Štěstí v pěsti 1

Štěstí v pěsti je moje oblíbená kniha od Jane Gartonové. Pracuje s tím, že pesimismus je na prd. Optimismus a pozitivní myšlení přinášejí do našich životů optimistické lidi, pozitivní události a ... prostě fajn věci se na sebe nabalují, tak, jako se na sebe nabalují ty nefajn. Co ale s tím ... stres je, daně jsou, čas jste ještě nestihli začít ovládat a nafukovat ... Takže dobrý je začít tím, že jak nám začne klesat nálada, sáhneme po nějakém malém tipu, jak si ji zvednout. Tohle kniha nabízí. A tohle nabízí i moje příspěvečky, někdy z knihy, většinou ze života. Nic víc, nic míň než typ jak si spravit náladu (který jsem zrovna dnes použila) a nabalovat pak na sebe to dobrý.

Dnes to bude Klokotejl :-)

Klokotejl

Že léto končí? Jak kde. V naší mysli nemusí.
Jak se tak přehupuje pracovní část dne do své druhé půlky, chtělo by to nějakou vzpruhu. Něco s Céčkem, říkám si, zároveň rychlé, ale taky trochu tak rozmazloidní tzv. jako dezoš. Tedy dezert. Stavějícím do latě dezertem může být třeba zrovna koktejl. Zároveň dává prostor na udupání nudy - než ho vymyslíme, pozastavení prudy - musíme přeměnit na chvíli zaměření své pozornosti, osvěžení těla - Céčko, živiny dle našeho výběru složení koktejlu, něco chladivého ... a v neposlední řadě povzbuzení smyslů (můžeme si vyhrát s barvami, tvary, voní to, chutná to) k případnému vytváření nesmyslů (viz včerejší absurdita). :-)
Mluvím samozřejmě o koktejlu nealkoholickém a taky nás nerujnujícím finančně, čili o něčem jednoduchém z ledničky. Nic moc v ní nemám, ale mohla bych vytvoři jogurtový s banánem se špetkou třtinového cukru, odšťavenou okurku s mátou (překvapivě to není hnusné), vychlazený jablkový mošt s nemletou skořicí, mléčný jahodový (i třeba s banánem) shake a ozdobit plátkem melounu či jablíčka, kostka ledu.
I s utřením linky 15minut, cca 15,- :-)

 

Nějaký další recept na vaší straně? :-)

 

Foto k článku: http://www.gastrotrend.cz/7-clanky-rubriky/2-alkoholicke-napoje/1831-leto-svadi-k-mameni.html

Autor: Zuzana Zaharowska | čtvrtek 8.9.2011 7:23 | karma článku: 6,35 | přečteno: 530x
  • Další články autora

Zuzana Zaharowska

Štěstí v pěsti 4 - Solprd

7.11.2011 v 10:13 | Karma: 10,19