Hvězdná pěchota ČSSD, která míří do vlády.

ČR je nutno dostat z ekonomického i politického propadu a obnovit důvěru ve státní instituce. Současné zavedené strany nedisponují schopnými lídry, kteří by tento proces nastartovali. Politický a hospodářský restart tak v současné době leží hlavně na bedrech Babišova hnutí. Jeho výhodou je, že ANO není zatíženo uplynulými 23 roky, tj. rozkrádačkou, korupcí apod. Od Babiše očekávám, že se mu buď podaří prosadit, co slíbil a příští volby už budou plně v jeho režii, nebo s jeho vizí neuspěje, z politiky vycouvá a bude se dále věnovat podnikání. Proto by měl dostat šanci, ať ukáže, co umí. Na rozdíl od všech ostatních vrcholných politických bafuňářů má tu výhodu, že je schopen se uživit i bez politiky.

Protože je ANO po volbách donuceno spolupracovat i s ČSSD, není mi jedno, kdo za tuto stranu usedne na významné vládní posty. Všichni politici měli v uplynulých 21 letech čisté lustrační osvědčení, a jak to dopadlo. Pozapomnělo se, že další nutnou podmínkou je odborná fundovanost.

Pokud se Babišovi podaří uspět, bude mít v dějepisu své místo na rozdíl od těch, kteří sice měli lustrační osvědčení, ale rozkradli, nebo nechali rozkrást, co se dalo.

Zkusme nahlédnout pod pokličku ČSSD, koho že to uvažují dosadit na významné pozice:

Sobotka, Zaorálek, Špidla – zrádci z prezidentských voleb 2003. Byli ve vysokých funkcích v době, kdy se rozkrádala republika. Soustavně okopávají prezidentovi kotníky. Cítí poslední možnost urvat koryto.

Dienstbier – tlučhuba, který těží s popularity svého otce. I on okopává kotníky.

Jidáš Chovanec – nejprve podrazil Sobotku, následně práskl Haškovu skupinu. Od Sobotky mu PPL pravděpodobně doručí 30 stříbrných.

Nutno dodat, že žádní svatoušci nebyli ani ti, kteří se snažili vykousat Sobotku, který je následně odstřelil.

Chorobná touha Sobotky a jemu věrných po vládních křeslech nám ukazuje v přímém přenosu, jak ubohý je boj o koryta. Sobotka nebude důstojným premiérem pro změny, které občané očekávají a Zeman je ve složité situaci, kde najít lepšího s politickým krytím. Existuje vůbec takový?

Závěr: Volby dopadly, jak dopadly. Popřejme vládním politikům, aby si v následujících 4 letech stačili nakrást tolik, aby zaopatřili sebe, svoje rodiny a kamarády a po příštích volbách mohli odejít na tolik zasloužený odpočinek. A nebo bude všechno jinak?

Autor: Stanislav Zálešák | sobota 23.11.2013 17:54 | karma článku: 26,48 | přečteno: 1461x