Kdo stojí za soustavným pomlouváním prezidenta a vlády?

Sdělovací prostředky, ať už novináři, nebo televize v poslední době soustavně a nesmyslně útočí, pomlouvají a diskreditují jak prezidenta, tak přechodnou vládu. Jediným vysvětlením, proč se to děje, zůstává řízená kampaň, které pak snadno podlehnou i někteří občané. Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Otázkou je, která část mocenských, politických a hospodářských struktur to vše řídí a financuje.

 

Aby mě nikdo nemohl podezírat, že patřím k Zemanovcům upřesňuji, že ve volbách do PS jsem dal hlas Babišovi.

Na Zemanovi se mi nemusí líbit jeho životospráva, absence sportování, občasné slovní úlety, ani nepodařené korunovační klenoty. Na druhou stranu zvládá řešit politické problémy. Naprosto souhlasím s odstavením Nečasova kabinetu a jmenováním přechodné vlády. Pokračováním Nečasovy vlády bez Nečase bychom ještě více zabředli do politického a hospodářského chaosu. Dali to dostatečně najevo i občané ve volbách do PS, jenom někteří natvrdlí novináři a reportéři nepochopili, že voliči chtějí změnu. 

Projdu-li si porevoluční premiéry, vychází mi Rusnok určitě v tom lepším průměru. Jednoznačně splňuje kritérium vzdělanostní, profesní praxe, slušnosti i politické zkušenosti. Nesplňuje podmínku politické příslušnosti, což mu zlomilo v PS vaz.

Kritiku na jeho zaznamenaný odposlech v PS neuznávám, i když si mohl dát větší pozor. Za prvé měly být o přestávce vypnuté mikrofony, za druhé, když už mikrofony rozhovor zachytily, technici to neměli pustit dál. Místo toho zvukový záznam přefiltrovali, aby zůstal jen zveřejněný rozhovor a pospíchali s ním do bulváru, aby získali jidášský groš. Fízlování mělo skončit rokem 89.

Novinářům, redaktorům a reportérům nevadí, že nás politici nepředstavitelně zadlužují a bují korupce. Jim vadí, že premiér v soukromém rozhovoru použil slovo „vole“, a že prezident zakopl o koberec.

Přestože Sobotka, Zaorálek, Dienstbier a Chovanec nejsou můj šálek kávy, nebudu fízlovat, jestli se v soukromí budou mezi sebou titulovat „vole“. O to více mě bude zajímat, zda svou prací slouží občanům ČR.

Autor: Stanislav Zálešák | sobota 4.1.2014 9:22 | karma článku: 35,91 | přečteno: 2337x