Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Alexus

21. 10. 2008 22:55
Dotaz pro Autorku

Ac ne se vsim souhlasim, na konci pisete, ze ty Vrahy uzivime....

To me prekvapuje....

Jste pravnicka a me zajima vas nazor..zda je pro vas potrestani jen samotne odneti svobody dostatecne.....ci a to nezminujete a kupodivu to se zminuje v mediich malokdy.....By pro vas bylo prijatelne pro NASILNE TRESTNE CINY + recidivisty povinnost si ve vezeni na sve preziti a na skody ,ktere napachaly Vydelat (samozrejme praci.....Doluuu , v kerych je co kutat tu mame stale dost).......S tim,ze regulerne, pokud by to odmitl proste by dostali chleb a vodu....minimalni mnozstvi..s tim,ze by se nechali pojit hlady,pokud by nesli makat.....Je to krute....ale dotycny mel pravo volby,vas nazor na toto je jaky?...fascinuje me, ze tato civilizace stale dokola se snazi zachranovat zlocince a zapomina na obeti....o ty a jejich pribuzne se nestara stat dostatecne,pritom ty by meli mit pomoc na 1.miste....Dale by to snizilo kriminalitu,pac makat v krymu se hochum moc nechce...

0 0
možnosti
HN

ajka33

3. 10. 2008 10:22
Neschvaluji trest smrti

Kdyz jsem byla mladsi, tak jsem byla v nazoru hodne striktni,zabils, budes zabit, a tak.. Opakovane diskuse s kamaradem pravnikem a nasledne prirozene "dozravani" me dovedlo k tomu, ze byt soudce, nechci mit moznost rozhodnout spatne ale fatalne, ze nechci byt uplne stejne zla jako souzeny, ze jsem zivot nedala a nevezmu, ze nekdy se podari cloveka zlepsit, atd. Brutalni vrazdy deti jsou tezke tema, kdyby se me to tykalo osobne,chtela bych toho cloveka najit a umucit a taktez doufam, ze by se mi to nepodarilo. Skratka mam pocit, ze trest smrti neni "spravny". A zakony by mely byt. Jinak dekuji, ze jste se k tomu vyjadrila popularni formou.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

3. 10. 2008 11:19
Re: Neschvaluji trest smrti

Já bych byl pro to, aby si případní křiklouni o uzákonění trestu smrti mohli vyzkoušet porotní systém, kdy by rozhodování a pochybnosti leželo na nich samých.

To dilema je krásně vidět ve filmu Dvanáct rozhněvaných mužů (hraje tam J. Voskovec).

0 0
možnosti

Peyrac

2. 10. 2008 20:51
nutná sebeobrana versus právo

Byl bych rád, kdyby náš právní systém posuzoval jednání napadené osoby jako nutnou sebeobranu i třeba s následkem smrti útočníka. Jestliže se mám obávat právního postihu, že někomu slabšímu pomohu a budu souzen, tak to budu dost zvažovat, ale asi stejně pomůžu v nouzi, když budu mít prostředky.Kdysi jsem zařval na muže bijícího slabší ženu, ať ji nechá a ona mi vynadala, proč se mezi ně pletu8-o Bez tresrtu smrti ale hrozí, že občas někdo vezme "právo" do svých rukou a nebude čekat na soud.

0 0
možnosti
HN

ajka33

3. 10. 2008 10:27
Re: nutná sebeobrana versus právo

Myslim, ze byste toto velmi tezce prokazoval, proto asi pravni system takto veci neposuzuje. Je ale pravda, ze bych udelala vyjimku - pro soukromy pozemek resp. majetek. Pokud mne nekdo napadne v mem aute nebo byte, tak bych mela mit pravo na temer cokoli. Samozrejme, muselo by byt prokazatelne, ze se o napadeni jednalo..I kdyz, jak na tu blbost, co jsem napsala, koukam, tak by to bylo asi uplne stejne..Co se trestu smrti tyce, pravo do vlastnich rukou vezmete v afektu a naprosto bez ohledu na to, zda trest smrti je nebo neni.. 

0 0
možnosti
Z

zden

2. 10. 2008 19:58
selhani justice

zrušeni trestu  smrti je selháním justice,vytváří skupinu netrestatelných těch nejhorších trestných činů,poud jste odsouzen na doživotí.Jak bude potrestántakový trestanec, pokud bude znovu vraždit, např. na útěku, nebo při útocích na dozorce? Dostane další doživotí, nebopokud ho vydrží,dalších 20let? Je to komické a nedůstojné. , 

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

2. 10. 2008 17:35
Od právníka a tak dlouhý proslov?

1. trest smrti je v rozporu s Ústavou ČR, zavedení trestu smrti nemá šanci projít současným zněním ústavy a vážně pochybuji, že by přijetím trestu ústava nezanikla. Ústavu (dnešní vychází z prvorepublikové) nepsali žádní blbci.

2. ČR (ČSSR, ČSFR) je mezinárodně vázána úmluvou, která trest smrti odmítá.

Nějaké povídání o motivech je podbízení se právním bezmozkům. Tečka, finito, šlus. R^

0 0
možnosti
NB

j@ck

2. 10. 2008 21:03
Re: Od právníka a tak dlouhý proslov?

8-o

0 0
možnosti
JN

madqwert

2. 10. 2008 16:56
liberalove jsou proti trestu smrti

R^;-D

0 0
možnosti
MU

Mak1

2. 10. 2008 16:34
Tahle paní má typické uvažování dnešní doby -

ať už člověk udělá cokoli - od vraždy, přes zabití autem, ...., až po plivání na ulici nenese za své činy odpovědnost a tudíž není připraven nést jejich důsledky.

Krásně to vidíme třeba u ministrů, kteří smlouvu jen podepsali, ale vůbec netušili .......

 

0 0
možnosti
AH

nyny.

2. 10. 2008 16:30
kdyby

kdyby v tomhle státě existovaly normální tresty, aby doživotí znamenalo zkrátko opravdu doživotí a ne jen pár desítel-spíš pár let , aby byla jistota, že se zločinec mezi normální už nedostane, tak by nikdo po trestu smrti nevolal.Lidi se vždy radikalizují v bezpráví a bezmoci a útisku.V tomto státě mají práva pouze gauneři a nikoli slušní lidé.Kriminál má být v první řadě trest, řeči o nápravě jsou nesmysl.

0 0
možnosti
R

rohatey

2. 10. 2008 16:43
Re: kdyby

Přesně tak kdyby tihle lidé kromě zrušení trestu smrti ještě nevymysleli to pravidlo že každý vrah který utluče oběť kladivem, nebo do ní vystřílí celý zásobník a potom jásá nad mrtvolou jako vítězný samec jako ten vrah z Chomutova musí po 10 letech dostat další šanci tak se nikdo nebude rozčilovat. To by ovšem museli zrušit tyhle absurdnosti o výjimečném trestu 20 let a dávat běžné tresty 25 let a vyšší bez možnosti podmíněného propuštění. Nějaké doživotí by neměla být nějaká zcela mimořádná výjimka ale naprosto běžné pravidlo.  Výjimečně bych naopak dával tresty zásadně nižší, tedy třeba když týraný člověk zabije tyrana, za nepřiměřenou sebeobranu, nějaké píchnutí násilníka nožem v kuchyni atd.

0 0
možnosti
R

rohatey

2. 10. 2008 16:13
Vcelku klasická beseda

Na jedné straně pohled občana na právo jak ho každý vnímá pomocí svého rozumu, citu pro právo a spravedlnost tak jak to má vrozené a vštěpené výchovou.

Proti tomuhle pak stojí pohled "právního humanistického vědce" kterému tohle vrozené a vštěpené buďto pánbůh nenadělil nebo mu to vymyly do posledních zbytků na právnické náboženské fakultě, a namísto toho mu tam implantovali  dogmata a poučky nějaký svatých právních  kmetů. Úsměvné  když takovýto „vzdělanec“ potom nabude dojmu že je nějakým vyvolencem který musí těm všem nevědomým kteří ještě neprocitli a neuvěřili  dělat osvětu. Pro mě je to naprosto stejné jako když přijdou Jehovisti se svými brožurkami o tom že kdo nebude vyvolený tak zahyne.

0 0
možnosti
R

rohatey

2. 10. 2008 15:05
My v budoucnu můžeme čekat

že dojde k následujícímu, což se už svého času stalo v Německu, kde bylo velmi pravděpodobné že tuhle  pahumanitu odnese životem dalších 50 nevinných lidí.

Kumpáni teroristů odsouzených k doživotí se rozhodnou své kamarády z té basy dostat, což je vcelku jednoduché, stačí někde sebrat 10 dětí lhostejno kde schovat je na neznámém místě a začít klást požadavky, pokud státní správa bude váhat tak poslat v balíčku nějaké to dětské ouško nebo prstíček. Tady není potřeba předávat žádné výkupné takže policie bude v koncích. Copak budou asi navrhovat tihle "humanističtí" soudruzi, to budou stále tvrdit že my nemáme právo zabít zločince že je nutno v zájmu této svaté poučky obětovat ty děti nebo pustit ty teroristy, co až zločinci zjistí že to funguje a  tenhle postup se stane obvyklou normou. 8-o

0 0
možnosti
M

moše

2. 10. 2008 15:07
Re: My v budoucnu můžeme čekat

Já myslím že časem se trest smrti vrátí. Je to nutnost a společnost si to žádá ( viz výzkumy veř mínění) a lidí je moc a brutalita a agresivita stoupá. Kdo si myslí že trest smrti nikdy nebude nevidí realitu, Určitě to nebude dnes nebo zítra ale za pár let ta poptávka bude aR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6807x
Jsem Katka. A tenhle blog se co nevidět přesune jinam. Kam? Hledejte. Pokud to bude osud, najdete mne. Pokud ne... no, mí tři čtenáři mi stačí