Výkrmna

Je to nemilé, ale na to že naše státní zřízení je prostě nefunkční narážím i v takových drobnostech jako jsou školní a školkové jídelny.

Nadešel čas, kdy můj syn začne navštěvovat školku.
 
Ač by se našim zákonodárcům docela zamlouvalo abychom naše děti s důvěrou svěřovali do rukou mateřských školek a mohli pokračovat v naší funkci pracovní síly a ekonomicky své děti zajišťovat sami a přestali být pro společnost zátěží, nebývá to často úplně snadné.
 
Kapacita školek je malá a funguje v nich od města předepsaná spousta vyhlášek a pravidel, podle kterých se vaše dítě buď příjme nebo ne. Hraje v nich roli zda je dítě jedináček, kolik je mu let, zda již máte možnost pracovat a proto jej nutně potřebujete umístit atd. adt.
 
Co jsem ale v poslední době shledala opravdu katastrofálním je výživa ve školkách. V našem městě je úspěchem pokud naleznete školku, kde nevaří polévky a bramborové kaše ze sáčku. Někdy máte na školku štěstí, ale pokud budete své dítě chtít dát cíleně do alternativní školky, abyste se nemuseli obávat zastaralých pedagogických přístupů a budete sledovat i to, že chcete své dítě nadále stravovat zdravě, připravte se na výdaj v rozmezí 3 000 až 20 000 ( podle mě dostupných čísel ).
 
Na alternativní školky opravdu nemám, ale školka do které nastoupí můj prcek, je z prvního dojmu co mám příjemná taky. Ovšem ty pomazánky a játrové paštiky, bílé pečivo, sladké čaje a těžká jídla opravdu nenechám procházet jeho žaludkem.
 
Takže budu volit- více času na nějakou tu práci ( mám doma ještě menší mrně) nebo zdraví?
 
Volba proběhla a trpaslíka si budu před obědem vyzvedávat a svačiny mu dávat z domu. Jak to budu dělat až doroste i malá a budu potřebovat být celý den v práci opravdu nevím. I zde náš systém vykazuje neprofesionalitu, neznalost potřeb lidkého těla i duše a zatuhlost.
 
Díky naši pseudodemokratičtí správci státu, zajišťujete opravdu svobodnou možnost volby.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zuzana Zaharowska | pondělí 18.8.2008 9:30 | karma článku: 10,50 | přečteno: 1258x
  • Další články autora

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 4 - Solprd

7.11.2011 v 10:13 | Karma: 10,19