Nepřijatelná premisa

Přeložím: nepřijatelný předpoklad. Právě byl stažen z iDnes p. Dvořákem můj článek „Dobrá rada pro Otakara T.“, kde jsem údajně použil nepřijatelnou premisu -cituji: „že co Rom, to podvodník, lupič a násilník“. S touto myšlenkou (premisou) nesouhlasím, jejím autorem je p. Dvořák. Můj článek naleznete (doufám)

Předem upozorňuji, že tento článek je VELMI cynický, sarkastický, necitlivý a doufám i absurdní, takže kdo nezná význam všech těchto slov, ať si jej (ten význam) najde před čtením, určitě pak před vložením příspěvku do diskuse. Rozhodně by článek neměly číst citlivé povahy. Ostatní, čtěte ho opravdu s odstupem a s přihlédnutím ke skutkům a trestům z minulé doby.

zde.

Ať koukám jak koukám, ať to čtu jak to čtu – o Romech tady vůbec nepíšu a už vůbec nic nepředpokládám o romském chování. Možná je to premisa p. Dvořáka, se kterou vnitřně bojuje, ale z článku rozhodně nevyplývá. Co zde předpokládám – A CO JE PODLE MNE NEPŘIJATELNÁ PREMISA – je, že ten, co jako Rom vystupuje nebo jím dokonce je, to má u soudu snažší než oběť jeho činu. Stejně pro mne NEPŘIJATELNÁ PREMISA je, že u soudu to má lehčí zloděj než okradený.

Ale tyto předpoklady (PREMISY) vyznávají někteří SOUDCI včetně SOUDCŮ NEJVYŠŠÍHO SOUDU a minimálně jeden STÁTNÍ ZÁSTUPCE a asi i redakční tým blogů na iDnes. A proti tomu svým článkem vystupuji!

Pro ty, co to nechápou:  Z faktu, že psi štěkají, nevyplývá, že každý, kdo štěká, je pes. A pokud začne štěkat slepice, neznamená to, že psi snáší vejce. ...a najděte si význam slova absurdní!

Autor: Miroslav Zajíčekmiroslav | pátek 18.3.2011 13:35 | karma článku: 21,90 | přečteno: 1465x