatelná prasárna s tím, co mu vyvedl Hašek se svojí družinou v minulých dnech. Kdyby měli všichni tito aktéři trochu cti v těle, propadnou se hanbou až do přízemí Lidového domu, okamžitě z politiky odejdou a začnou si hledat práci.

Je zřejmé, že ČSSD v současné době není schopná obsadit pozici premiéra pro absolutní vyprázdněnost vůdčích osobností.

Za této konstelace hvězd padá veškerá odpovědnost za vznik funkční vlády na Babiše. Situace, do které se dostal, mu asi nikdo nezávidí. Když vstupoval do politiky, patrně si dostatečně neuvědomoval, jak moc je špinavá. ODS, TOPka a ČSSD se totálně znemožnily. Ani jedna z těchto stran nebyla schopna v dostatečném předstihu před volbami vyprodukovat schopného lídra, který by srovnal politickou kulturu do latě.

Také KDU-ČSL, která ve volbách zabodovala a se kterou se bude muset jednat, má pověst strany, která je ochotna se spojit i s čertem výměnou za korýtka ve vládě.

Zůstává malinko nečitelný, ale populární Tomio Okamura. Jeho názor, že politici by dokonce měli být za svou práci odpovědní nahání politikům husí kůži, ale u občanů má kladný ohlas.

Na rozdíl od lídrů zavedených stran má Babiš za sebou úspěšnou profesní kariéru. Tak ať předvede co umí. Pokud uspěje, stane se po příštích volbách malým Ficem. Pokud ne, nebude mít zapotřebí se držet politické židle, jak to předvádí současní politici.

Na závěr aktuální skóre Hašek- Sobotka: Jeden za 18, druhý za 20 bez dvou.

Autor: Stanislav Zálešák | čtvrtek 31.10.2013 22:02 | karma článku: 21,25 | přečteno: 1016x